teho 9 #1 Публикувано 15 Юли, 2018 Здравейте колеги. Напоследък имам проблем с грешка P0138, като преди се появяваше по рядко на 2-3 месеца веднъж, но последните дни в жегите чека ми вади очите всеки ден. Трия с torque-то но пак и пак. Видях че има пусната тема преди време, но все пак,въпроса ми е следния : възможно ли да е от катализатора защото се появява едно странно придрънкване от долу в ниските обороти на всяка скорост като на отлепена пита на катализатора и от там да дава грешка към сондата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teho 9 #2 Отговорено 17 Юли, 2018 Така ли никой няма поглед върху проблема ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 600 #3 Отговорено 18 Юли, 2018 Здравей, "високо напрежение във веригата за отопление на датчика" според мен говори за умираща или умряла ламбда сонда, но нека и други колеги споделят своето мнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #4 Отговорено 18 Юли, 2018 Първо си погледни буксата на сондата, ама тея сонди може да са си изпяли песента. P1038 трябва да е първата, демек тази откъм двигателя на катализатора. Коя година е Хондата, т.е. фейслифт или не? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 600 #5 Отговорено 18 Юли, 2018 P0138 OBD-II Trouble Codes: O2 Sensor Circuit High Voltage (Bank 1, Sensor 2) Това Банка 1 сенсор 2 го разбирам като катализатор 1 сензор 2 т.е 2-ра ламбда сонда. @dindin, поправи ме ако греша. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #6 Отговорено 18 Юли, 2018 Задната ламбда, моя грешка. Питах за фейса, че предната е широколентова, съответно по-скъпа, но има алтернативи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teho 9 #7 Отговорено 18 Юли, 2018 Хондата е 2003г,K20A4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teho 9 #8 Отговорено 18 Юли, 2018 Погледнах буксата и кабелите, но видими щети по тях няма, така че най вероятно ще е сонда. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 600 #9 Отговорено 18 Юли, 2018 За статистката. На колко хиляди километра е (ако може да се вярва на това)? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teho 9 #10 Отговорено 19 Юли, 2018 Колата е на 202000км, на 152000я купих от Холандия с NAP,(национал ауто пас) Димек гаранция за километрите на колата, проверявах я в Хонда Холандия километрите им са истински Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 600 #11 Отговорено 20 Юли, 2018 И моята е почти на същите километри. Значи да очаквам и аз да се обади някоя сонда. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teho 9 #12 Отговорено 24 Юли, 2018 Колеги проблем ли ще е ако взема ламбда сонда но се предлага без буксата и да прехвърля буксата от моята старата сонда.Днес питах в магазин за авточасти и задните сонди варират между 80-120лв.Бош-120,НЖК-80 и Денсо-90лв...Оригиналната с букса е около-250лв.... Каква ще ме посъветвате да взема ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalintry 195 #13 Отговорено 24 Юли, 2018 Според мен не проблем да вземеш без букса. Поялник и термошлаух. Аз съм така, с Денсо около 8 години. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teho 9 #14 Отговорено 24 Юли, 2018 Благодаря колега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teho 9 #15 Отговорено 2 Август, 2018 Колеги поръчах си ламда от ebay с букса и днес дойде. Оказа се обаче че чека на бензин не светва а святка само като я карам на газ. Имам монтирано ОБД на газовата. Интересува ме дали проблема идва от донастройки на системата или просто ОБД-то не работи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
todor88 27 #16 Отговорено 4 Август, 2018 От настроиките е ,каква грешка дава-сигурно бедна смес Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teho 9 #17 Отговорено 5 Август, 2018 Грешката е P0138 Oxigen senzor Bank1,senzor2,иначе при газаджията не съм ходил да я закачи,но тази седмица ще го направя ,карам още на бензин уж да светне нещо ама засега няма грешка на бензин Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
todor88 27 #18 Отговорено 8 Август, 2018 ем да и като обърнеш на газ святка ако е така какво мислиш-виновна е газта Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teho 9 #19 Отговорено 10 Август, 2018 Тъкмо звънях на газаджиите да им кажа че ще мина да я закачат и им обяснявам по телефона за кво иде реч,а той ми казва :ама нямало как да святка чека като уредбата ми била с ОБД...карай вика така като не ти създава проблем,то ше се оправи от самосебе си...да са смея ли да плача ли :),но им казах че все пак ще отида да я закачат защото уредбата има 5год или 100 000км гаранция...за сведение уредбата е Томасето. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове