Jump to content
Sign in to follow this  
Cap_Slow

Заден горен носач/Rear camber suspension arm

Recommended Posts

Здравейте колеги,

накратко историята е, че отскоро и доста прогресивно се появи едно тропане откъм багажника. Тъй като отзад си нося доста неща, пробвах да извадя всичко от там, но тропането си остана и отидох да погледнат окачването. Тъй като в сервиза, в който си обслужвам колата в София се чака повечко за час отидох при едни познати, които ми казаха че тропането било от шарнира на задния горен носач и в този случай ги карали за рециклиране, защото само шарнир не се продавал, а целия носач бил много скъп. 

 

И така запазих си аз час вече за рециклиране в моя сервиз, като все пак хората искаха да погледнат колата преди да ме приемат и се оказа, че май за пръв път виждат толкова голям луфт и всъщност шарнирите били здрави и трябвало да си взема направо цели носачи. Те също ми казаха, че ОЕМ били много скъпи и ми препоръчаха да си вземa афтърмаркет регулируеми и по-конкретно на japspeed. Трябваше да търся Adjustable Suspension Rear Camber Arms. Случайно видях обаче, че има два вида почти еднакви на вид, но на една цена и на двете пише, че стават за акорд 03-07. Реших да им пиша на тези от japspeed преди да поръчам и след разменени няколко мейла, вчера ми казаха, че за моята кола нямало да станат.

Ето и линк към въпросните - https://www.japspeed.co.uk/catalogsearch/result/?f=JAPSPEED+ADJUSTABLE+REAR+CAMBER+SUSPENSION+ARMS+FOR+HONDA+ACCORD+7TH+GEN+03-07&q=REAR+CAMBER+SUSPENSION+ARMS+FOR+HONDA+ACCORD+03-07

 

Тръгнах да ровя за алтернативни части, намерих такъв носач само на Nipparts за доста символичната сума на около 70лв, което малко ме притеснява на фона, че оригиналните сигурно струват над 200лв на брой. Пуснал съм запитване и към бултрако, чакам отговора им с цена.

 

Питането ми като цяло е, някой подменял ли е въпросните носачи и на кой от трите варианта се е спрял:
1. ОЕМ носачи
2. Единствената май алтернатива - nipparts
3. Тези регулируемите на japspeed, които уж имало хора, които са си ги монтирали на колата, но от сайта категорично казаха, че за моята кола няма да станат.

Edited by Cap_Slow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз се спрях на J94019YMT на Yamato като алтернатива. Колко са здрави и качествени не знам, но при мен за 17ккм не са се разбили все още. Регулируеми може да си вземеш ако ти е разкрачена задницата. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз до колкото разбрах към момента не е, но имали склонност тези коли да им се разкрачва задницата понякога и може би затова ми препоръчаха да взема тези, ако някога се наложи да може да се регулира. Съвсем друг е въпроса, че тези от japspeed ги питах въобще дали имат такива носачи за моята кола, без значение дали регулируеми или не и отговора им беше, че за съжаление не предлагат нищо такова за моята кола. Ти тези на Yamato откъде ги намери, може и на лично. Аз по сайтовете не намирам. 

 

ПП: Ако някой е слагал такива регулируеми, нека да каже кои и откъде ги е поръчал.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз сменях такива носачи преди няколко седмици. Отначало ми диагностицираха само десен разбит, след доста ровене успях да намеря оригинален за около 100 лв., купих го, но докато си уредя час за смяна, се разби и левият. Та смених десния, а старият рециклирах и сложих на мястото на левия. Разликата в навъртените километри между двата е около 400. Та ще видя кой ще се разбие по-бързо и каква ще е разликата в изминалите километри :).

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравей колега,

Аз поръчах за моята от ebay.co.uk ето тези : https://www.ebay.co.uk/itm/HONDA-ACCORD-CM-TSX-CL-03-07-REAR-ADJUSTABLE-RACE-SUSPENSION-CAMBER-ARMS-KIT-/231436344236?hash=item35e2ae5bac
При мен се появи луфт в задните шарнири и моят майстор ми препоръча нови регулируеми носачи точно заради проблема с разкрачването.
Лично няколко пъти проверих с продавачът дали стават за моята кола - accord type s '03. След като пристигнаха сравних парт номера на кутията с един, който бях записал в сервиза от един пич, който вече е сложил такива, та затова съм спокоен че ще станат.
въпросният part number - Japspeed rear camber kits BE-0016
Аз ще монтирам на 8ми юни, така че ще пиша дали всичко е ок след това ;)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Колега, благодаря за включването. Ако може драснеш едно мнение след като ги монтираш, че всичко е паснало направо и аз ще ги поръчам от същия човек.

Edited by Cap_Slow

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Развитие на темата,
 

Днес оставих колата в сервиза за смяна на носачите -  https://www.ebay.co.uk/itm/HONDA-ACCORD-CM-TSX-CL-03-07-REAR-ADJUSTABLE-RACE-SUSPENSION-CAMBER-ARMS-KIT-/231436344236?hash=item35e2ae5bac

Майстора каза, че ще станат. Някой ако се чуди за регулируеми и как да реши потенциален проблем с ''разкрачването'' може да поръча тези.
Относно колко ще карат и кога пак ще се разбият шарнирите само времето ще покаже.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не е препоръчително да се купуват такива части, на безименни производители. Супер некачествени са и в доста случай гумените тампони изкарват 3000-5000км !!!  

 

Аз заложих на доказал се бранд и след мнения на колеги взех такива на Hardrace. Не твърдя, че ще изкара колкото оригиналната част (над 10г.) но пък силно се надявам :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Можеш ли да постнеш линк на тези, които ти си взел, защото тези които намирам в ибей чисто структурно изглеждат по-различни от останалите и ме съмнява дали ще паснат. Отделен въпрос е, че реално тези hardrace са 12лв по-скъпи от japspeed или тези които колегата си е взел, та не знам колко по-хубави могат да бъдат. 
Ти колко километра си минал засега с тях? 

ПП: Сега видях - 74 паунда доставка... Ама пък ако толкова си струват, евентуално може да ги пробвам.

Edited by Cap_Slow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Относно japspeed, работят с различни компании, след което си брандират продукта. Реално те нямат собствено производтсво, за разлика ит hardrace, които имат и силно R&D.

Japspeed може да са много добри, но това криене кое къде е произведено, е ясно че е в Китай.

Ако беше в Англия щяха да се бият в гърдите, че е made in UK.

Edited by crown_bg
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Upcoming Events

  No upcoming events found
×
×
 • Create New...