hahy 39 #1 Публикувано 26 Юни, 2018 Здравейте, от като я имам таз мойта, вече няколко месеца, от време на време при по-хладно време няколко пъти вече ми прави впечетление на първа като потеглям издава един звук като жужене и то само на първа и не винаги когато си поиска, докато е студена още, в самото начало. Странно е като жужене на едно времешните трансформатори.. на някой случвало ли му се е? Маслото е ново на 2000км оригинално от Бултрако, преди да го сменя го чух и се забързах със смяната, но това пак си го прави понякога пак. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sdj 4 #2 Отговорено 20 Ноември, 2018 Моята го прави абсолютно същото, така че ако някой има идея какво точно е, ще съм благодарен ако сподели. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1266 #3 Отговорено 20 Ноември, 2018 Виж от пост 3547 дали е нещо такова. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hahy 39 #4 Отговорено 21 Ноември, 2018 Абе звука не е като почукване и тропкане, ами е като .... как да го обясня, траф - електрожен бученето като почне да заварваш ... старите изправители на телевизорите едно време дето ги слагахме и е около 1000 до 2000 оборота, и изчезва в миг, макар че при мене последните 2 седмици не ми го е правила ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GeorgiD 46 #5 Отговорено 21 Ноември, 2018 Знам за какво говориш, моят варел го има същото шумолене, прави ми впечатление, че е наличен само докато е студен автомобила, достигне ли работни температури - изчезва. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #6 Отговорено 21 Ноември, 2018 Това е нещо като "воден знак" на Хондаматик, да си сигурен че е автентична ... ако е от автомата изобщо, защото всеки звук идващ от коша е труден за прецизно локализиране. Аз обаче не мисля, че е от автомата, за 4г. и 6м. близо, щеше да си покаже ако беше от него, аз го имам от ден 1 това изчегъртване. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sdj 4 #7 Отговорено 22 Ноември, 2018 Ами то и аз моята я карам вече от 2 години, и не е давал никакви проблеми автоматика. Иначе звука е точно както го описа колега. При потеглане на 1-ва вие точно траф или електрожен като ти залепне електрода за детайла. Обаче имам и още един звук, който повече ме притеснява. Когато колата достигне обороти за смяна на предавка, предимно от 2-ра на 3-та или от 3-та към 4-та, и в момента преди да превключи се чува едно многократно цъкане (звук наподобяващ чукане на клапан или повдигач). Това се получава при спокойно градско каране. Ако я настъпя, при смяната на предавките звука го няма. Регулирал съм и клапаните, но очевидно не е от това. И не го прави винаги, обикновено след като загрее. Оглеждах и тръбите, да не би да е някоя кора или тенекия, но всичко изглежда добре хванато. Ако някой му се е случвало нещо подобно... да сподели Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hahy 39 #8 Отговорено 23 Ноември, 2018 Е такова вече незнам, при мене всичко е като по масло и мед, тя още е в гаранция все пак, но онзи звук от време на време излиза .. скоро не е като се замисля и винаги се ослушвам яко. Баси яката са я направили обаче а? само дето е "заспали чуства" .. но вече съм стар така и така Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #9 Отговорено 6 Декември, 2018 И при мен го има звука от автомата. А мисля, че и при мен го има цъкането преди превключване @sdj. Забелязвам, че като заредя бензин 98 или 100 октана го няма. Консистентно. Така че подозирам, че е от вторични детонации. И преди някой да набеди българското гориво - често карам в чужбина. И с италиански или унгарски бензин 95 го има. С 98 или повече го няма. С български V-Power 95 го има, с какъвто и да е 98+ не. Това е и причината вече да зареждам само такъв бензин... Ако някой потвърди, че с друг бензин се оправя - ще ми олекне, че не си внушавам нещо само с мойта Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hahy 39 #10 Отговорено 7 Декември, 2018 При мен ни на газ, ни на обикновен 95 няма цъкане, скоростите са прекрасни - даже скоро и онова изжужаване не се обаждало Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #11 Отговорено 7 Декември, 2018 Газта има висока устойчивост на компресия (над 100 октана е) и това би трябвало да помага ако е каквото подозирам. Но ми е интересно ако @sdj сподели дали с високооктанов бензин другия проблем изчезва... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sdj 4 #12 Отговорено 10 Декември, 2018 @VeseliqСамо веднъж съм и зареждал 98, през останалото време е карана с 95. Не мога да преценя дали беше по-добре с него. Стори ми се че намаля, но пак си го имаше. Тези дни ще пробвам със 100 октан и ще споделя впечатления, но забелязвам, че в по-студено време както в момента проблема намалява значително. Към края на Януари ще мога да споделя дали го има и на газ, тъй като ще и се монтира ГИ. А за жуженето - ами жужи си от време на време, ама си върви нормално. Явно е характерно за модела. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове