CrazyDriver 30 #1 Публикувано 19 Февруари, 2018 Здравейте колеги, Искам да споделя опита си с една автокъща в Плевен – AUTO VOV Преди две седмици си купих кола от тях и докато я оглеждах и купувах всичко изглеждаше добре – отношение на продавача, помощ с КАТ-Плевен и т.н. Според единия от продавачите всичко по колата беше платено (внос от Швейцария), като по негови думи са ми необходими само 30-50 лв. за да си регистрирам колата в КАТ. Завъртяхме едно кръгче с колата за да чуем окачване, двигател, скорости и т.н., всичко изглеждаше наред. Боята беше трудна за определяне (имаше доста прах по колата), но като цяло колата изглеждаше добре (личеше си че скоро е мита професионално, включително и нещо което не одобрявам – двигателния отсег, а в обявата пише че той не е мит). Стиснахме си ръцете на малко по-ниска цена от тази в обявата – понеже новите гуми излезнаха доста стари и истрити – DOT 2014 (1-во несъответствие с обявата). След като се прибрах с нея, отидох в КАТ за да я регистрирам и там – изненада. Оказа се че Екотаксата не е платена. Звъннах веднага на продавача от който я купих, но той не ми вдигна. Звъннах на неговия колега и той с изненада ми обясняваше как не е чувал досега продавача да плаща Екотаксата и т.н. След като му обясних ситуацията с неговия колега, той се измъкна с някакво тъпо клише, че не е бил там и толкова. – реших да не се занимавам повече и го оставих Но изненадите не свършиха до тук. Според обявата колата трябваше да е с първа регистрация от Февруари, 2007 г. – да ама не! Оказа се Октомври, 2006 – нещо което и през ум не ми мина да проверявам. На място само проверих дали всички документи са налични и дали номера на шасито отговаря с това на колата. Видях седмица в VIN-а и реших че колата е от 2007. (2-ро несъответствие) След като измих колата и вече в пълния и блясък, установих че по капака, калниците и една от вратите е играл бояджийския маркер – доста нескопосано изпълнение, но при огледа беше прашна и тези забележки не си личаха. (3-то несъответствие) При огледа в сервиза се оказа че единия преден амортисьор е заминал (целия е в масло), а когато я гледах, това масло го нямаше. Също така тампоните на двата предни долни носача са за смяна – т.е. и перфектната на 100% ходова част не е толкова перфектна (4-та несъответствие). И накрая, това което най-много ме подразни, липсата на модула за Bluetooth-а. Признавам че е моя грешка да не тествам устройството на място, но натиснах копчето за говор на системата и тя проговори на Немски – реших че всичко е Ок. Сега вече след като е на Английски и след много-часов опит за връзка с нея, разглобих капака под волана и се оказа че буксата за модула е скрита, а на нея модул няма. – коментара на продавача: ами явно в Швейцария са го свалили. Сега излиза че Швейцарците са по-зле и от Италианците, а нашите джамбази са светци. Другите малки неща които открих в последствие, дори няма да ги коментирам. Аз определено няма да препоръчам тази автокъща на приятел, а на Вас ви препоръчвам да сте много внимателни и бдителни ако все пак решите да купувате нещо от там. 7 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gogo68 8 #2 Отговорено 20 Февруари, 2018 Почти всички автокъщи са така! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #3 Отговорено 21 Февруари, 2018 Нито една автокъща или търговец не плаща еко такса макар че това е тяхно задължение. Щото като идеш да я платиш сертификата е на името на продавача а не на ваше име 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CrazyDriver 30 #4 Отговорено 23 Февруари, 2018 gogo68: не мога да се съглася с теб. Попадал съм и на автокъщи, които имат пълна история на колите които продават и са доста коректни. А наскоро мой приятел с автосервиз ми каза за Автокъща, чийто собственик кара всяка кола при него и отстранява всеки технически дефект с оригинални части, а не някои ментета. Но идеята ми е не да правя реклама, а да се аргументирам че не всички са еднакви. Затова и според мен трябва да има списък с всички автокъщи които цакат клиентите си - така всеки ще може да прави информиран избор, а не да е механик и да хвърля боб какво са прекрили Japanese fever: Съгласен съм с теб, но в случая това което ме подразни, е че в обявата е посочена една година и месец, а реално е друга в талона - това за мен си е измама Слави CR-V: колега, навярно си прав затова че нито една автокъща или търговец не плаща екотакса, но както казах, аз бях уверен че при мен всичко е платено и трябва само да заплатя за номерата при първа регистрация. Относно самия сертификат, според служителката в КАТ която обработваше документите ми, нямаше никакъв проблем той да е бил заплатен от предишния собственик (все пак колата е внос от Швейцария и за да мине митница тя трябва да има физически собственик в БГ), т.е. сертификата за екотаксата съвсем спокойно можеше да бъде заплатен и от автокъщата. Плюс това от автокъщата ми дадоха декларация (по приложение N: 12 към чл. 11, ал, 1, т.1) в която е упоменато, че е платена такса ПУДООС, което към момента (след уверението че всичко по колата е платено и ми трябват 50 лв. за да я регистрирам) ми звучеше като някакъв друг израз за екотакса - да ама не Явно излиза че освен механик, трябва и да съм и правист, за да знам всички такси които държавата е измислила 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
daniel-atanasov 179 #5 Отговорено 16 Август, 2018 Като гледам по какъв начин е написана обявата и ми става ясно какви са продавачите. Без следи от употреба??? Ай стига бе, верно ли??? Прочитащ това, смееш се няколко минути и подминаваш обявата. Аз така бих направил. С тези и още едни номера са им "докарани" всичките коли на тия хубавци! Голям майтап. Сигурен съм, че те дори не са стъпвали във Швейцария. Някой им намира и праща колите от там и те само ги пудрят и продават. За годината е ясно, че не е неволна грешка! Това е стар търгашки трик и работи доста често. Абе, както казах по горе само като им прочетох първите пет реда на обявичката и ме загубиха като клиент. То написаното звучи като виц направо! Чудя се как хората се връзват на подобни смешки? Иначе Еко таксата си я плаща купувача, стига да няма друга уговорка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sandi_hr 1 #6 Отговорено 27 Януари, 2021 Здравейте, Аз също купих кола - Пежо 5008 от този измамник през Март 2020 г. Също внос от Швейцария Накратко. Първо имаше разминаване в първата регистрация на колата! Трябваше да е 2011 г, но се оказа 2010 г. След това се оказа, че и километрите не отговарят! Разминаваха се с около 20 000км. Докато я оглеждах и пробвах, всичко по колата беше добре, с изключение на единия фар, който не светеше. Продавача показа новата крушка в жабката и каза, че не я е сменил, защото е ксенон и не е смее за да не направи беля. Когато отидох в сервиз на Пежо, ми казаха, че фара е напълно изгорял отвътре и нищо не може да се направи. Новия фар струва 2 000лв! Веднага се обадих на продавача и го попитах защо ме е излъгал, и че трябва да си отстрани повредата, а той отговори, че нищо не знаел и да си отсранявам сам повредата както мога. Повече не си вдигна телефона. Няма да коментирам остналите неща, които открих в последствие! Не Ви препоръчвам да си купувате кола от тази автокъща и измамния собственик! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #7 Отговорено 27 Януари, 2021 преди 46 минути, sandi_hr написа: Трябваше да е 2011 г, но се оказа 2010 г. Кой месец е регистрирана колата. Питам, защото кола обявена с първя регистрация 2011-а означава от Септември 2010 до Август 2011. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 401 #8 Отговорено 27 Януари, 2021 (Редактирано) Да не бъркате дата на производство и първа регистрация? Обикновенно има разминаване от няколко месеца. Датата на производство много лесно се вижда от маркерите на стъклата и коланите. Това с екотаксата си е прецакване, но за другите неща - да очакваш перфектна кола от автокъща, без нужда от някакви ремонти и да вярваш безпределно на продавача си е наивност. Редактирано 27 Януари, 2021 от inspektora 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hap4eto 1 #9 Отговорено 24 Юли, 2022 Здравейте! Този търговец същия ли е, като гореспоменатия? "AUTO VOV" https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=21658691154214401 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове