striking 3 #1 Публикувано 19 Декември, 2018 Тази вечер, като запалих колата и ми светна лампата за акумулатора и така и не изгасна. След като се прибрах изгасих колата и я запалих отново, но отново светва веднага след като я запаля. Иначе пали нормално. Какъв може да е проблема и дали има някакъв проблем? Какво бихте ме посъветвали? Акумулатора е на година и нещо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 357 #2 Отговорено 19 Декември, 2018 Щом е светнала лампата, значи алтернатора не работи, демек не зарежда акумулатора. Причините за това могат да бъдат много. Трябва да я погледне някой който му разбира. Ако продължиш да караш така в един момент акумулатора ще се изтощи напъно и ще останеш на пътя, по Закона на Мърфи на най неподходящото място. Освен това рискуваш да повредиш безвъзвратно сравнително новия си акумулатор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #3 Отговорено 19 Декември, 2018 https://forums.hondabg.com/topic/100465-honda-accord-7-24-проблем/?tab=comments#comment-1057454894 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
striking 3 #4 Отговорено 19 Декември, 2018 преди 9 минути, h5rov написа: https://forums.hondabg.com/topic/100465-honda-accord-7-24-проблем/?tab=comments#comment-1057454894 Прочетох коментарите и като, че ли ги свързвам успешно с това, което ми се стори на мен първоначално като я запалих. Като изключим, че светна лампата за акумулатора ми се стори, че като стои на обороти, които съответно бяха около 1.5-2 заради това, че беше студена, се чуваше нещо като леко свистене. Като подавах газ, се чуваше по-малко или почти не го усещах. Дори си помислих, че може да имам някакъв друг проблем. След като се прибрах отворих капака на запален двигател и като че ли вече не чувах свистене (двигателя беше загрял вече), но като се наведох ми замириса леко на нещо като изгоряло. Ама не точно изгоряло, а все едно нещо се е нагряло много и е замирисало на прегряло. Не съм сигурен, дали това е нормална миризма като се има предвид, че двигателя вече беше загрял. В предната тема говорят за подобни симптоми от различни хора, като споменават "алтернатор" и "динамо", не съм сигурен дали това са различни части. Предполагам, може би имам и аз проблем при някоя от тях. Това сериозен проблем ли е и колко време може да търпи "отлагане"? Събота мисля да си пътувам към В.Търново и не съм сигурен, че ще успея да намеря, кой да ми я оправи за ден, ден и половина, като се има предвид, че сигурно и части ще трябва да се поръчат и т.н. Дали е възможно да не я паля до събота и чак тогава да я запаля за да може да не изтощавам акумулатора и да се прибера, а там съотвено да отида на майстор да я погледне и да я оправим? Вие как мислите? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1241 #5 Отговорено 19 Декември, 2018 (Редактирано) До Търново?Не е опция. Редактирано 19 Декември, 2018 от Митко Йотов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
striking 3 #6 Отговорено 20 Декември, 2018 Оставих я в един сервиз и ми казаха, че ще ми вземат 150лв за алтернатора (ще го смъкнат от една друга хонда акорд, която им е в моргата) и 50лв за смяна. Вижда ми се 20-30лв завишена цената за часта, но няма как ако искам да пътувам за празниците. А може и да не съм прав. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
brasko 1 #7 Отговорено 20 Декември, 2018 Здравей, преди два дни имах същия проблем, лампата за акумулатора свети и шум от алтернатора. Оказа се изгорял диод на изправителния блок на алтернатора. Този блок се продава и се подменя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #8 Отговорено 20 Декември, 2018 Ако ще слагаш втора употреба си вземи твоя. Не им го оставяй. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
striking 3 #9 Отговорено 20 Декември, 2018 Нямам време за реакция, на работа съм и днес и утре. Събота трябва да пътувам. Щях да намеря по-евтина част да, но просто няма кога. Поне ще бъде оригинална от хонда. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #10 Отговорено 20 Декември, 2018 И аз имах този проблем, оказа се от четките на алтернатора (динамото). За едни четки не си заслужава да сменяш целия алтернатор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
striking 3 #11 Отговорено 20 Декември, 2018 Ами не знам какво е, ама смяната вече е факт. Ако не бяха празници, щях да потърся алтернативен вариант, ама като те притисне нямаш много избор... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nistel_87 8 #12 Отговорено 22 Декември, 2018 Здравейте при мен също се появи сходния проблем, в движение светна лампата на акумулатора. Палих гасих няколко пъти, но проблема си беше наличен и така 6 км. на акумулатор до сервиза. Проблема беше алтернатора предложиха ми две опции рециклиран - 400лв. или нов Denso ( оригинален какъвто си е на колата) - 742лв. В последствие ми казаха, че ще отремонтират алтернатора проблема бил диодната плочка и четките. Купих ги за 70лв. общо и днес си взех колата всичко е ОК.. Весели празници Ви желая на всички, живи и здрави! Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #13 Отговорено 24 Декември, 2018 На 20.12.2018 г. at 10:20, striking написа: Оставих я в един сервиз и ми казаха, че ще ми вземат 150лв за алтернатора (ще го смъкнат от една друга хонда акорд, която им е в моргата) и 50лв за смяна. Вижда ми се 20-30лв завишена цената за часта, но няма как ако искам да пътувам за празниците. А може и да не съм прав. 150лв за втора употреба алтернатор ? WTF ? Имам познат с морга и алтернаторите за бензиновите двигатели К20 и К24 ги дава по 60-70лв, някой ако му се наложиш ще го свържа с него, ама тея леко са те посъдрали ми се струва. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
striking 3 #14 Отговорено 29 Декември, 2018 Такава цена ми взеха и това е. Аз мисля да рециклирам стария си и да го продам иначе какво да го правя... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1241 #15 Отговорено 29 Декември, 2018 150 лв за алтернатор отремонтиран и подготвен за продажба не са много.Това е цената даже има и по скъпи.Нямаш причина за притеснение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #16 Отговорено 29 Декември, 2018 Човека каза за 150лв са му дали някактв алтернатор от морга и още 50 за монтаж, а не за рециклиран или пък профилактиран. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове