mcd 27 #1 Публикувано 24 Юни, 2017 Здравейте момчета капарирал съм една Хонда 8 топ оборудване iCDT 2.2 150 коня с навигация. 1. Имам следното питане. Като включа на фарове (през деня) и навигацията потъмнява за нощен режим, но не мога да намеря как да усиля яркостта - нищо не се вижда. Четох из документациите, че се върти копчето за ресетване на километража, но на въпросната кола това копче се върти без усилие - все едно не е закачено за нищо. Та малко ме притеснява този факт...да не е като са връщали километража нещо да са разбъзикали, че това се случва като бърникат старите коли по автокъщите. На астрата ми, дето ѝ бяха пипали километража, не ми светеше лампата за подгрева, а самия подгрев и самия диод на таблото си работеха. 2. Има ли начин да се включат автоматични дневни светлини? На астрата и бях настроил с КАН кабел-а скандинавски режим и включваше късите след като запаля. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
petko_z 124 #2 Отговорено 24 Юни, 2017 Мисля, че няма опция за фаровете. Слагат хората диоди. Аз сложих платка за дългите на 30%, защото късия е ксенон. Сега като ми пали дългия, не намаля и яркоста на дисплея - мисли си, че караш без светлини.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mcd 27 #3 Отговорено 24 Юни, 2017 Мерси за бързия отговор. Дай информация за тази платка - готова ли е или ти си я прави? Къде ти я сложиха? А относно регулирането на силата на подсветката ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
petko_z 124 #4 Отговорено 24 Юни, 2017 Моята е без навигация. Не знам дали врътката регулира яркостта ѝ. Иначе платка си поръчах. Монтирах си я сам (необходими са базови познания по електротехника). Има най-различни модели в интернет. Харесваш си и действаш. 30лв. ми излезе + куриера. Поне не хаби ксенона.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mcd 27 #5 Отговорено 24 Юни, 2017 Дай примерен линк към някой модел. А защо не върза фаровете за мъгла за ДРЛ? Не е ли по-добре? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
petko_z 124 #6 Отговорено 24 Юни, 2017 http://cardrl.eu/cardrl%20-%20s.htm А за фаровете за мъгла, мисля че ще се заяжда полицията.. В законът пише дневни или къси.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #7 Отговорено 24 Юни, 2017 Фаровете за мъгла ми донесоха фиш от 20 лв. Били заслепявали, дори и през деня. Това според един пътен инспектор под пагон, внезапно изкочил ми от засада. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mcd 27 #8 Отговорено 25 Юни, 2017 Моля някой, който е запознат, да каже за копчето за регулиране на яркостта, че малко се отклонихме, а това ми беше основното питане. Едва ли на тази с навигацията се настройва различно. Копчето за ресетване на километража ли променя силата на пофсветката? Безкрайно ли се върти или има фиксиран ход? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
romborak 165 #9 Отговорено 25 Юни, 2017 (Редактирано) Здравей, колега, В настройките има опция за настройване на изгледа на навигацията. До колкото си спомням имаше режими Day, Night и Auto, а отделно от това има възможност да се настрои яркостта. Аз не успях да настроя правилно "ауто" и реших да карам постоянно на "Ден", а когато нощем ми е твърде силна светлината минавам ръчно на "Нощ". На таблото има бутон за режимите "Ден/Нощ". С него можеш ръчно да ги сменяваш, а с големия бутон в средата да увеличаваш яркостта. С бутона на таблото се усилва/намалява яркостта на подсветката на таблото и бутоните, а не на навигацията. Редактирано 25 Юни, 2017 от romborak 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mcd 27 #10 Отговорено 25 Юни, 2017 Благодаря ти много - страхотно изчерпателен отговор - оценявам труда ти. А спомняш ли си как функционира това копче на таблото, относно другия ми въпрос: "Копчето за ресетване на километража ли променя силата на подсветката? Безкрайно ли се върти или има фиксиран ход? " В случая вече имам предвид подсветката на самия километраж. Копчето на въпросната кола се върти все едно изобщо не е закачено. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
petko_z 124 #11 Отговорено 25 Юни, 2017 Не се върти безкрайно. Има ход по-малко от оборот. В крайно положение изщраква леко и застопорява. Явно на твоята има нещо нередно... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
romborak 165 #12 Отговорено 25 Юни, 2017 И при мен е по същия начин, както го е описал petko_z. И на таблото се появява индикация, когато се увеличава или намалява яркостта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Maximus 11 #13 Отговорено 26 Юни, 2017 +1 за коментара на колегата @petko_z. Когато го въртиш на борда ти излиза една скала, която ти показва степента на яркост. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mcd 27 #14 Отговорено 27 Юни, 2017 Здравейте Взех колата - ако е едно копче проблем здраве да е. При мен се върти безкрайно, но работи и не ми се струва да има проблем. Изглежда ми фабрично направено - като копчето за усилване на съвременен усилвател - цифров потенциометър. Като почна да го въртя нанякъде, излиза скалата показваща степента , но това се случва явно само в някой екран, защото не винаги излиза скалата, въпреки че бутона винаги работи. Може би защото ми пише "Service due soon". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mcd 27 #15 Отговорено 27 Юни, 2017 (Редактирано) Копчето регулира и яркостта на навигацията, въпреки че в настройките на навигацията също има опции за яркост. Имам и бутон ден/ нощ. Да не е друга модификация нещо - моята е 05/2010 iCdt 150k. Executive с почти всички екстри без адаптивен круиз контрол - ръчна скоростна. На бутоните на таблото в ляво от волана (където са разните системи) имам бутони за пръскалки на фаровете, парктроник off и vsa off. Предполагам, че на тези без навигация копчето е друго. Имам двама приятели с и без навигация - ще ги питам и ще пиша. P.S : От хиляда копчета едно копче сетингс няма. Добре, че приятел ми каза как да вляза в настройките на навигацията да я сменя на английски от жабарски. Много неинтуитивни менюта. Да не говорим, че има отделна настройка за език, пък за километража и май отделна за войс контрола. Голям японски пъзел. Редактирано 27 Юни, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
romborak 165 #16 Отговорено 27 Юни, 2017 Хайде честито! Дълго време да те слуша! Настройките на езика за навигацията и километража са лесни. Малко по-трудничко е с гласовите команди. Моята беше на немски и трябваше с добро немско произношение да й кажа "English ", за да смени на английски. При теб предполагам трябва да й кажеш "Inglese", което звучи като "Инглезе". Ето тук е описано как се сменят езиците. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mcd 27 #17 Отговорено 27 Юни, 2017 Мерси много - темата ще ми е полезна, но тя взе да говори на английски като смених навигацията. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ВесКо 139 #18 Отговорено 28 Юни, 2017 ....Ето тук е описано как се сменят езиците.Независимо на какъв език е в момента, кажеш ли English, след натискане на бутона за говор, тръгва на английски (иска и потвърждение с Yes). Това е в сила за промяната на езика на блутут телефонния модул, а не гласовите команди на навито, които пък се променят с промяната езика от менюто на навигацията. mcd менютата са елементарни, просто като не ги знаеш, срещаш трудности, което е нормално. Ако нещо те интерисува питай тук. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mcd 27 #19 Отговорено 28 Юни, 2017 Като стана въпрос за светлини виждам, че се споменават диоди - за тях не правят ли проблем куките? Ако се сложат хубави диоди ми се струва по-добра опция от това да връзвам допълнително управление за фаровете. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове