Jump to content

Recommended Posts

Почти всички автокъщи са така!

  • Like 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нито една автокъща или търговец не плаща еко такса макар че това е тяхно задължение. Щото като идеш да я платиш сертификата е на името на продавача а не на ваше име :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

gogo68: не мога да се съглася с теб. Попадал съм и на автокъщи, които имат пълна история на колите които продават и са доста коректни. А наскоро мой приятел с автосервиз ми каза за Автокъща, чийто собственик кара всяка кола при него и отстранява всеки технически дефект с оригинални части, а не някои ментета. Но идеята ми е не да правя реклама, а да се аргументирам че не всички са еднакви. Затова и според мен трябва да има списък с всички автокъщи които цакат клиентите си - така всеки ще може да прави информиран избор, а не да е механик и да хвърля боб какво са прекрили

 

Japanese fever: Съгласен съм с теб, но в случая това което ме подразни, е че в обявата е посочена една година и месец, а реално е друга в талона - това за мен си е измама

 

Слави CR-V: колега, навярно си прав затова че нито една автокъща или търговец не плаща екотакса, но както казах, аз бях уверен че при мен всичко е платено и трябва само да заплатя за номерата при първа регистрация. Относно самия сертификат, според служителката в КАТ която обработваше документите ми, нямаше никакъв проблем той да е бил заплатен от предишния собственик (все пак колата е внос от Швейцария и за да мине митница тя трябва да има физически собственик в БГ), т.е. сертификата за екотаксата съвсем спокойно можеше да бъде заплатен и от автокъщата. Плюс това от автокъщата ми дадоха декларация (по приложение N: 12 към чл. 11, ал, 1, т.1) в която е упоменато, че е платена такса ПУДООС, което към момента (след уверението че всичко по колата е платено и ми трябват 50 лв. за да я регистрирам) ми звучеше като някакъв друг израз за екотакса - да ама не :) Явно излиза че освен механик, трябва и да съм и правист, за да знам всички такси които държавата е измислила :)

  • Upvote 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам по какъв начин е написана обявата и ми става ясно какви са продавачите. Без следи от употреба??? Ай стига бе, верно ли???  Прочитащ това, смееш се няколко минути и подминаваш обявата. Аз така бих направил. С тези и още едни номера са им "докарани" всичките коли на тия хубавци! Голям майтап. Сигурен съм, че те дори не са стъпвали във Швейцария. Някой им намира и праща колите от там и те само ги пудрят и продават. За годината е ясно, че не е неволна грешка! Това е стар търгашки трик и работи доста често. Абе, както казах по горе само като им прочетох първите пет реда на обявичката и ме загубиха като клиент. То написаното звучи като виц направо! Чудя се как хората се връзват на подобни смешки? Иначе Еко таксата си я плаща купувача, стига да няма друга уговорка.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

×