Quetzalcoalt 1 #1 Публикувано 20 Юни, 2018 Добър ден, колеги. Миналата седмица излизах с приятели, тамън ще си ходя и изведнъж не ще да пали и разбрахме че няма искра. Следователно с бащата е издърпахме до негов майстор и се оказа че комутатора е заминал, даваше 1 мегаом, а другият с който тествахме дава 32 килоома. Да но след смяна на комутатора пак не даваше искра, и ми каза, най-добре да намеря ново делко с всичките му части. Хондата е карбуратор d13b2, въпроса ми е задължително ли трябва делкото да е от същия мотор или мога да ползвам и делко от d15 ? Че нещо не намирам никакви d13-ски за части които имат делкото. Мерси! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 286 #2 Отговорено 20 Юни, 2018 А бобината здрава ли е ?https://forums.hondabg.com/topic/75345-няма-ток-д13-б2/ 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Quetzalcoalt 1 #3 Отговорено 20 Юни, 2018 До колкото разбрах това което меря на снимките е комутатора а не бобината, макар че на други места това го водят бобината. Предполагам в темата която прати, говорят че под тези 4 гумички се намират винтчетата за да я сваля. Тези гумички изглеждат че са лепени и ще трябва да ги скъсам за да ги махна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2862 #4 Отговорено 20 Юни, 2018 Това е бобината, колега. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Quetzalcoalt 1 #5 Отговорено 20 Юни, 2018 (Редактирано) Значи бобината на 100% е заминала. Как да проверя дали комутатора работи както трябва. Не знам точно кои кабели да меря, в наръчника на ходна който намерих в нета пише само как се тества бобината и какви омове трябва да дава при 20C. Но за комутатора нищо не намирам. Мерих тука всички комбинации, дава 0.6 ома като никъде не даде над 0.6 ома. Проверих и за затворена верига, между конектора и комутатора, и има. Гледам бобините са по 100-тина лева, ако съм сигурен че само бобината не работи да е сменя, ама и комутатора ако не работи, май ще е най-добре да търся втора ръка цялото делко и да се надявам това което ми пратят по куриерите да работи. Освен комутатора друг проблем може ли да има ? Edit: никаква информация ненамирам за hitachi e12-117a ignition unit / комутатор. Редактирано 20 Юни, 2018 от Quetzalcoalt Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове