skateisnotcrime 3 #1 Публикувано 9 Октомври, 2017 Привет на всички. Преди 2 седмици ми светна чека, когато спрях да изчакам колона от коли. При въпросната ситуация бях на газ (обикновено газово). Изгасих колата , запалих на бензин и обърнах пак на газ и след 10 15 секунди пак светна чека и ми прави впечатление , че държи високи обороти на празен ход (2000 - 2200). Ако я запаля на бензин и я карам на бензин го няма проблема , но обърна ли на газ и оставя ли я на празен ход държи високи обороти и светва чека. Когато мека свети и обърна на бензин ситуацията не се променя (трябва да я изгася и да я запаля на бензин за да се оправи). Не забелязвам да има някакви промени във вървежа. Когато окъсихме буксата за да видим кода на грешката, даде 17 грешка. Чудим се дали не е от изпарителя нещо, да бърка компютъра на колата, да трябва да се настрои нещо? Мнения? Благодаря предварително и поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #2 Отговорено 11 Октомври, 2017 Вижте пак коя грешка вади.При обръщане от газ на бензин и обратното при работещ двигател няма как да изчистиш грешката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Anonimous 2 #3 Отговорено 11 Октомври, 2017 Виж да не ти вкарва въздух от някъде. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
skateisnotcrime 3 #4 Отговорено 14 Октомври, 2017 Колеги колата се оправи от самосебеси. Отдавам го на лошо гориво. За номера на грешката сме сигурни. А как мога да проверя това с въздуха? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #5 Отговорено 14 Октомври, 2017 VSS - vehicle speed sensor. Фена ги знае наизуст, ако види темата ше каже какво се прави точно. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teodor_tsonev 54 #6 Отговорено 14 Октомври, 2017 (Редактирано) Ако е VSS, то скоростомера няма да ти работи и трябва да се смени сензора за скорост, няма общо с оборотите. Когато не работи VSS и V-tec също не работи. Редактирано 14 Октомври, 2017 от teodor_tsonev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
skateisnotcrime 3 #7 Отговорено 14 Октомври, 2017 Той оборотомера ми прескача от както съм я взел и не показва много правилно от време на време, ми се струва. Другото което ми направи впечатление когато светеше чека беше, че не светваше лампата econo. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #8 Отговорено 14 Октомври, 2017 Няма и да светне ,ЕЦУ то отчита грешка... П.П : също така си следи ВСС-а и коригира оборотите ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 445 #9 Отговорено 15 Октомври, 2017 Виж си буксата на VSS-то, обикновено проблема е там, а не в самия сензор. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #10 Отговорено 17 Октомври, 2017 Именно. Особено ако се оправя от само себе си. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
skateisnotcrime 3 #11 Отговорено 17 Октомври, 2017 А при положение,че в момента няма проблем , как според вас мога да приверя дали е от там? Да я разместя ли какво ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teodor_tsonev 54 #12 Отговорено 17 Октомври, 2017 (Редактирано) Ако е VSS сензора няма да ти работи скоростомера, както вече казах, а не да имаш проблеми с оборотите или оборотомера. Скоростомера отказвал ли ти е? Когато не работи VSS сензора освен скоростомера, не работи vtec-a и не свети еконо лампичката. Може да пробваш да почистиш буксата с контактен спрей, но едва ли ще се реши проблема. Моят сензор прекъсваше, една седмица работеше, две - не. Пръсках буксите, но не помогна. Смених го и се оправи. На старият се бяха износили зъбите на зъбното колело. Ето линк към отстраняването на проблема Редактирано 17 Октомври, 2017 от teodor_tsonev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
skateisnotcrime 3 #13 Отговорено 18 Октомври, 2017 Благодаря и се извинявам , че съм се объркал (скоростомер -оборотомер) . Скоростомера си е наред и когато го имаше проблема, пак си работеше правилно. Но оборотомера си прескача. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #14 Отговорено 18 Октомври, 2017 (Редактирано) Я малко да прочетеш как работи VSS ,http://techauto.awardspace.com/vss.html Редактирано 18 Октомври, 2017 от aleksandur Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове