zzfz98 12 #1 Публикувано 17 Декември, 2018 Здравейте! Още от самото начало като я взех налягането ми се стори слабо в сравнение с други коли. Но сега като дойдоха зимните месеци и замръзнаха няколко пъти, пръскалките едва успяват да намокрят долната част на стъклото. Пробвах с игла да ги почистя и регулирам, но няма ефект. Какъв може да е проблемът? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimkaraganchev 61 #2 Отговорено 17 Декември, 2018 Провери първо за прищипани маркучи. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
baro 11 #3 Отговорено 17 Декември, 2018 При мен беше така , чистих пръскалките няколко пъти и накрая сложих малко бензиново филтърче преди пръскалсите и си реших проблема . 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #4 Отговорено 18 Декември, 2018 (Редактирано) Свали пръскалките лесно се свалят събери двата маркуча в една бутилка и изпръскай течноста ще излязат доста боклуци .Сложи си филтърче и продухване на пръскалките ще оправи всичко , а едно ново моторче е 16на лева.Свалят се издърпва маркуча надолу стискаш двата щифта на пръскалките и тя излиза на горе промиваш я на обратно на струята и продухваш,понякога самото моторче е затлачено и е нужна смяна или неговото основно почистване там е малко по-голяма играчка.Не мога да намеря на колегата снимката на поставеното филтърче но в най-скоро време и аз ще го направя. Редактирано 18 Декември, 2018 от CARPERA 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #5 Отговорено 18 Декември, 2018 За отпушването на пръскалките помага и престоят им едно денонощие в съд с оцет. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
digunan 46 #6 Отговорено 18 Декември, 2018 И аз ги чистих скоро, поради същия проблем - дясната спря изцяло, а лявата съвсем леко го докарваше до долния ръб на стъклото. Проблемът не е в маркучите, а както каза някой по-горе - пръскалките на капака. Аз моите ги надувах, надувах даже и с компресор- нищо не се получаваше. Свалих ги и с леко почукване на твърда повърхност и продухване от страната на дюзите (в обратна посока на притока на течност) нещата се оправиха. Излязоха доста боклуци - нещо като каша. Предполагам че пак ще се задръстят, затова смятам и аз да им сложа някакво филтърче и на двете, както предлагат другите колеги. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zzfz98 12 #7 Отговорено 21 Декември, 2018 Оказа се, че не е от запушени пръскалки. Помпата работи, чува се, но от главният маркуч сълзи едва-едва и течността е леко на парцали. Имате ли идея как се сваля тази помпа за почистване? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #8 Отговорено 21 Декември, 2018 Разглобяваш левия подкалник там отдолу на казанчето са и двете моторчета 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #9 Отговорено 22 Декември, 2018 (Редактирано) Ето обещаните снимки и филтърче 1,20ст пасна идеално сваля се връзката пластмвасовата показана на снимката и филтърчето влиза много точно. Редактирано 22 Декември, 2018 от CARPERA 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове