dent 33 #1 Публикувано 21 Февруари, 2018 Здравейте, Интересно ми е, дали някой има опит с технологията на горивните клетки и въобще плюсове, минуси, мнения... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2839 #2 Отговорено 21 Февруари, 2018 Има вече доста стара тема за това: https://forums.hondabg.com/topic/54100-водороден-генератор/?tab=comments#comment-1057168256 За сега все още не е развита ефективна, икономически и екологично обоснована, работеща система в серийно производство. Това, което се предоставя в интернет по въпроса е "шменти - капели". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2245 #3 Отговорено 21 Февруари, 2018 Докато няма сертификат по ISO си е опасна за ползване.Имаше развита подобна система и се гласеше за ползване в щатската военна полиция,но нещо отпадна проекта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dent 33 #4 Отговорено 21 Февруари, 2018 Преди 1 час, dandilov написа: Има вече доста стара тема за това: https://forums.hondabg.com/topic/54100-водороден-генератор/?tab=comments#comment-1057168256 За сега все още не е развита ефективна, икономически и екологично обоснована, работеща система в серийно производство. Това, което се предоставя в интернет по въпроса е "шменти - капели". Да си призная, не потърсих подобна тема и затова започнах нова, но така или инъче четейки стара си мисля, че е морално остаряла. Не че съм се засилил да екпериметирам с подобна технология, но ми стана любопитно покрай една идея за газов поялник на Браунов газ. преди 49 минути, Markony написа: Докато няма сертификат по ISO си е опасна за ползване.Имаше развита подобна система и се гласеше за ползване в щатската военна полиция,но нещо отпадна проекта. Брани, гледам че 2017 Honda Clarity FCV се предлага вече и в няколко европейски държави освен САЩ. Предполагам, че патентоването на технология и получаването на сертификат е доста трудоемко и скъпоструващо, освен ако не си голяма компания. Дали производители като BRC, LOVATO, ROMANO и т.н. не разработвам алтернативни горивни системи ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Иво Ленков 133 #5 Отговорено 21 Февруари, 2018 Брани, гледам че 2017 Honda Clarity FCV се предлага вече и в няколко европейски държави освен САЩ. Предполагам, че патентоването на технология и получаването на сертификат е доста трудоемко и скъпоструващо, освен ако не си голяма компания. Дали производители като BRC, LOVATO, ROMANO и т.н. не разработвам алтернативни горивни системи ?Не разработват,споко!Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2245 #6 Отговорено 22 Февруари, 2018 Не ме разбирайте неправилно.Фен съм на всички алтернативни горива,но горивната клетка ,която съм виждал на живо си е късмета на терориста....я гръмне я не.Да си играеш с природата в контролирана среда и на улицата са 2 различни неща.Като големите фирми си я пуснат на пазара ще се купи. От друга страна Мъск показа накъде духа вятъра със своя камион и Хонда на изложението в Лас Вегас намекнаха накъде ще се развива бренда... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shreek 8 #7 Отговорено 17 Март, 2018 Преди около 30-тина години, в едно софийско предприятие са правени опити с въпросните клетки за браунов газ. Цел - заварки. След дълга поредица от гръмнали маркучи, и други проблеми, опитите са били изоставени. Явно това с разлагането на водата ще се появява периодично през годините, докато някой не измисли нещо наистина ефективно, и не го пусне в свободно разпространение из интернет, по възможност във вид на спам, така че да не може да бъде затрито или променено, ако е само на един сайт. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #8 Отговорено 17 Март, 2018 Цяла вечер ровя и намерих темата от 2010 година бях монтирал такава система на акорд ,но снимките са заминали вече в нищото . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове