Redman 25 #1 Публикувано 20 Юли, 2018 (Редактирано) Здравейте колеги, От вчера съм горд собственк на Акорд 2004 година дизел. Колата е доста запазена, но като всяка втора употрена има своите косури. Като за начало смених две биалетки и задните амортеасьори. Нов внос е , но човека от който я купих каза, че сменил маслото с 5w40. (незнам дали е добре) Двигателя работи тихо, няма странични шумове. съединителя не боксува. Няма пушек от аспуха. Ще бъда благодарен ако споделите мнения за първоначалното обслужване на автомобила. Редактирано 20 Юли, 2018 от Redman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AeronTM 308 #2 Отговорено 20 Юли, 2018 Честита покупка. Като за начало маслото трябва да ти е 0w30 или 5w30. Смени филтрите(маслен и горивен), като горивният вземи оригинален. Не купувай афтърмаркет, вземи оригинален.Струва около 80лв. *Аз бях сложил афърмаркет и след една седмица го смених с оригинален, защото ми се струваше че колата "умря". След смяната се усеща голяма разлика. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Redman 25 #3 Отговорено 20 Юли, 2018 Колата сега е на 238000К км. Кога да очаквам проблеми със прословутатат верига? Какви са първите симптоми? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AeronTM 308 #4 Отговорено 20 Юли, 2018 Доколкото съм чувал издържала между 200-250хил. Но всичко е до подръжка и може би малко късмет. Веригата си почва да трака ,има много теми във форума. Смяната си е скъпа, но ще я направиш един път(зависи от годишният ти пробег). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Redman 25 #5 Отговорено 20 Юли, 2018 в интерес на истината и аз така знам. Акордеончето работи равномерно без да трака. Колата е внос от Германия. Тайно се надявам там да е сменена веригата:) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AeronTM 308 #6 Отговорено 20 Юли, 2018 Сменяй масло,филтри и газ... Друго ако има ще си покаже. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Redman 25 #7 Отговорено 20 Юли, 2018 Колата има парктроник, който обаче е изключен вероятно, или има някакъв проблем. Не бипка:) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Redman 25 #8 Отговорено 21 Юли, 2018 Преди 18 часа, Redman написа: Колата има парктроник, който обаче е изключен вероятно, или има някакъв проблем. Не бипка:) Някой има ли идея дали е счупен или има начин да се включва или изключва принудително? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1842 #9 Отговорено 21 Юли, 2018 Ако е "фабричен" имаш бутон за включване и изключване. А дали е счупен - от разстояние едва ли някой може да ти каже. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Redman 25 #10 Отговорено 21 Юли, 2018 Преди 11 часа, Emicha написа: Ако е "фабричен" имаш бутон за включване и изключване. А дали е счупен - от разстояние едва ли някой може да ти каже. Къде би трябвало да е този бутон? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1842 #11 Отговорено 21 Юли, 2018 Би трябвало, да е някъде по таблото около волана, поне на СРВ - то е там. Може да е допълнително слаган и тогава не се знае какво и как е слагано. Даже имаше спор в една тема, че фабрично 7 ген. няма парктроник. Нека собствениците на такава кола ти помогнат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Redman 25 #12 Отговорено 23 Юли, 2018 Нкъде не видях бутон за включване на Парктроника. Може и допълнително да е слаган. Датчиците са в цвета на купето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smirky 44 #13 Отговорено 23 Юли, 2018 Няма парктроник за седмата генерация. Всички са допълнително монтирани. Най-често няма изобщо бутон и просто се захранват от задната предавка (тоест от бялата светлина за задна скорост), в случай, че говорим за парктроник на задна броня естествено. Ако е за предна, вече не знам Парктроника не е задължително да бипка, може да е само с дисплей. Моят е и с двете в 1. Ти какво имаш? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Redman 25 #14 Отговорено 23 Юли, 2018 (Редактирано) Няма дисплей. На задната броня има датчици. Свързани са, ама къде дявол знае къде. Предишния собственик( закупил колата от Германиия и я внесъл) спомена, че жена му нещо натинала (и тя не знае какво) и започнал да бипка. На задна свети но звук няма при приближаване. Редактирано 23 Юли, 2018 от Redman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 273 #15 Отговорено 23 Юли, 2018 И моята е с парктроник на задната броня, така я купих. Отделно копче няма със сигурност. Като включиш задна и изписуква един път и след това започва да писука при приближаване до преграда/препятствие. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Redman 25 #16 Отговорено 23 Юли, 2018 Ами моята не бипка нито като включа задна, нито като се приближава, Та затова се чуде къде е проблема. Иначе колата е много гот. Смених масълцето с 5w30 на кастрол и замърка;) Пък и върви доста:) като всяка хонда вози стегнато:) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #17 Отговорено 23 Юли, 2018 преди 9 минути, Redman написа: Ами моята не бипка нито като включа задна, нито като се приближава, Та затова се чуде къде е проблема. Иначе колата е много гот. Смених масълцето с 5w30 на кастрол и замърка;) Пък и върви доста:) като всяка хонда вози стегнато:) Ака парка е в изправност и е активен при проблем първото заподозряно е датчика за задна скорост.Лампите светят ли когато си включил задна? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Redman 25 #18 Отговорено 23 Юли, 2018 Светят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #19 Отговорено 23 Юли, 2018 Търси зумера тогава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Redman 25 #20 Отговорено 23 Юли, 2018 Така ще е! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Redman 25 #21 Отговорено 24 Юли, 2018 Не мога обаче да го открия тоя зимер;) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Accord 2007 2.2 i-ctdi 0 #22 Отговорено 24 Юли, 2018 От десния краи в багажника ..свали кората,и там навътре ще го видиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #23 Отговорено 3 Ноември, 2018 На 20.07.2018 г. at 10:52, AeronTM написа: Честита покупка. Като за начало маслото трябва да ти е 0w30 или 5w30. Смени филтрите(маслен и горивен), като горивният вземи оригинален. Не купувай афтърмаркет, вземи оригинален.Струва около 80лв. *Аз бях сложил афърмаркет и след една седмица го смених с оригинален, защото ми се струваше че колата "умря". След смяната се усеща голяма разлика. ОЕМ филтъра на Бош ли е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове