madrigal 15 #1 Публикувано 11 Декември, 2018 Да споделя малко опит по тази тема: Преди 2 седмици при тръгване от работата след запалване на двигателя двете лампи - за незакопчан колан и за Airbag системата останаха светещи, въпреки че бях закопчал колана. Угасих колата, откачих колана и пак я запалих - лампата за незакопчан колан не светна въобще, но за сметка на това лампата за Airbag системата остана да свети постоянно. Това си е притеснително и затова на следващия ден отидох до познат майстор да я прегледа. Човекът се мъчи с няколко диагностични системи, но с никоя от тях не успя да осъществи връзка с компютъра на Airbag системата. След като се отказа да се мъчи повече, човекът ме посъветва да се обърна за "второ мнение" към Бултрако - Пловдив и след това да решим какво ще правим. Отидох до офиса им и се срещнах с приемчика (предполагам, че така се казва). Обясних проблема, той каза, че трябва да се диагностицира автомобила и че диагностиката струва 99 лв. Малко подгънах колесника, но се съгласих, какво да правя. След като уточнихме час, той сподели, че има вероятност ремонтът на колата да е безплатен, но трябва да се провери нещо, така че при диагностиката ще се разбере. На уречената дата отидох и след 30 мин. приемчикът ми сподели, че има спуснат бюлетин, касаещ точно този симптом и изразяващ се в загуба на връзка с модула за Airbag системата. Т.к. колата ми е по тази кампания, подмяната на модула ще е безплатна и дори няма да платя за диагностиката. Записа ми данните и каза, че ще се обади след като новият модул е при тях. Вчера се чухме и се уточнихме днес да закарам колата. Смениха модула за 30 мин. и сега всичко е наред!!!!! Пиша това с идеята да помогна, ако има някой колега със същите симптоми - преди да започнете разглобяването и гадаенето заедно с някой майстор, пореверете дали не попадате в обсега на тази кампания - ще ви излезе безплатно и безболезнено. Освен това искам да отбележа абсолютно коректното отношение на служителите на Бултрако - Пловдив. Често са критикувани за високите си цени и (понякога) некачествена работа, но в случая всичко беше на ниво, за което съм им благодарен. 2 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sredez403 39 #2 Отговорено 12 Декември, 2018 Браво.Супер си.Аз имам същия проблем от около месец.При опит да изчистим грешката веднага се появява на ново.Аз направих запитване до Бултрако Варна но не получих никакъв отговор.Ще се пробвам и аз в Пловдив. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
madrigal 15 #3 Отговорено 12 Декември, 2018 Не знам дали става въпрос за същото - при мен въобще не можеха да се свържат с модула за Airbag системата. Въпреки всичко, не пречи да се чуеш с хората от Пловдив. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niksi 75 #4 Отговорено 12 Декември, 2018 Здравейте, колеги! Тази акция за “айрбеците” върви от година и половина. Ето Ви сайт в който с номер на рама може да си проверите сами дали сте в акция. https://www.honda.co.uk/cars/owners/recalls-and-updates.html Дали ще си заявите смяната във Варна или Пловдив (даже и в чужбина може) няма никакво значение. Акцията обаче не е че свети чека, а при задействане на системата се разхвърчават малки детайли с което се е стигало до летален край. Разбира се след смяната се пипа нещо и софтуерно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
katri71 23 #5 Отговорено 12 Декември, 2018 Да, и аз се възползвах от тази акция.Имах известни предубеждения , но всичко мина ОК и то напълно безплатно в Бултрако. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
madrigal 15 #6 Отговорено 12 Декември, 2018 Моля, случаят да не се бърка с акцията за подмяна на пиропатроните. При мен пиропатроните са сменени преди една година. Това, което описах е съвсем различно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Радо82 40 #7 Отговорено 12 Декември, 2018 и коя е тази сервизна акция, ако не е за пиропатроните, или от Бултрако не я обявяват Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
madrigal 15 #8 Отговорено 12 Декември, 2018 Тук явно не става въпрос за акция за безусловна подмяна. Може би е валидна само при проявен дефект. Изрично попитах приемчика дали мога да разпространя информацията за това, той каза - "няма проблем, понякога посещението на оторизирания сервиз може да ви излезе по-евтино от някой друг ". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dsirakov 2 #9 Отговорено 4 Май, 2019 Огромни благодарности на @madrigal за темата! Наскоро станах горд собственик на CR-V 3-та ген. със същия проблем - постоянно светеща лампа за Airbag-овете ("ИНДИКАТОР ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНАТА ПРЕДПАЗНА СИСТЕМА" по каталог). Майстора в сервиза установи липса на връзка с модула в резултат на дефектирал микрочип и започнахме търсене на модул втора ръка и планове за подмяна на дефектиралия микрочип използвайки чип от модула донор или препрограмиране на новия модул. За щастие попаднах на тази тема и се допитах до Бултрако Пловдив, където ми казаха, че модула бил с 15 години гаранция и подлежи на безплатна подмяна. С една дума тази тема ми спести доста главоболие и ходене по мъките, така че колеги със същия проблем, не се свенете на първо място да се обадите в Бултрако. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 184 #10 Отговорено 5 Май, 2019 Тоест всички ЦРВ-та имат 15 г. гаранция на този модул и ако дефектира в този срок дилъра ще го смени безплатно. Тук получаваш светеща лампа на таблото.Както казаха по-горе да не се бърка със смяната на пиропатроните на която подлежат определени шасита и при която не свети нищо като авария а просто колата попада в определен списък. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове