honda_japan 73 #1 Публикувано 1 Май, 2018 Колеги, търси се дамско колело, ново с гарамция. Максималния бюджет е 300 лева. Гледах тия крос, май не са лоши, но вие ще кажете как са като изработка. Погледнах и ДРАГ, но там започват от 700 лева и тотално отпаднаха от избора ми заради цената си иначе може и те да са качествени. Най-вече ме интересува да има калници, скорости и сигурни спирачки, защото живея в планински район, ще и се да са дискови, но с този бюджет трудна работа. Погледнах и една две оферти втора употреба, като например тази: https://www.olx.bg/ad/chisto-nov-velosiped-cross-26-damski-CID618-ID6QfQn.html#0898b82dc3 Като концепция се търси точно такова, само спирачките ми се виждат доста паянтови. Височината на колоездача е 1,75м и от там знам, че трябва да се изходи за диаметъра на гумите (инчовете), ще се кара предимно и основно само градско и малко извънградско/селско. Това от линк-а заслужава ли си парите, или да търся ново с гаранция? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #2 Отговорено 1 Май, 2018 Не видях къде е марката Крос. Иначе бива за 2 стотака, но рамката и вилката са стоманени, а компонентите най-нисък клас. Чак за големи баири не става, понеже отпред е с 1 венец -друго си е да са 3. МТВ са с по-къси трансмисии, а трекингите с по-дълги + по-тънки гуми, като втория тип вървят доста по-лесно. Пример за показаното от теб - с повече скорости, но без сити аксесоари: https://velosiped.bg/pazaruvaj-po-kategorija/velosipdi/damski-velosipedi/cross-laguna-mtb-26-sinja.html Пример за лейди МТВ с алуминиеви рамка и предна амортизационна вилка: https://velosiped.bg/pazaruvaj-po-kategorija/velosipdi/damski-velosipedi/cross-julia-26.html Колкото по-нагоре е бюджета, толкова по-висок е потенциала - като при колите. https://velosiped.bg/pazaruvaj-po-kategorija/velosipdi/damski-velosipedi/cross-fusion-lady-27-5-v-brake-bjal-mat.html С "някакво там" колело човек търси повод да не кара, с по-добро търси време, за да кара - като при колите. Това е Дамски хибрид: https://velosiped.bg/pazaruvaj-po-kategorija/velosipdi/damski-velosipedi/creon-tampa-lady-28-siv-mat.html спортна версия на трекинг велосипед - без калници и багажник, но могат да се купят и монтират допълнително. Колко годишна е дамата? За размера на гуми / джанти не е важен ръста, а типът велосипед. Всеки модел има (принципно) поне 3 височини на рамката и удачната зависи по-скоро от вътрешната дължина на краката. В началото на всеки раздел има принципно обяснение за конкретният тип велосипеди. Прочетете ги и си изяснете приоритетие. Универсално колело няма, но най много до концепцията за такъв кросоувър се доближават хибридите. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_japan 73 #3 Отговорено 1 Май, 2018 Много баягодаря за подробното инфо, дамата е 31 годишна, но според мен това е моментно увлечение и колелото ще се ползва макс два - три месеца след покупката и затова бюджета е макс 300 лева за ново, просто нагоре според мен е излишно. Не, че не мога да взема по-скъпо колело, но ................ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Setfan 38 #4 Отговорено 1 Май, 2018 Подкрепям мнението на ceco, колкото е по-качествено, толкова по-удобно. В начлото на месеца на моето му направих доста подобрения, и няма нищо общо. Е ако ще се кара и по кривите пътеки, сигурно дисковите ще са по-добре, но иначе и обикновените спират здраво ако са настроени и читави. Ако ще се кара редовно е добре да се инвестира в хубави дръжки за кормилото и убобна седалка. Това от олх , трябва да се види на място, гледай втора ръка с алумин. рамка или ново. Има и на изплащане... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Setfan 38 #5 Отговорено 1 Май, 2018 преди 5 минути, honda_japan написа: Много баягодаря за подробното инфо, дамата е 31 годишна, но според мен това е моментно увлечение и колелото ще се ползва макс два - три месеца след покупката и затова бюджета е макс 300 лева за ново, просто нагоре според мен е излишно. Не, че не мога да взема по-скъпо колело, но ................ Щом е така работа, добре си го решил. Ако се увлече, тогава давайте пари. На моята жена колелото стои 2 год. почти некарано, и си е за яд. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_japan 73 #6 Отговорено 1 Май, 2018 Ще прегледам обявите, опцията " на изплащане", не ми допада. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #7 Отговорено 1 Май, 2018 преди 17 минути, Setfan написа: Щом е така работа, добре си го решил. Ако се увлече, тогава давайте пари. На моята жена колелото стои 2 год. почти некарано, и си е за яд. Не си знаел как да подходиш. На мен взех хибрид 28 цола за асфалт и черни пътища, а на жената МТВ 26 цола с по-ниска рамка. Моето е с обикновенни спирачки и шосейни гуми, а нейното е на дискови и "натокано" с дуракоустойчиви компоненти + въздушна вилка. Моето карам по асфалт и черни пътища, а с нейното бродя по чукаците. Тя го е карала 10-тина пъти (за 6 години), но още вярва че е "нейното колело", макар да не знае дали е в гаража или в мазето. Сега го наследи синковеца (че неговото му умаля), но и това е временно, понеже расте като бамбук и скоро ще получи чистак ново 27.5 цола. Та така с жените и колоезденето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BlueDream4 86 #8 Отговорено 1 Май, 2018 3 hours ago, honda_japan said: Колеги, търси се дамско колело, ново с гарамция. Максималния бюджет е 300 лева. До 300 лв. нямаш голям избор.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondacivic5 8 #9 Отговорено 2 Май, 2018 Преди 23 часа, Yellowstone написа: До 300 лв. нямаш голям избор.. Защо пък да няма голям избор, направотив ИМА! Просто вие сте отворили 2 сайта и разглеждате там.. Разрових се и мисля, че намерих това, което търсеше: https://www.home-max.bg/velosiped-lady-26-6-skorosti/ . Ако не си ги разгледай сам, можеш да ги сортираш и по най-ниска цена и си ти: https://www.home-max.bg/search/?query=велосипед&x=0&y=0 . Само не съм сигурен дали дават гаранция към колелата, но можеш да ги попиташ :)) Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BlueDream4 86 #10 Отговорено 2 Май, 2018 24 minutes ago, hondacivic5 said: Защо пък да няма голям избор, направотив ИМА! Просто вие сте отворили 2 сайта и разглеждате там.. Разрових се и мисля, че намерих това, което търсеше: https://www.home-max.bg/velosiped-lady-26-6-skorosti/ . Ако не си ги разгледай сам, можеш да ги сортираш и по най-ниска цена и си ти: https://www.home-max.bg/search/?query=велосипед&x=0&y=0 . Само не съм сигурен дали дават гаранция към колелата, но можеш да ги попиташ :)) Успех! Братле аз от Homemax купувам само саксии, ако си оптимист си купи колело..няма проблем. Мисълта ми беше за нещо качествено...гаранцията може и да са е пропуснали Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_japan 73 #11 Отговорено 2 Май, 2018 Това е идея от тези, а не са ми и далече. И ако има и гаранция ще е супер. Май-по-нататък ще търся и за мен, но там задължително ще държа на дискови спирачки, големи балонни гуми и ако има и с амортисьор да е меко. Но там предполагам старта с тези критерии ще е поне 700 лева. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondacivic5 8 #12 Отговорено 3 Май, 2018 (Редактирано) Преди 3 часа, Yellowstone написа: Братле аз от Homemax купувам само саксии, ако си оптимист си купи колело..няма проблем. Мисълта ми беше за нещо качествено...гаранцията може и да са е пропуснали Да ти кажа аз съм пазарувал доста от Хоум Макс и винаги съм оставал доволен от покупката. Още като влезеш в магазина и навсякъде усмихнати хора, чисто и спретнато. Лично на мен магазина ми е един от любимите, за това и му го предложих! Нека опита в крайна сметка, той търси да си закупи, а не ти.. Редактирано 3 Май, 2018 от hondacivic5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_japan 73 #13 Отговорено 3 Май, 2018 (Редактирано) Колеги, дилемата вече не е на дневен и купих колело от фирмения магазин на Балкан вело в Ловеч, модела е Eagle 26, ето и спецификациите му, които ги копирам от сайта, а колелото е същото, като на снимката там. Рама: steel (26) Вилка: St suspension 26 Спирачки: дискови Assess Курбели: St (42x34x24) 170mm Зъбен блок: Shimano MF-TZ21 Превключватели: Shimano RS-35 Заден дерайльор: Shimano RD-TX35 Гуми: Kenda 26x1.95 Височина на рамата: 480 mm Най-вече ме радва, че има преден и заден амортисьор, две дискови спирачки и скоростите са Шимано, направих две завойчета и е доста приятно и леко за гаране, има две години гаранция и цената е 276 лева. Повече от това здраве му кажи. Друг е въпроса, колко ще изкара, а да и каплите били някаки усилени (поне така каза жената в магазина). Бихте ли ми казали откъде мога да намеря цифров показател за изминати километри и време на каране, има и един "датчик", който се монтира на спиците на предната гума и прави някаква връзка с показателя, имаше ги в Лидл едно време, но сега незнам откъде да търся, а нямам време да обикалям по веломагазините, а там може и да са по-скъпи. Мисля да капна по една капка масло от Равенол-а на жилата за скоростите и спирачките Моля по запознатите да споделят, каква поддръжка трябва да се извършва, какви спрейове за веригата да търся и т.н. Радва ме идеята, че колелото е произведено в Ловеч, макар и с чужди части, сигурно само рамката е оттук. Ако се държи добре по-нататък ще взема и за мен едно. Редактирано 3 Май, 2018 от honda_japan Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Setfan 38 #14 Отговорено 3 Май, 2018 Екстра е за тези парички. Добре си решил да смажеш жилата, и малко на веригата сложи и това е. Аз за друго не знам. Моето като се изцапа много го мия с водоструйка, но може и с мокрите кърпи. Честито и със здраве Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_japan 73 #15 Отговорено 3 Май, 2018 Мерси колеги, не е яка жената, а колелото, наистина си е тежко, но алуминиевите бяха бая по-скъпи. Аз от колелета не разбирам, но тая фирма беше изложила страхотни модели на цени, които нямаме в околността ( не е реклама ). Предстои да се види как ще се представя, ако си изкара гаранцията ще се радвам, все пак ще се кара 4-5 месеца в годината. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondacivic5 8 #16 Отговорено 4 Май, 2018 Поздравления за покупката, да ти е честито! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #17 Отговорено 4 Май, 2018 Честито! Стореното - сторено, важно е да се кара с кеф. Офертата е добра и колелцето става за лежерни разходки. Мазането на веригата - само ако е изсъхнала и вече скърца, а когато я смазваш - забърсвай външно, така че смазката да остава само вътре в ролчиците на звената. Ако отвън е мазна, полепващият прахоляк става абразив. Принципно не я мисли, от най евтините е (5 лв метъра). Ако пръскаш по нея, гледай да не попада по дисковете, че като се омазнят накладките им - нови (пак 5лв. парчето). Не я кръстосвай (както е на снимката). Не се кара на 2-те малки, или на 2-те големи зъбчатки. Не щракайте скоростите на място. Превключват се само при въртене на педалите - иначе се разцентроват. Не бой се - това колело няма амортесьори. Има спираловидна пружинка в 1-ия ботуш на вилката, а задната я виждаш. Байковете с двойно окачване имащи амортесьори (по смисъла на техническия термин) са десетки пъти по-скъпи. Ако си го пазиш, ще изкара десетилетие. Сигурен ли си че искаш толкова дълго? Не е важно колко се кара, а дали се пази и поддържа, и особено как и къде се съхранява. Влагата не прощава. Важното е че си "подкрепил Българското", макар нашенски да са само стикерите и сглобяването. Рамката е китайска (под 8 долара), както и почти всичко останало по него, но поне марката на скоростите е японска - самите те не са. Ползвайте си го със здраве, а ако се "зарибиш", за теб търси нещо с твърда алуминиева рамка и по-висок клас компоненти, но и си нагласи поне двойно (желателно тройно) повече парички, и ще "усетиш разликата". 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_japan 73 #18 Отговорено 4 Май, 2018 Мерси за пожеланията и за съветите. Ясно е, че за тия пари ще са евтини частите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Knoxville 151 #19 Отговорено 4 Май, 2018 Може да се наложи и някакви ръкавички да се купят, защото на мен навремето тези дръжки ми правеха рани на показалеца и палеца, но може и аз да съм стискал прекалено силно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_japan 73 #20 Отговорено 4 Май, 2018 Джапанииз, твоето колело, като го гледам на снимката е като да сравниш Е класа W211 с базов Фокус, Фокуса може и да има повече екстри, ама си е Фокус. Та на това моето от 200 километра личи китайската изработка, седалката засега е удобна. Ще има смазване, но ще му поръчвам електронен километраж, че това би ме мотивирало и аз да навъртам по някой път. А да и ще му търся заден калник да му сложа някак си. А тия дискови спирачки са с накладки, като при автомобилите ли? Ако да колко пари са едни нови ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове