rendz 2 #1 Публикувано 22 Март, 2018 Здравейте, колеги, поради серия глупави действия се оказах без секретен болт и серийният му номер. Имам предположение кой е серийният номер и ще си поръчам нов, но искам да съм по-сигурен и по възможност да сваля секретите преди Великден. Та дали има някой в София с този секрет да ми услужи? Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #2 Отговорено 22 Март, 2018 Мисля, че секретите са различни и няма да стане от друг комплект. Иначе аз имам на Мак гард, нещо подобно е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #3 Отговорено 22 Март, 2018 Всеки един уважаващ се себе си гумаджия ще ти го развие. Има универсални камъни за развиване на секретни болтове.Спират да са секретни след 5 секунди... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1057 #4 Отговорено 22 Март, 2018 Едва ли гумар ще го развие, но вариант е да заварите по една гайка и да ги развиете. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 350 #5 Отговорено 22 Март, 2018 (Редактирано) Маркони, Това последното дали важи и за всеки уважаващ себе си крадец? И дали е в сила за показаните по-горе секретни гайки? Защото ако е така, защо въобще се хабим да ги слагаме тези секрети? Редактирано 22 Март, 2018 от DAN_DAN Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #6 Отговорено 22 Март, 2018 Той човека, мисля, че иска така да се свалят, че после да си ги ползва пак, ако си поръча секрет от серийния номер за който споменава. И аз мисля, че няма да спре секрета крадците, може, но съвсем неподготвените лаици наркомани. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rendz 2 #7 Отговорено 22 Март, 2018 Здравейте пак, мерси за идеите, но да, идеята е да си ги използвам пак, нов секрет от представиетлите е 35лв с поръчка. Секретите не са чак толкова много на брой(мисля 3) особенно този модел с матираната страница с червеният етикет, от някакъв по-здрав метал е уж за повече сигурност. Та ако някой има точно с този парт номер дори и снимка на секрета или болт ще ми е полезен на първо време. Търся 08W42-SJD-602, а ако някой има да ми снима 08W42-SJD-600 и 08W42-SJD-601 пак ще намаля шанса за грешка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rendz 2 #8 Отговорено 22 Март, 2018 (Редактирано) Иначе според сайтана Дунев ги свалят без да правят бели по джантите, но това вече след седмица-две като стане наложително. Май трябва да поясня, че съм в София. Поздрави. Редактирано 22 Март, 2018 от rendz Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rendz 2 #9 Отговорено 22 Март, 2018 Явно съм в заблуда, че този парт номер върши работа, освен него в кутията май имало и друг номер, но нямам такова нещо. Тук казват, че има 20 секрета за този парт номер https://www.lingshondaparts.com/honda_car_parts_selection?block_01=17SMG601&block_02=08W4201&block_03=16570&block_05=hcr Мерси на всички, няма какво да се губи време. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 350 #10 Отговорено 22 Март, 2018 Колега rendz, Този номер който цитираш е модела на твоите гайки 08W42-SJD-602. За сравнение моите са модел 08W42-SJD-601. За да ти доставят нов секретен ключ от Хонда точно за твоите гайки ти е нужна: HONDA KEY CODECARD която обикновенно стои на гърба на опаковката която си снимал. На нея е изписано осем цифрено число. На моята под това число още е изписано: Julian Date: седем цифри и след тях звезда. След това пише: If you lose you key, hand this key code card into your Honda dealer, who will order a replacement key. Така, че без тази карта резервен ключ няма как да получиш, защото комбинациите не са три а хиляди. То е логично, ако комбинациите са само три тези гайки въобще нямаше да са секретни. А до колкото знам точно тези McGard са едни от най-добрите в света. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 350 #11 Отговорено 22 Март, 2018 Явно докато съм писал предния си пост ми е убягнало, че вече си наясно с нещата. Разрови из колата или документите и виж дали няма да я намериш тази карта. Нещо като визитка е, в момента няма как да снимам моята. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rendz 2 #12 Отговорено 22 Март, 2018 DAN_DAN, мерси за насоките, имаме успех, аз го бях отписал, защото си мислех, че картона от опаковката е важния. Та ми светна, че може да имам такова нещо в сервизната книжка и бинго! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #13 Отговорено 22 Март, 2018 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rendz 2 #14 Отговорено 22 Март, 2018 ogi28b, благодаря за отделеното време! Проблема беше решен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #15 Отговорено 22 Март, 2018 Преди 8 часа, policeman написа: Едва ли гумар ще го развие, но вариант е да заварите по една гайка и да ги развиете. 5 секунди, докато избера кой камък да ползвам... https://www.automotivetools.eu/bg/спирачки-ходова-част-и-управление/377-екстрактори-за-секретни-болтове-комплект.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Knoxville 151 #16 Отговорено 23 Март, 2018 Не си мислете, че секретите ще спрат някого, ако реши да ви свитне джантите. Имах по 2 броя секрет на всяко колело, отивам в сервиза и "о, ужас!", няма ми ги секретите. След 1 минута колата беше със свалени джанти и вдигната на криковете. И то от човек любител. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rendz 2 #17 Отговорено 23 Март, 2018 Днес от отдел резервни части не искаха да ме отразят по телефона, но все пак е Петък и е простено, та за 16 евро с доставка по пощата - https://shop.mcgard.de/customer-key/ Поздрави на всички и не си забравяйте секрета на колелото след употреба 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове