brokofil 18 #1 Публикувано 2 Октомври, 2017 Здравейте колеги, ще сменям гумите скоро и ми се иска да сложа 195/65/15 защото са по-масови и ще возят по-меко. Въпросът ми е дали ще станат за седма генерация 5 врати? Някой слагал ли е ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Setfan 38 #2 Отговорено 2 Октомври, 2017 (Редактирано) Това е масовият размер за ВАГ колите, аз мисля, че е възможно да опират някъде, защото идват по-големи като диаметър. Освен това колата ще ускорява по-бавно, и ще лъже в показанията на скоросста(ще показва по-малко от реалната скорост). Аз съм с 205/50/16 и се чудя за зимни м/у 195 или 185 / 60/ 15. Редактирано 2 Октомври, 2017 от Setfan Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
backstage 24 #3 Отговорено 2 Октомври, 2017 Аз съм с летни 195/65/15 и няма проблем. Зимните са ми стандартните 195/60/15 и не намирам разлика. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
brokofil 18 #4 Отговорено 2 Октомври, 2017 Това за ускорението не го схванах,а що се отнася до разликата в скоростомера,тя е 3км/ч което е нищо. Backstage, мерси ! Слагам зимни 195/65/15 ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Setfan 38 #5 Отговорено 2 Октомври, 2017 За ускорението - с по-голям диаметър гуми колата ускорява по-бавно, отколкото с гуми с по-малък диаметър, но максималната скорост ще е по-малка с по-малките гуми. Но тук се говори за малъка % разлика, може би при дизелова кола да не се усеща.... иначе при мен в момента ми показва на таблото с 8 км/ч повече от скоростта по GPS. Напиши отзиви след като монтираш, за други колеги ако се интересуват и чудят Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
brokofil 18 #6 Отговорено 2 Октомври, 2017 Задължително ще напиша,надявам се да не опират някъде Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
birev 154 #7 Отговорено 2 Октомври, 2017 Аз карам с 185/ 65/15 зимни. Никакъв проблем с опиране , ускорение и прочие.Само малко ми стърчи ръба на джантата, и за това си търся джанти 15/5,5J. Мисля , че е по добър вариант за зимни от 195/65/15. Лично мнение, зависи и в какви условия се кара - за сняг е по добре по тънка и по висока гума. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
brokofil 18 #8 Отговорено 2 Октомври, 2017 185/65/15 стават,защото диаметъра се компенсира от широчината на гумите. Затова питах за 195/65/15 ,защото не съм сигурен дали няма да опират някъде. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
backstage 24 #9 Отговорено 2 Октомври, 2017 (Редактирано) Не опират - гарантирано. А това за ускорението ще да е в някакъв едва доловим процент. После ще снимам как стоят на колата 65-ците Редактирано 2 Октомври, 2017 от backstage Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
icko_stanev 78 #10 Отговорено 2 Октомври, 2017 Моята я карам откакто я имам със зимни и летни 195/65/15. Всъщност дойде с летни 195/60 и ги карах едно лято. Не намерих разлика в ускорение, поведение и т.н. Не са ми опирали никога гумите нито отпред, нито отзад. Дори натоварена с 4 човека + багаж. Само като сложа зимните първата седмица ми е по-странно, понеже каучука е по-мек и вози една идея по-комфортно. Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
brokofil 18 #11 Отговорено 3 Октомври, 2017 Мерси Ицак! Купувам 4 броя Унироялки зимни и ги мятам на джантата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Setfan 38 #12 Отговорено 3 Октомври, 2017 ...Лично мнение, зависи и в какви условия се кара - за сняг е по добре по тънка и по висока гума. Напълно съгласен с това мнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
backstage 24 #13 Отговорено 3 Октомври, 2017 Ето снимките: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
brokofil 18 #14 Отговорено 4 Октомври, 2017 Мерси за снимките колега! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Setfan 38 #15 Отговорено 8 Октомври, 2017 Щом не опират никъде, и предвид състоянието на родните пътища, стигнах до извода , че и аз ще слагам 195 / 65 / 15 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lelemale13 47 #16 Отговорено 9 Октомври, 2017 В книЖката към колата ги дават но също пише че не се предлагат съвместими вериги за сняг, има вериги от плат вече. И аз карам с такива но си знам че реалния разход е с 3.1% по малък от изчисления Sent from my A700 using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
backstage 24 #17 Отговорено 9 Октомври, 2017 Реалният разход на колата, ама наистина реалният, се смята пълно-пълно, на една и съща бензиностаниця, на една и съща колонка до първото изключване на пистолета с пълнене до ръба, докато не се покаже горивото. Всичко друго са градски митове и легенди според мен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
brokofil 18 #18 Отговорено 13 Октомври, 2017 Здравейте отново! Сложих Continental wintercontact 195/65/15 и заспаха! Возията се промени коренно,че даже й рейката по-малко тропа Мерси на всичко отзовали се ! Поздрави и безаварийно! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Setfan 38 #19 Отговорено 13 Октомври, 2017 Въпреки слънцето и аз ги сложих за отпред заложих на Toyo нови. Задни сложих Semperit втора ръка. Наистина комфорта е несравним. Карането по кръпки и ръбове е като по килим. И при мен изчезна едно тропане което се появи наполедък. За ускорението не мога да кажа, но то при мен зависи кога ще се отвори В-тека. За вървеж няма ядове пробвах ги до 160 км/ч. Екстра са! Поздрави и лека зима да си пожелаем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове