marinpopov 5 #1 Публикувано 10 Февруари, 2017 Здравейте колеги, става въпрос за CRV 2007г. 2.2 дизел чува се лек шум на празен ход, ролки и ремъци са сменени. Шума е лек все едно някакви ситни съчми са ти в шепата или тънко синджирче и разклащаш, като дам газ изчезва шума, ако някой знае какво може да е да драсне. Благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pepur 175 #2 Отговорено 10 Февруари, 2017 Принципно този двигател си има един специфичен шум-малко прилича на това което описвате.Или имате предвид,че се е появил след смяна на ролка и ремък.Понеже двигателя е с верига. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
marinpopov 5 #3 Отговорено 10 Февруари, 2017 Не се е появил сега, така я купих и си мислих , че като сменя маслото и ремъците ще изчезне, ама не. Като че ли, като я купувах, другите, които гледах работеха по-мазно и го нямаше този шум , но е възможно и да се заблуждавам. За първи път имам Хонда , помислих ,че е някакъв проблем, дано не е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mimors 10 #4 Отговорено 13 Февруари, 2017 (Редактирано) Абе, така си работи този мотор. Има едно специфично почукване. Всичките са така (поне тридесетте, които аз гледах, преди да купя моята). И Акордите са така и Сивиците. При някой е по-силно, при други е по-слабо, но си почукват. Някъде бях чел, че е в следствие на аванс или някакво пред-впръскване, или както там го водят. Пък и 250+к. на дюзите на комън рейла си казват думата. И Пежото на жена ми, като направи 200к. , започна да пляска по подобен начин. Сега вече, към 300к., пляскането е доста по-изразително. Дори едната дюза вече не работи на ниските обороти . Но пък съм чувал, че тези мотори се водят за едни от най-безшумните. Да не забравяме, че този ангренаж е с верига и може и от там да лъхат кофти шумове. Редактирано 13 Февруари, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Deodriver 35 #5 Отговорено 13 Февруари, 2017 (Редактирано) Тракат, да му се не види. Особено в ниските, направо си дрънчат,точно като на аванс или дюзи. При мен много отчетливо дрънчи, когато карам например с 90-100 и малко подавам газ. Точно тогава чукането на аванс си е направо дразнещо зле. Моторът иначе, на дълъг път е тих, но купето няма добра шумоизолация и чуваш всичко останало. Редактирано 13 Февруари, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manndalay 3 #6 Отговорено 2 Март, 2017 При мен има едно хриптене/дрънчене, когато подам повече газ. Като отпусна педала се чува сякаш двигателя си поема въздух и изхриптява. От трета нагоре не го забелязвам. Слави (сервиза в Овча купел) твърди, че е нормално за този двигател, имал фабрично лошо обезшумяване на отработените газове. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Deodriver 35 #7 Отговорено 2 Март, 2017 Не доклатена работа е този мотор.Свиква се, ама като минеш покрай някой и той си мисли каква е тази фуражомелка... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #8 Отговорено 3 Март, 2017 Сега като започнат да излизат новите серии с бензиновите турбо мотори и смисъла от дизела започва да граничи с 0. Сестра ми кара Нисан Пулсар 1.2Т 115к.с. , харчи между 4 и 6/100 и върви доста прилично. Комшията кара новия Меган 1.5 дизел и казва че зимата под 8-9, не пада, а извън града по надолу от 5 няма шанс. Тъй че.... Вече няма да има драми с тракане и подобни щуротии. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1856 #9 Отговорено 3 Март, 2017 Нещо се филмирате - нищо му няма на двигателя и не съм съгласен че е шумен. Четири цилиндровите дизели, винаги са по-шумни от петаците, но за жалост при Хонда ги няма. Естествено, идва момент когато трябва да се сменят вериги, обтегачи, успокоители и зъбни колела , но заради икономия, всеки сменява само веригите и евентуално бананите, затова и резултатите са почти същите, като преди смяната. Това е лично и неангажиращо мнение , така че всеки си знае. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове