Kapanec 4 #1 Posted September 8, 2017 Здравейте.От 4м имам Цр-в първа генерация 147к 2000куб.Може по моя проблем да е дискутирано но не открих такава тема.Получават се силни и дразнещи вибрации в купето при определена скорост от 90км до 110км по показния на километража.Балансирах и 4-те гуми разлика няма когато е по инерция с тая скорост пак ги има същите вибрации.Говорих с един колега които има същото Цр-в при него нямало такива вибрации .Какви може да са причините за тия вибрации и имали други колеги с подобно оплакване. Share this post Link to post Share on other sites
swakke 54 #2 Posted September 8, 2017 Разбити карета или карета на кардана. Share this post Link to post Share on other sites
tonii47 8 #3 Posted September 9, 2017 (edited) Да колегата е прав получават се вибрации при разбито каре на кардана за 8 години 2 пъти го правя последно тази пролет във един сервиз за кардани на обелско шосе 165лв ми взеха то карето е евтино ама за работа са към 130лв Edited September 9, 2017 by tonii47 Share this post Link to post Share on other sites
Kapanec 4 #4 Posted September 11, 2017 Благодаря за споделеното .Като казахте карета на кардана опорния лагер трябвали да се сменя и той. Предполагам ,че карета на полуоските нямат такива симптоми и поне към тях засега не трябва да се задълбочавам. Share this post Link to post Share on other sites
swakke 54 #5 Posted September 11, 2017 (edited) Ако са предните карета ще има тресене при ускорение,без значение от скоростта.При мен имаше тресене от 60 до 100 км и се оказа задното каре на кардана. Edited September 11, 2017 by swakke Share this post Link to post Share on other sites
Kapanec 4 #6 Posted September 11, 2017 Нямам вибрации при ускоряване само в диапазона 90-110км като мине 110км после пак се нормализира . Share this post Link to post Share on other sites
Виктор Желев 2 #7 Posted September 20, 2017 При мен има вибрации от 30 до 40 км/ч.Това се случва при по рязко ускорение ако ускорявам нормално го няма , това ме кара да мисля че е от карета. Share this post Link to post Share on other sites
dante866 4 #8 Posted September 25, 2017 Нямам вибрации при ускоряване само в диапазона 90-110км като мине 110км после пак се нормализира . Колега имах същия проблем,но в диапазон 110-120км. четири нови гуми и всичко заспа Share this post Link to post Share on other sites
mutafoff 8 #9 Posted October 23, 2017 В момента карам CR-V 98г. 128к.с. на мой познат. Същите симптоми. Стигне ли 60км/ч. започва едно тръскане до към 100км/ч., после всичко е нормално. Най-много се усеща на волана. Share this post Link to post Share on other sites
mutafoff 8 #10 Posted October 23, 2017 Забравих да спомена. че го прави както с летните гуми така и с чисто нови 4бр. зимни Share this post Link to post Share on other sites
mutafoff 8 #11 Posted October 25, 2017 Колеги, ново каре на кардана и всичко заспа. Share this post Link to post Share on other sites
berberian 9 #12 Posted October 25, 2017 Добре е,че си решил проблема.При мен беше от лошо балансирани гуми. Share this post Link to post Share on other sites
tonii47 8 #13 Posted October 26, 2017 Къде го прави и колко пари ти взеха ако е удобно да споделиш колега ? Share this post Link to post Share on other sites
mutafoff 8 #14 Posted October 27, 2017 С удоволствие бих ти казал точни цени, но......... нямам представа. Ходовата част и всички нещица които можеш да видиш под колата си ги правя при, вече мои познати(доволен съм от много години). Сервизът се намира на Околовръстен път посока Люлин, малко след разклона за Овча Купел. Има бензиностанция "GO Petrol" точно след нея е. За два носача, биелетки (предни, задни), каре на кардана и труд = 240лв. Дано съм бил полезен. Поздрави! Share this post Link to post Share on other sites
mutafoff 8 #15 Posted October 27, 2017 Извинявай, подведох те. Един носач. Share this post Link to post Share on other sites
tonii47 8 #16 Posted October 28, 2017 (edited) Благодаря щото на мен в един сервиз за кардани на Обелско шосе преди около 5 години може и повече да са , ми взеха 115лв 15л за карето и 100лв за труд тази година пак го правих ама за 165лв бая ги гони инфлацията Edited October 28, 2017 by tonii47 Share this post Link to post Share on other sites
Kapanec 4 #17 Posted November 3, 2017 Проблема е разрешен смених задно каре на кардана ,предното беше добре и не го смених. Share this post Link to post Share on other sites
MITKO70 5 #18 Posted November 8, 2017 С удоволствие бих ти казал точни цени, но......... нямам представа. Ходовата част и всички нещица които можеш да видиш под колата си ги правя при, вече мои познати(доволен съм от много години). Сервизът се намира на Околовръстен път посока Люлин, малко след разклона за Овча Купел. Има бензиностанция "GO Petrol" точно след нея е. За два носача, биелетки (предни, задни), каре на кардана и труд = 240лв. Дано съм бил полезен. Поздрави! Имаш предвид сервиза на Емо,познаваме се,точен е. Share this post Link to post Share on other sites
hariboy1974 1 #19 Posted December 14, 2017 На 8.09.2017 г. at 13:56, swakke написа: Разбити карета или карета на кардана. Здрасти колега! Моята тресе от 50 до 60 и след това всичко е наред. Карам я така вече 1 година. Почва от 40 км. и при 60 изчезва напълно. Тресе се предната дясна седалка облегалката. Имам чувство че някъде отзад идва всичко. Сменил съм всички тампони по ходовата част. Ходих и в сервиза за кардани на ломско шосе, казаха че кардана е ок. и смених и вътрешните и външните предни карета. Карам я колата от 6 години бише им ред. Но това тресене остана. КАК да проверя даби са задните карета? Има ли ги на пазара или втора ръка? Благодаря предврително! Share this post Link to post Share on other sites
swakke 54 #20 Posted December 14, 2017 Нямам представа колега.Във форума има доста вещи лица.Дано те споделят мнение по въпроса.Успех Share this post Link to post Share on other sites
Hanchko 33 #21 Posted December 15, 2017 Преди 10 часа, hariboy1974 написа: Здрасти колега! Моята тресе от 50 до 60 и след това всичко е наред. Карам я така вече 1 година. Почва от 40 км. и при 60 изчезва напълно. Тресе се предната дясна седалка облегалката. Имам чувство че някъде отзад идва всичко. Сменил съм всички тампони по ходовата част. Ходих и в сервиза за кардани на ломско шосе, казаха че кардана е ок. и смених и вътрешните и външните предни карета. Карам я колата от 6 години бише им ред. Но това тресене остана. КАК да проверя даби са задните карета? Има ли ги на пазара или втора ръка? Благодаря предврително! hariboy1974 проверявал ли си гумите, да няма проблемна гуми. Друго за което се сещам са крив диск или изкривен заден барабан. Само при ускорение ли тресе или и при спиране? Share this post Link to post Share on other sites
Mys7Ic 15 #22 Posted November 13, 2024 (edited) Аз имах същите вибрации но в диапазона 60-80км/ч. Вариантите бяха да ремонтирам кардана си за 480лв. тъй като двете карета бяха за смяна (предното даже блокирало) и отделно трябваше да се балансира, понеже забелязах паднала тежест или нов за 400 лв на NTY. Реших да сложа нов кардан и вече изчезнаха неприятните вибрации. Edited November 13, 2024 by Mys7Ic Share this post Link to post Share on other sites