MLK 14 #1 Публикувано 25 Септември, 2018 Здравейте, колеги! Имам едно питане към тези от вас, които излизат извън асфалтираните пътища. Знам, че производителят препоръчва 1.8 бара налягане на гумите и карам с 1.9 бара (заради "хубавите" ни пътища). Забелязвам, обаче, че при по-остри неравности (големи камъни, бордюри), гумата се сплесква много. Притеснява ме да не се нарани. Питането ми е с какво налягане карате вие, най-вече, когато се движите "офроуд"? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
diezz 132 #2 Отговорено 25 Септември, 2018 Колега, моя размер на гумите е 215/65/16 и аз ги карам на 2.2 бара. На купето имам лепенка, на която го пише същото за този размер гуми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MLK 14 #3 Отговорено 25 Септември, 2018 Моята е преди фейслифта и е с 15 инча. Ръководя се по това: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MLK 14 #4 Отговорено 27 Септември, 2018 Никой друг колега ли не излиза извън пътя? Няма ли ловци, рибари или такива, които обикалят чукарите? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 648 #5 Отговорено 27 Септември, 2018 Миналата година като сложих зимните гуми 205/70/15 гумджията ги беше напомпал на 2,2. При първото излизане на пътя щяха да ми изпадат пломбите. Направих ги на 1,9-2,0 атмосфери и комфорта във возенето се подобри. Така ги карам на и извън пътя. Все пак на вратата има лепенка с препоръчано налягане в гумите на 1,8. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1551 #6 Отговорено 27 Септември, 2018 Ето още една таблица според модела Хонда и ръзмера гуми колко да са надути https://www.wheel-size.com/size/honda/cr-v/2003/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1869 #7 Отговорено 27 Септември, 2018 (Редактирано) Това е за този размер: За преди фейса, трябва да имаш също такава лепенка, спрямо размера с който си. Естествено производителя на самата гума, може да даде други стойности - та ти решаваш. Редактирано 27 Септември, 2018 от Emicha 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MLK 14 #8 Отговорено 27 Септември, 2018 Благодаря за отговорите! Мисля да продължа като до сега, пък ще видим дали ще прецакам някоя гума, някъде... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1588 #9 Отговорено 28 Септември, 2018 Ако караш често по камъни можеш да си купиш 8-пластови гуми за бус. Малко ще са по-тежки за колата и за портфейла ама са по-здрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MLK 14 #10 Отговорено 28 Септември, 2018 А, не. Като изключим разбитата уличка в която живея (около 50 метра по нея ежедневно), която си чист лайт офроуд, не мисе налага често да влизам в дупките. От време на време за риба и по някой още по-лош път. Няма смисъл от тякакви all terrain или бусови гуми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rabbeat 57 #11 Отговорено 28 Септември, 2018 За префейса - 16-ки (205/65/16) на 2.2 бара, 15-ки (205/70/15) на 1.8 бара. В момента съм с ОЕМ-ските алуминиеви джанти (16-ки) и с бусови гуми, и за да не ми падат пломбите както спомена колегата ги карам и тях на 1.8. Преди седмица минах през доста сериозен офроуд - буквално върху ръбовете на едър каманак, под наклон, без никакви щети по гумите и джантите. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове