NEO_DDT 0 #1 Публикувано 29 Юли, 2017 Здравейте колеги имам проблем с претрисане на около и под 2000 оборота обикновено се случва. Колата е седан 2.4 бензин 2004 автоматик. Бях в сервиз за автоматични скоростни кутии и момчето, я покара с мен около половин час и каза че си включва скоростите наред и не би трябвало да е от това. До сега беше в сервиз да проверят тампоните на скоростната кутия и двигателя, но и те били здрави. Някой имал ли е подобен проблем и можете ли да ме насочите към някой хонда разбирач в Пловдив да я оставя и той да я види. Благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #2 Отговорено 29 Юли, 2017 Реглаж на клапани правено ли е скоро? Аз имах подобно тресене, но в ниски обороти. След реглажа двигателя не се чува и не трепва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NEO_DDT 0 #3 Отговорено 29 Юли, 2017 Реглаж на клапани правено ли е скоро? Аз имах подобно тресене, но в ниски обороти. След реглажа двигателя не се чува и не трепва. Ами взех я наскоро и нямам идея честно казано. И при мен е главно в по-ниските обороти около 2000 някъде. Същевременно го прави понякога повече, понякога почти не... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lyubok 26 #4 Отговорено 30 Юли, 2017 (Редактирано) Ако е само при ускорение има голяма вероятност да е дясно вътрешно каре. При мен беше така и след рециклирането почти няма притрисане. Редактирано 30 Юли, 2017 от lyubok Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NEO_DDT 0 #5 Отговорено 3 Януари, 2018 Малко ъпдейт: бях при един хондаджия, който ми я закачи на диагностика и ми каза, че прави непълни изгаряния, които се вдигат рязко, когато започне да тресе. Препоръча ми да си сменя свещите и си ги смених, с NGK Laser Irridium, ама пак същата работа... Друго искам да попитам, на предното зареждане направо ахнах даде ми разход 17.1?! Това нормално ли е? Чак такава разлика ли има в началото ми гореше 13-14 лятото? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #6 Отговорено 3 Януари, 2018 преди 15 минути, NEO_DDT написа: Малко ъпдейт: бях при един хондаджия, който ми я закачи на диагностика и ми каза, че прави непълни изгаряния, които се вдигат рязко, когато започне да тресе. Препоръча ми да си сменя свещите и си ги смених, с NGK Laser Irridium, ама пак същата работа... Друго искам да попитам, на предното зареждане направо ахнах даде ми разход 17.1?! Това нормално ли е? Чак такава разлика ли има в началото ми гореше 13-14 лятото? 17 е абсурдно (зависи как си карал, но все пак е абсурдно за изправен автомобил) Дори 13-14 е много, особено лятото (пак зависи как я караш де, но за стабилно 13-14 трябва тормоз на всяко каране) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NEO_DDT 0 #7 Отговорено 3 Януари, 2018 преди 7 минути, crown_bg написа: 17 е абсурдно (зависи как си карал, но все пак е абсурдно за изправен автомобил) Дори 13-14 е много, особено лятото (пак зависи как я караш де, но за стабилно 13-14 трябва тормоз на всяко каране) Ами имало е някой друг кик даун когато ме е изнервил някой, но като цяло не карам бързо гледам да държа 60 в града... Освен тези непълни изгаряния, уж всичко било 6... Някакви съвети какво да направя???? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #8 Отговорено 3 Януари, 2018 Ами първо сигурен ли си че гори 17, защото кик не кик-даун все тая, 17 е много, може да си объркал сметките? Евентуално на живи данни да се гледа какво се случва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NEO_DDT 0 #9 Отговорено 3 Януари, 2018 преди 38 минути, crown_bg написа: Ами първо сигурен ли си че гори 17, защото кик не кик-даун все тая, 17 е много, може да си объркал сметките? Евентуално на живи данни да се гледа какво се случва. Ами моята няма разход на компютъра и аз си ги смятам като зареждам всеки път занулявам и гледам колко ми слага в резервоара (винаги до горе) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6042 #10 Отговорено 3 Януари, 2018 Ако е чисто градско и студено с кратки преходи, е що-годе нормално. При 60км/ч в автоматичен режим автомата работи на 4-та предавка. Ако успяваш да поддържаш тази скорост и минеш на ръчен, може да включваш 5-а и тогава разхода ще падне. Градското не е меродавно, понеже дори еднакъв маршрут не винаги е с еднакъв трафик и др. пътни условия. Засечи я извънградско. Студената предколедна седмица в "наше село" инфоборда ми показваше 20 на 100 (което виждам за сефте), но я пришпорвах. Предните зими съм стигал 17л. Пътуването по празниците по шосе и магистрала, варираше между 6.4 и 7.2л при нормален трафик и 3 часа за преход от 260км. И аз понякога имам "претрисане", но бобината на 1-ви цилиндър ми е за смяна, понеже има пропускане на запалване, но това тестерът "ще го види" и ще ти кажат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #11 Отговорено 4 Януари, 2018 Тук не става дума за моментен разход, а краен. Колегата каза че пълни до горе резервоара и накрая тегли чертата на 17л., 65л. резервоар. Това е относително Цецо, на коя предавка работи, при мен не е на 4-а, зависи как "играеш" с крака и газта, караш автомат и знаеш това много добре. Но да речем че караш на 4-а (успял си да хванеш равната газ и да не превключи на 5-а в случая), пак 17л. краен разход и много. Легенда харчи толкова, но е със 100 к.с. отгоре и е 6-ак. Въпрос: Нали говорим за бензин, а не за газ ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6042 #12 Отговорено 4 Януари, 2018 (Редактирано) Само бензин и цифрите горе са среден разход извънградско и градско според "борда". Двата режима съм засичал и физически (пълно/пълно) -компа дава с 0.1л повече от реалния. Средните скорости за преходите ми са 85/90 извънградско и 25/30 градско. Знам добре номерата на автомата и за това споменах че в авто режим кутията няма да вкл. 5-а при 60км/ч както и да галиш газта, но в ръчен може да я вкл. при надвишаване на 57км/ч. Редактирано 4 Януари, 2018 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NEO_DDT 0 #13 Отговорено 4 Януари, 2018 Преди 6 часа, crown_bg написа: Тук не става дума за моментен разход, а краен. Колегата каза че пълни до горе резервоара и накрая тегли чертата на 17л., 65л. резервоар. Това е относително Цецо, на коя предавка работи, при мен не е на 4-а, зависи как "играеш" с крака и газта, караш автомат и знаеш това много добре. Но да речем че караш на 4-а (успял си да хванеш равната газ и да не превключи на 5-а в случая), пак 17л. краен разход и много. Легенда харчи толкова, но е със 100 к.с. отгоре и е 6-ак. Въпрос: Нали говорим за бензин, а не за газ ? Да за бензин говорим 95. Иначе да забелязвам, че в повечето случаи като си карам с 60 е на 4та, но все пак ми се струва бая разхода Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #14 Отговорено 4 Януари, 2018 Разходът е сложно нещо. На мен с перфектно работещ двигател си ми дава над 17 разход зимно, чисто градско каране, с 95 бензин, а не смятам, че карам агресивно. За справка - виж в подписа и виж колко по-нисък е разхода средно, както и през другите сезони. Не използвай разхода за диагностика ако не пазиш статистика за по-дълъг период от време, че да "усетиш" ако е коренно различен от друго зареждане с подобен стил и условия на каране. Предложенията да се направи реглаж на клапани и ако не помогне да се видят вътрешни карета изглеждат най-смислени. Иначе аз имах едно претрисане на двигателя на място, което се оправи с чистене и калибриране на дроселова клапа. Но беше съвсем леко доловимо и вероятно няма общо с твоят проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #15 Отговорено 4 Януари, 2018 Днес си направих нарочно експеримент да карам с 55-60-65 км/ч и включвайки на ръчен за да видя на коя предавка е кутията си беше и в трите случая на 5-а, не знам как при вас е на 4-а и не качва. Следя си разхода от януари 2016г. (2г. плътно вече) ~88-90% градско (София, Окол. път в тесния участък), а извънградското лятото море зимата евентуално НГ. Средния разход ми е 11.32л/100км. Карам спокойно и много рядко юркам, червено не е виждал оборотомера, и все пак когато съм юркал във И-ВТЕК-а разхода не ми е скачал повече от 13 от зареждане до зареждане, пак казвам това е инцидентно. Няма как да не е измерен правилно разхода ми, то се усеща по джоба. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NEO_DDT 0 #16 Отговорено 4 Януари, 2018 Преди 1 час, crown_bg написа: Днес си направих нарочно експеримент да карам с 55-60-65 км/ч и включвайки на ръчен за да видя на коя предавка е кутията си беше и в трите случая на 5-а, не знам как при вас е на 4-а и не качва. Следя си разхода от януари 2016г. (2г. плътно вече) ~88-90% градско (София, Окол. път в тесния участък), а извънградското лятото море зимата евентуално НГ. Средния разход ми е 11.32л/100км. Карам спокойно и много рядко юркам, червено не е виждал оборотомера, и все пак когато съм юркал във И-ВТЕК-а разхода не ми е скачал повече от 13 от зареждане до зареждане, пак казвам това е инцидентно. Няма как да не е измерен правилно разхода ми, то се усеща по джоба. Аз карам почти само градско и то на не много дълги разтояния... Ще я водя на реглаж, да видим Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SevenSeconds 14 #17 Отговорено 4 Януари, 2018 Аз съм докарвал 9 литра и малко разход на извън градско , как стигате това 7 литра направо не знам. Всички ли го докарвате или човека който го написа кара извънредно пестеливо. Акорд 2004 -та 2,4 190 коня, седан. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #18 Отговорено 4 Януари, 2018 (Редактирано) преди 38 минути, SevenSeconds написа: Аз съм докарвал 9 литра и малко разход на извън градско , как стигате това 7 литра направо не знам. Всички ли го докарвате или човека който го написа кара извънредно пестеливо. Акорд 2004 -та 2,4 190 коня, седан. Колега с 200 ли караш извънградско, за да докараш едвам 9 и нещо? Аз няколко пъти съм правил 180 и спирам да натискам, има пътници в колата, моето семейство. Скоростта която поддържам е 110-140, в зависимост от водачите около мен. Не правя тъпи изпреварвания и не гоня време. Редактирано 4 Януари, 2018 от crown_bg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6042 #19 Отговорено 4 Януари, 2018 (Редактирано) Отплеснахме се от темата, но... Важно е равномерното движение и предвиждане на ситуациите. Спирачка ползвам рядко. Държа по-големичка дистанция, освен при дебненето в колоната за пролука напред, но тогава извънградският разход гони и надскача 8л/100км. Пред мен никога не държа МПС през чиито прозорци не мога да виждам предните участници. Всичко що е по-високо или със затъмнени стъкла (и не е по-бързо от мен) го "сека безпощадно" -без изключения. Разбрал съм че мотора е по-икономичен, ако доускоря бързо (но не с повече от 3-4 хил. оборота) за 10-тина секунди и автомата свали на 3-та, отколкото ако галя съвсем педала и я чакам да качи 20-30 км за минута. Пак да кажа че моята е фейслифт, някои от предавките са по-дълги и наличието на борд комп много помага в самодисциплината. Ако е равно, безветрено, колата е с фамилията (жена дете и коте) и малко багаж, и на газта са "само вързанките на дясната ми маратонка", то статусбара на моментния разход показва 6л при 90-105км/ч, 7л при 105-120, 8л при 115-130, над 140 вече отива на 9л, а над 160 над 10л. Извънградско поддържам 110-130, за да маже да се компенсира забавянето през населените места по маршрута, в които се стремя да карам с 60-65 и ако е равно и равномерно движейки се на 5-та скорост, там борда ми показва разход 4 или 5л на 100. В града колата е лакома, понеже трафикът е по-накъсан и скоростта изисква 4-та или 3-та предавка. Когато карам там спокойно и в автоматичен режим моментният разхода се колебае между 10л и 20л и за това средният е 13-14л/100 градско. Седмичният ми преход гълта 20лв А95 и според цената му минавам около и малко над 60км. Когато я юркам статусбара на моментния разход "стига до жабката" (скалата свършва на 30л) и тогава минавам под 50км градско с 20-тачката. това в малкия ни градец дето с колело стигам по-бързо отколкото с колата. В градове като периферна София или Русе с булевардите и зелените вълни съм виждал и 11-12л среден градски разход. Пробвайте и вие да карате равномерно. По-икономично е отколкото да карате бавно. Редактирано 4 Януари, 2018 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SevenSeconds 14 #20 Отговорено 4 Януари, 2018 След коментара на Цецо грам не се притеснявам. Отговарям напълно на тези показатели като разход, в последно време на един резервоар карам равномерно градско и извънградско и зареждам малко преди да светне резервата и разхода ми е около 9.5 до към 10.5 литра. Но досега не ми се е случвало да карам под 120 километра извънградско, много ме изнервя ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nasicha-k24 6 #21 Отговорено 11 Юли, 2022 До колегата пуснал поста ! Имам същия проблем с 2.4 автомат ! Тресе на моменти и то около 2 оборота ! Ще се радвам да споделиш ако си оправил проблема ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #22 Отговорено 12 Юли, 2022 (Редактирано) Темата е доста стара, но явно е актуална. На равна газ или при ускорение усещаш претрисането? Редактирано 12 Юли, 2022 от Ivan_Ch Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nasicha-k24 6 #23 Отговорено 12 Юли, 2022 Тресе когато съм подал , едвам едвам газ на около 1500-2000 об и не го прави всеки път . Сменях дългата полуоска ! Преди това тресеше при ускорение , но вече това се оправи ! Проблема е само когато я карам с равна газ ! И не всеки път го прави ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nasicha-k24 6 #24 Отговорено 13 Юли, 2022 Проблема ми е решен ! Смених си маслото в кутията с оригинално на Хонда и спря да тресе ! 2 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове