Tsetso Antimov 0 #1 Публикувано 13 Септември, 2018 Здравейте,колеги! имам колата от 1г и 3 мес,и около 28К км; с газов инжекцион е.Доскоро беше доста тромава-след като смених палец,капачка,кабели и свещи(Беру-2 полюсни)-колата потръгна. Но си остана това забиване след като превключа на следваща предавка (на високи обороти-само) и освен това - при леко променяне педала на газта (на газ-само) се усеща леко придърпване -което ме дразни. На ГИ съм правил комп. диагностика,сменил съм дюзи и двата филтъра-марката е Грийн Гас. -съветват ме да почистя и дросела-ще го направя! Имате ли идеи къде може да е проблема? 0896323157 - вайбър Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Takumi Fujiwara 407 #2 Отговорено 13 Септември, 2018 (Редактирано) Аз бих започнал със свещите - задължително NGK. Нещo, обаче, не го намирам твоя двигател в каталога на NGK. Ето какви свещи препоръчват за F20B6: https://www.ngkntk.com/part-finder/produktfinder/PKW/ZK_BENZINER/HONDA/ACCORD/ZFR6F-11/6059/ Вземи си обикновенте - V-Power ZFR6F-11, не иридиум. Редактирано 13 Септември, 2018 от Japanese fever 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #3 Отговорено 13 Септември, 2018 Ламбда сондата тествали ли сте на диагностиката ? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tsetso Antimov 0 #4 Отговорено 13 Септември, 2018 преди 35 минути, borko 30 написа: Ламбда сондата тествали ли сте на диагностиката ? Не, но ще го направим. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 280 #5 Отговорено 14 Септември, 2018 Преди 18 часа, Tsetso Antimov написа: ...(на газ-само)... Всичко ли е Настрой газовата при човек, който знае кое, защо и как! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
росенKN 29 #6 Отговорено 14 Септември, 2018 (Редактирано) И свещите Ngk гледаи да не са френски.Лично аз не бих залложил за проблем в свещите. П.п.А на бензин как си? Редактирано 14 Септември, 2018 от росенKN 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tsetso Antimov 0 #7 Отговорено 25 Септември, 2018 На 14.09.2018 г. at 23:47, росенKN написа: И свещите Ngk гледаи да не са френски.Лично аз не бих залложил за проблем в свещите. П.п.А на бензин как си? На бензин го няма "хълцането"; а относно ускорението и там има някакво "зачудване" ,макар и по- слабо изразено Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tsetso Antimov 0 #8 Отговорено 25 Септември, 2018 На 14.09.2018 г. at 18:31, s.s.d.d. написа: Всичко ли е Настрой газовата при човек, който знае кое, защо и как! Ходих за втори път- сменяхме дюзите на ГУ с нови. Размера на моите е 2.2 а сложихме нови 2.1 -още по-лошо вървеше Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Takumi Fujiwara 407 #9 Отговорено 25 Септември, 2018 (Редактирано) Моля ти се сложи си свещи NGK V-Power (обикновени) и пак пиши. Иначе проблемът ти е като на недостиг на гориво. Но свещите ти трябва да са NGK! На ebay са $2 парчето и ще пристигнат при теб сигурно за около месец. Първо разбери кои точно NGK свещи са за твоя двигател и купи същите! Тази година съм купил от този човек 3 комплекта NGK свещи и работят перфектно (не знам колко е доставката до БГ): https://www.ebay.com/itm/4-PCS-For-Acura-Honda-Mazda-Mini-Cooper-NGK-4291-V-Power-Spark-Plug-ZFR6F11/361331612745?epid=658450638&hash=item54210adc49:g:J34AAOSwBrpZeZsE Редактирано 25 Септември, 2018 от Japanese fever Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2826 #10 Отговорено 25 Септември, 2018 Стига с тия свещи! Проблемът му не е от тях! Да търси другаде причината... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BlueDream4 86 #11 Отговорено 25 Септември, 2018 5 minutes ago, Japanese fever said: (не знам колко е доставката до БГ): $34.71.. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BlueDream4 86 #12 Отговорено 25 Септември, 2018 Възможно ли е дебитомер ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tsetso Antimov 0 #13 Отговорено 25 Септември, 2018 Преди 1 час, BlueDream4 написа: Възможно ли е дебитомер ? изчаквам отговор от бившия собственик на въпроса: -за смяна ли е изпарителя? до 180000км има сервизна книжка;после до 250000км има 1 собственик преди мен в БГ ;сега е на 280000 и за това се каня на изпарител. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tsetso Antimov 0 #14 Отговорено 25 Септември, 2018 (Редактирано) Преди 1 час, Japanese fever написа: Моля ти се сложи си свещи NGK V-Power (обикновени) и пак пиши. Иначе проблемът ти е като на недостиг на гориво. Но свещите ти трябва да са NGK! На ebay са $2 парчето и ще пристигнат при теб сигурно за около месец. Първо разбери кои точно NGK свещи са за твоя двигател и купи същите! Тази година съм купил от този човек 3 комплекта NGK свещи и работят перфектно (не знам колко е доставката до БГ): https://www.ebay.com/itm/4-PCS-For-Acura-Honda-Mazda-Mini-Cooper-NGK-4291-V-Power-Spark-Plug-ZFR6F11/361331612745?epid=658450638&hash=item54210adc49:g:J34AAOSwBrpZeZsE Пазя старите zfr5j11 - мейд ин франс. Работили са не повече от 10000км (със старите кабели) - ще сложа тях и ще пробвам в петък.Ще пиша резултат след това Редактирано 25 Септември, 2018 от Tsetso Antimov правопис Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
росенKN 29 #15 Отговорено 25 Септември, 2018 (Колега имам акорд на малко под 400000км 230000 от които на газ обикновенна brc.230000 безпроблемни газови км.Карал съм с свещи бош(африкански)карал съм с някви по 3.5лв от една бензинистанция(по настояване на газаджии) да били нови карал съм и с ngk(френско- eдната се разпадна в цилиндъра...имаше и тема за това) после познат ми донесе 1комплект денсо и 2ком. Ngk от щатите по 2$ някъде броиката....с никои свещи не съм имал проблем или разлика в работата изразяващ се по осезаем начин да не говорим за прекъсване.Да не изпадам в подробности ще ти кажа че според мен проблема ти е в вакумното управление от него ти зависи и момента на запалване и дозиране на горивото.Провери си и потенциометъра на дросела.Проблем с кабели и свещи се усеща наи добре на ниски обороти и при палене. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stranger in moscow 30 #16 Отговорено 24 Октомври, 2018 Веднага ще ти кажа къде е проблема щото го имам и на моята кола 100% е от газовот, калпаво газово, има газови инжекциони го правят тоя проблем като караш и при придърпва все едно колата не и стига гориво, на моята кола от чисто нов инжекцион го прави тоя проблем с всичко чисто ново и не мисля,че има оправия, в форума на рено също, При мен го прави когато си поиска проблема, придърпва и така карам вече няколко години. не е от свещите сменял съм 3-4-5 комплекта френски,Японски всякакви и разлика няма в газовото е . И при мен го прави единствено и само на главно по висока скорост и обороти. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове