h5rov 292 #1 Публикувано 23 Декември, 2016 Здравейте, Оглеждам се да подменя "женския" автомобил в семейството. За последните 3г., през които кара сегашната кола е направила 15к. Търся малка бензинова кола под 101кс по разбираеми причини. Чисто визуално Civic-а ми допада повече. 1.4 двигател 90кс. с 2/3 врати, че другия й идвал голям... Jazz-а ми е малко като кутийка, макар там като, че ли има повече избор. Там за двигател не съм се насочил, но четох, че били с 8 свещи и 8 бобини.. Искам да споделите просто мнение и насоки. Да съм по-запознат с вариантите и какво естествено препоръчвате. Бюджета е до към 6к. Поздрави и весели празници! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdu 734 #2 Отговорено 23 Декември, 2016 (Редактирано) Здравей. Аз бях пред същата дилема за колата на жената, но миналата година. Взех сивик 7, просто защото е по-висок клас автомобил за същите пари. Джаза преди 2009та по моите разбирания е леко грозен, особено интериора. Не че сивика е някакъв невероятен красавец, но аз взех фейслифтов спорт версия. Сивик си личи, че е клас нагоре, още като отваряш вратата на джаза ти става ясно, че е автомобил замислен да се продава евтино. Отделно 7-ма сивик е оборудван с Д серия безпроблемни мотори няма ги 8-те свещи на джаза. 2009та джаз вече е много симпатичен, и отвън и отвътре, но парите са му дори повече от сивик 8мо поколение, което за мен отново е безумна пазарна логика. Разходът на двата автомобила, в градски условия е много близък. Това което супер много ме дразни в сивик е, че вози много много твърдо, което незная как е при джаза... сигурно е по-добре. Редактирано 27 Декември, 2016 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivorpetkov 16 #3 Отговорено 23 Декември, 2016 (Редактирано) "Един човек ми каза", че Jazz била (уж) Honda-та най-рядко влизаща в сервиз. И че имала "магически" голямо за размерите си пространство. А, че е грозна, грозна е, ама то напоследък ... Редактирано 23 Декември, 2016 от Ивайло Петков Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #4 Отговорено 23 Декември, 2016 Джаза е страхотен автомобил. Над 11г. само консумативи. Голям багажник с падащи седалки. Супер разход за СВТ кутия, 1.4 иДСИ. Това е градски автомобил, сивика не може да се сравнява с Джаз в градски условия, разход и паркиране, обем при пазаруване. На късите скорости в задръстване и на къси разстояния се стрелка и спира супер бързо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #5 Отговорено 24 Декември, 2016 Ако избора е между Джазз и триврат Сивки - вземи Джазза, ако е между Джазз и петврат Сивик - Сивика. Бях преди 2 години пред този избор и избрах Джазза, защото Сивик ми е по-грозноват (петвратия) и съжалявам в момента, че не беше Сивика. Не че Джаззката е лоша кола, напротив. Просто компромиса във вървежа не си заслужава, разбира се в сравнение с 1.6 двигателя. Разликата от 200лв на година за данък бих я преглътнал с оглед на това, че ще се кара кола, която има ряз и търпи натоварване. Проблема на Джазза с радиото много ми бърка в здравето и след 2 ремонта ( от мен ), ще се надявам 3тия от специалист да е положителен. Но това съм си аз, а и жената. Бих купил втора кола, която като се качи на магистралата няма да й е зор да е натоварена с пуснат климатик, отколкото по-евтин данък за сметка на останалото Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 292 #6 Отговорено 24 Декември, 2016 Съгласен съм с тези аргументи, но за семейната кола с която пътуваме. За втората искам да мина по-тънко. Ползва се 90% градско и не ми трябва мощност. Искам климатик, хидравлика и такива обикновени неща... ааа, за жената е важно да изглежда добре :-). Има ли разлика в окачването между варианта спорт и фейслифта на Сивик? А автоматика при Джазката как е? На малък двигател 83кс как се държи? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #7 Отговорено 24 Декември, 2016 7-степенното СВТ е супер за градско. Има режим за къси и дълги. Не виждам къде е проблема, че е с 8 свещи, след като за 112К са сменени 1 път! Няма филтър кутията, само масло се сменя, което е специално за СВТ кутии, но не и по-скъпо от останалата гама масла на Хонда. Аз съм вманиачен на тема поддръжка и го сменях на 30К, вместо на препоръчаните мисля 80-90К, сега я кара брат ми. Там, където паркира Джаза, Сивика не може. За граска кола е супер пъргава. Климатроника си работи екстра с 2 възрастни и 2 деца. Естествено, че ако качиш 4 по 90кг. и пуснеш климатроника ще клекне, въпреки това колата носи на товар, карал съм 8 торби цимент по 25кг без да клекне. Разход лято около 6л., зима около 7л. Ако я ръчкаш газ-спирачка с високи скорости и обороти отива на 8л. Извънградско, около 5л. със скорост около 100-110. Имаш ръчно управление от волана на скоростите, с пера. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Knoxville 151 #8 Отговорено 27 Декември, 2016 (Редактирано) Сивик 7 също е много широк за размерите си(особено ако няма централна кознола), дори да не кажа, че е по-удобна от Акорд 6 за пътуващите отзад (пак същото условие за конзолата). Сравнението е такова, тъй като двата модела седят пред входа. Редактирано 27 Декември, 2016 от Knoxville Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #9 Отговорено 27 Декември, 2016 Труден избор, ако беше казал 4 врати-сивик, ама пък джаза е бая по-икономичен; ако не те интересува разход, по-добре сивика; той не че е ламя, но пак гори повече от джаза с кило- две в града, комфорта при него също е повече и возията е по-добра, и управлението е много по-адекватно от на джаза. Според мен джаза е доста незаслужено прехвалена кола, на времето и аз бях почнал да търся такъв за жена ми, но след доста проучвания и тестове на джазове не ме спечели с абсолютно нищо и съответно бе заменен от друга марка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #10 Отговорено 27 Декември, 2016 ....и съответно бе заменен от друга марка.Коя? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 292 #11 Отговорено 27 Декември, 2016 Най-вероятно Яриса от подписа... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #12 Отговорено 28 Декември, 2016 Яриса да, няма да пиша за него много че последния път като го похвалих ме упрекнаха в измяна и предателство към марката, колко съм бил хвалел джаза преди това ама като съм взел ярис съм взел да хваля него, еми за да заменя така симпатичния ми джаз с грозен ярис значи е имало достатъчно основателни причини и разочарования от джаза. Джаза го хвалих докато не му бръкнах под кожата и разбрах що за животно е. Яриса не е по добра кола, нито като визия нито вътре като интериор, да не говорим за версу дето мяса на аквариум, обаче вози по добре, доста по стабилен е въпреки че е висок, управлява се по добре щото е с хидравлика а не с ел волан, естествено гори повече, но няма такива 15 свещи 20 бубини, реглажи на клапани, проблеми със скорости, с главини, с егр, и кво ли още не, а и най вече цената, доста по евтин от джаза. Но джаза е далеч по модерен и симпатичен и тесен Яриса от тези години се оказа може би наи простата и безпроблемна малка кола. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове