dragob 72 #1 Публикувано 11 Декември, 2017 Колеги вижте снимката и кажете черния нагар от едната страна на свеща от какво е и какво означава това за двигателя.да уточня че такъв нагар нагар има по свещите на 3 и 4 цилиндър.колата харчи 1 литър масло на 4000 км.има трудно първо палене ,но после няма проблем.по свещите има само нагар ,но няма масло. Става въпрос за сивик d15z8 аеродеск Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #2 Отговорено 12 Декември, 2017 Може би са ти за смяна? За първото палене- имаш ли достатъчно ниво на бензин или си към минимума? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Chumata 25 #3 Отговорено 12 Декември, 2017 Бензина не на всички Хонди оказва влияние на първото палене поне при мен, както съм палил от четвърт сутрин на резерва ,така и на половин резервоар паля от 5то 6то въртене на стартера. Притеснява ме,че си за сегменти колега. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #4 Отговорено 12 Декември, 2017 Не е за сегменти, направи пробег около 100 км и тогава ги снимай. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Chumata 25 #5 Отговорено 12 Декември, 2017 Възможно е и прекалено богата смес или проблемна Ламбда сонда. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dragob 72 #6 Отговорено 12 Декември, 2017 Свещите са на около 10000 км от петър инзаги нгк zfr6f от поръчките.за сегменти съм сигурно.как мога да регулирам сместа?може би е богата сместа,защоти мерише на бензин малко повече от ауспуха. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #7 Отговорено 12 Декември, 2017 (Редактирано) Не съм специалист ама мисля че ти тече масло от уплътненията на свещите. Лек ремонт.Прилагам снимка от моите на 80 000 км на газ и 10 000 на бензин мотора гори 2л. Масло на 10 000 км. Ляво нови дясно старите. Редактирано 12 Декември, 2017 от Vancho Снимка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #8 Отговорено 13 Декември, 2017 Искаш да кажеш, че му пълни с масло тръбите в които се намират свещите, и от там през резбата до електродите? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dragob 72 #9 Отговорено 13 Декември, 2017 (Редактирано) Колата се кара само на бензин.газ няма.повече от 3500 оборота не я карам .всеки ден по 44 км . 22 км сутрин и вечер.утре ще ги прегледам пак свещите .ако трябва ще сложа старите да видя ще имали нагар и по тях.интересна защо има нагар само от едната страна на керамичния изолатор? Редактирано 13 Декември, 2017 от dragob Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dragob 72 #10 Отговорено 14 Декември, 2017 След 150 км каране свещите са пак черни.сега съм сложил старите да видя каво ще стане. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dragob 72 #11 Отговорено 14 Декември, 2017 В интерес на истината е опушено,като се замисля.от какво се получава това опушване на свеща?масло?може би на 3 и 4 цилиндър сигментите са проблем? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Batvan 17 #12 Отговорено 15 Декември, 2017 Колега дай една снимка на ауспуха на колата.Ако може с по добро качество. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Chumata 25 #13 Отговорено 15 Декември, 2017 Свещите са опушени от едната страна,ако колата гори масло ще са с нагар целите свещи от всякъде.Това опушване ми намирисва,че идва от страната на всмукателните клапани,което ще рече,че имаш проблем с гориво-въздушната смес,или по-скоро комбинация от Ламбда + не добра центровка на запалване. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dragob 72 #14 Отговорено 15 Декември, 2017 Проблемно е първота палене ,особено кото застудя.след таво няма проблем.като разход преди беше 6,3.смесено.но последно време е 7,3 смесено Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове