chefo7337 6 #1 Публикувано 30 Декември, 2018 Здравейте колеги, днес ми се случи следното :както карам на четвърта мощността на колата падна и ми светна чека в ляво - жълтия след което отбих и отворих капака да проверя кабелите, като вадя един по един и гледам дали подава искра, но като извадих на 1 - ви, колата изгасна и не мога да я запаля. Какъв може да е проблема сменях кабели и лули и свещи миналата година, но се сетих че агренажния ремък не съм? Ако ми помогнете със съвет ще съм ви благодарен! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 279 #2 Отговорено 30 Декември, 2018 Изгорил си бубина! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chefo7337 6 #3 Отговорено 30 Декември, 2018 Благодаря ти s.s.d.d.предполагам че ако е бобина е по - малкия дявол, мислех че може да е превъртял агренажния ремък, но по логично е да е бобина. На 2ри ще ходя на сервиз, сега съм по спокоен дано е това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vespa 311 #4 Отговорено 30 Декември, 2018 Не е бобината а комутатора. Никога не вади кабели на работещ двигател 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chefo7337 6 #5 Отговорено 30 Декември, 2018 Това не го знаех, и аз се усъмних че правя нещо нередно но вече е късно, лошото е че ми е нужна колата защото ще празнувам извън града. Имам и един ситроен саксо но с него въобще не съм спокоен! Ако намеря утре комутатор мога ли да го сменя сам, или ще трябва сервиз? Благодаря ти s.s.d.d.предполагам че ако е бобина е по - малкия дявол, мислех че може да е превъртял агренажния ремък, но по логично е да е бобина. На 2ри ще ходя на сервиз, сега съм по спокоен дано е това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chefo7337 6 #6 Отговорено 30 Декември, 2018 Проблема е че не знам къде се намира комутатора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #7 Отговорено 30 Декември, 2018 В делкото . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chefo7337 6 #8 Отговорено 30 Декември, 2018 Това разбрах но като го отворя нещо като платка ли е благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #9 Отговорено 30 Декември, 2018 Подобно на това ,зависи от марката на производителя. 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chefo7337 6 #10 Отговорено 30 Декември, 2018 Благодаря, утре ще търся пък каквото стане, винаги съм получавал адекватна помощ от форума за което ще ми е приятно да помогна на някой от вас! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vespa 311 #11 Отговорено 30 Декември, 2018 Точно това е, има общо 4 букси едната е странична две болчета за развиване и излиза заедно с една метална плочка. Лесно можеш да се справиш сам. 1 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #12 Отговорено 30 Декември, 2018 (Редактирано) Вземи си и една бубинка за цвят на цялата схема . Редактирано 30 Декември, 2018 от fenabg 3 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chefo7337 6 #13 Отговорено 1 Януари, 2019 Чнг на всички съфорумци, на31ви успях да намеря бобина и комутатор но смених само бобината защото беше опушена, а комутатора не можах, беше на мн кофти място а и бързах но въпреки това запалих, само че мотора работи на 3 цилиндъра. Реших да проверя свещите и видях че на 1 цилиндър е омазнена а другите 3 силно наслоени с нагар, почистих ги понеже са нови и размених тази на 1 с тази на 2 и запалих но 1 пак не работи, а искра подава на свеща. В началото пушеше яко, нз да не са ми сипали някакъв насран бенц и да се е задръстила дюза,, напр. съм пълен шах. Сега я карах така но ме е страх да не окотя нещо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 279 #14 Отговорено 1 Януари, 2019 Какви са свещите? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #15 Отговорено 1 Януари, 2019 На 30.12.2018 г. at 22:59, fenabg написа: Вземи си и една бубинка за цвят на цялата схема . Тая година ще вдигна заплатата на кристалната топка. Или кабели, или капачка или клапани. Но сложи нови свещи. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chefo7337 6 #16 Отговорено 1 Януари, 2019 NGK, утре ще ходя при един мастър да огледа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #17 Отговорено 2 Януари, 2019 Раздавай газ смело,какво ще й стане Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 279 #18 Отговорено 2 Януари, 2019 Ще вкара бенэина на неработещия цилиндър в маслото, иначе нищо, промивка, семеринги, ремонти... Фен, эа бубината аэ съм първи, не се надувай! Ето, викат ме, ела эа малко... 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #19 Отговорено 2 Януари, 2019 преди 41 минути, s.s.d.d. написа: Фен, эа бубината аэ съм първи, не се надувай! Ето, викат ме, ела эа малко... Не си грешил с диагноза до сега.! Надувам се с кристалната топка. 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chefo7337 6 #20 Отговорено 8 Януари, 2019 NGK, утре ще ходя при един мастър да огледа. Не знам как се прикачват снимки, но като цяло издухан клапан на 1ви цилиндър. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vespa 311 #21 Отговорено 9 Януари, 2019 Тотално сбърка всички още със заглавието на темата. Според теб клапана ей така от раз се е скъпал. Темата според мен е приключила 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове