Jump to content
CrazyDriver

Некоректна автокъща - AUTO VOV

Recommended Posts

Почти всички автокъщи са така!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Нито една автокъща или търговец не плаща еко такса макар че това е тяхно задължение. Щото като идеш да я платиш сертификата е на името на продавача а не на ваше име :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

gogo68: не мога да се съглася с теб. Попадал съм и на автокъщи, които имат пълна история на колите които продават и са доста коректни. А наскоро мой приятел с автосервиз ми каза за Автокъща, чийто собственик кара всяка кола при него и отстранява всеки технически дефект с оригинални части, а не някои ментета. Но идеята ми е не да правя реклама, а да се аргументирам че не всички са еднакви. Затова и според мен трябва да има списък с всички автокъщи които цакат клиентите си - така всеки ще може да прави информиран избор, а не да е механик и да хвърля боб какво са прекрили

 

Japanese fever: Съгласен съм с теб, но в случая това което ме подразни, е че в обявата е посочена една година и месец, а реално е друга в талона - това за мен си е измама

 

Слави CR-V: колега, навярно си прав затова че нито една автокъща или търговец не плаща екотакса, но както казах, аз бях уверен че при мен всичко е платено и трябва само да заплатя за номерата при първа регистрация. Относно самия сертификат, според служителката в КАТ която обработваше документите ми, нямаше никакъв проблем той да е бил заплатен от предишния собственик (все пак колата е внос от Швейцария и за да мине митница тя трябва да има физически собственик в БГ), т.е. сертификата за екотаксата съвсем спокойно можеше да бъде заплатен и от автокъщата. Плюс това от автокъщата ми дадоха декларация (по приложение N: 12 към чл. 11, ал, 1, т.1) в която е упоменато, че е платена такса ПУДООС, което към момента (след уверението че всичко по колата е платено и ми трябват 50 лв. за да я регистрирам) ми звучеше като някакъв друг израз за екотакса - да ама не :) Явно излиза че освен механик, трябва и да съм и правист, за да знам всички такси които държавата е измислила :)

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Като гледам по какъв начин е написана обявата и ми става ясно какви са продавачите. Без следи от употреба??? Ай стига бе, верно ли???  Прочитащ това, смееш се няколко минути и подминаваш обявата. Аз така бих направил. С тези и още едни номера са им "докарани" всичките коли на тия хубавци! Голям майтап. Сигурен съм, че те дори не са стъпвали във Швейцария. Някой им намира и праща колите от там и те само ги пудрят и продават. За годината е ясно, че не е неволна грешка! Това е стар търгашки трик и работи доста често. Абе, както казах по горе само като им прочетох първите пет реда на обявичката и ме загубиха като клиент. То написаното звучи като виц направо! Чудя се как хората се връзват на подобни смешки? Иначе Еко таксата си я плаща купувача, стига да няма друга уговорка.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×