antoon 0 #1 Публикувано 30 Юни, 2018 от 7 месеца имам хонда cr-v 2000 куб. петрол, автоматик, 2004г. от 2 месеца сутрин когато запаля мотора и изчакам да прибере смукача при подаване на газ по-резко мотора гасне , не държи обороти, около 10мин. требва да чакам да работи мотора и плавно да подавам газ на место за да не ми гасне след това. колата изгуби мощност .казаха ми , че требва да се регулират клапаните. не разбирам много от коли, но това с регулирането на клапаните не беше ли при жигулите и ладите, тези клапани не се ли регулират сами. предварително благодаря за мненията и съветите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BlueDream4 86 #2 Отговорено 30 Юни, 2018 Не се регулират сами, не са хидравлични..Закарай я за реглаж Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #3 Отговорено 3 Юли, 2018 Колега във форума има много исписано относно реглажа на клапаните на бензиновите мотори. Отиди да ти направят един реглаж, дори и да не е това проблема, ще си спестиш следващи ядове. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
golfy 36 #4 Отговорено 3 Юли, 2018 (Редактирано) Стъпково моторче, дроселова клапа - чистени ли са? Колата има ли газ?Не видях да пишеш. Клапани натягат и се нуждаят от реглаж по-често, когато се кара на газ, ако все пак са натегнали възползвай се като ти правят реглажа да почистиш и стъпковия мотор и дросел клапата. Има доста писано по тази тема .. потърси и прочети преди да предприемеш каквото и да било - съвет. Редактирано 3 Юли, 2018 от golfy Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
golfy 36 #5 Отговорено 12 Юли, 2018 (Редактирано) ANTOON "мерси за съветите. преди 2 дни откарах колата на майстор , почистихме дросел клапана и стъпковото моторче, но колата пак гасне сутрин когато не е загреяла добре, какво мислиш за О2 сондата или ланд сондата , не знам дали изписвам правилно. да колата е на газ." По-добре ще е да пишеш в темата си, за да може да получиш повече информация, а и да си полезен на други колеги. Ще трябва да регулираш клапаните. Когато се кара на газ задължително се регулират, защото натягат. Лично аз на моята съм го правил на 25000км. /1 ген./. Хлабините са следните - 0,10-0,12 / 0,16-0,20 всмукателни / изпускателни. И не е задължително ти да си го направиш.. закарай я на майстор, на който имаш доверие. Сещам се също, че може да си провериш и въздушния филтър - сменян ли е? Редактирано 12 Юли, 2018 от golfy 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MNED 16 #6 Отговорено 13 Юли, 2018 В Autodata-та ги пише 0,21-0,25 / 0,28-0,32 всмукателни / изпускателни.Кое е правилното? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zmiata29 181 #7 Отговорено 13 Юли, 2018 (Редактирано) Това са правилните, твоите, той ти е писал за црв 1ва генерация. Редактирано 13 Юли, 2018 от zmiata29 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове