jijane 442 #81 Отговорено 30 Ноември, 2019 Проблемът, е че клипът е за американски акорд. За европеец беше по-друга гимнастиката. Правил съм я преди година-две, но не помня точно кое, как. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
clarion 2 #82 Отговорено 1 Декември, 2019 Преди 18 часа, jijane написа: Проблемът, е че клипът е за американски акорд. За европеец беше по-друга гимнастиката. Правил съм я преди година-две, но не помня точно кое, как. Пробвах да потърся в и-нет, но навсякъде е показано по един и същ начин... 😕 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #83 Отговорено 1 Декември, 2019 Я напиши кое как правиш , и после ще видим. А пробва ли с оригиналният 😉 да правиш процедурата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gmarinov 36 #84 Отговорено 1 Декември, 2019 Преди година правих процедурата по обучението на втория ключ, мисля че беше по това видео, не стана от първия път, мисля че на 3-4-тия път се получи, но се получава, опити трябва. Първия път не знам как, но и двата ключа не работеха, втория път новия ключ работеше, а стария не, и на 4-тия път стана 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
clarion 2 #85 Отговорено 1 Декември, 2019 (Редактирано) Правя процедурата точно като видеото по-горе. Вкарвам оригиналния ключ и завъртам на "позиция II", после натискам Lock бутона и връщам ключа на "позиция 0" - така x4 пъти, като 4-ия път щракна (включва се актуатора), натискам още веднъж Lock и щраква (включва се актуатора), после натискам Lock бутона на новия ключ, който обучавам. Червената светлинка светва на новия ключ, но не щраква (не се включва актуатора) както би трябвало. Това е 😕 Редактирано 1 Декември, 2019 от clarion Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 442 #86 Отговорено 1 Декември, 2019 (Редактирано) Карам по памет, та може и да не е вярно - даваш на контакт 3,4 или 5 пъти, не помня вече, без да натискаш нищо. Накрая оставаш на контакт, и ако си уцелил бройката натискаш някое от копчетата на различните ключове един по един и си готов. Не мога да гарантирам за метода, че беше отдавна. Редактирано 1 Декември, 2019 от jijane Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #87 Отговорено 1 Декември, 2019 (Редактирано) Колега, аз преди месец обучавах китайски ключ, но като давах на контакт натисках заключването на моето дистанционно 3 или 4 пъти като се чуваше леко щракване и като щракна по-силно натиснах заключването на новия ключ и стана. Редактирано 1 Декември, 2019 от Ivan_Ch Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #88 Отговорено 1 Декември, 2019 Можеш да пробваш и с метода на продавача. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #89 Отговорено 2 Декември, 2019 Преди 12 часа, clarion написа: Правя процедурата точно като видеото по-горе. Вкарвам оригиналния ключ и завъртам на "позиция II", после натискам Lock бутона и връщам ключа на "позиция 0" - така x4 пъти, като 4-ия път щракна (включва се актуатора), натискам още веднъж Lock и щраква (включва се актуатора), после натискам Lock бутона на новия ключ, който обучавам. Червената светлинка светва на новия ключ, но не щраква (не се включва актуатора) както би трябвало. Това е 😕 Правилно . Означаващо обаче че не е твоят ключ. Последно може да отидеш при някой ключар примерно , да замери на колко MHZ работи Китайското за да си напълно сигурен че не си купил правилният. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
clarion 2 #90 Отговорено 2 Декември, 2019 Преди 2 часа, docev написа: Правилно . Означаващо обаче че не е твоят ключ. Последно може да отидеш при някой ключар примерно , да замери на колко MHZ работи Китайското за да си напълно сигурен че не си купил правилният. Може би ще го направя, но би трябвало да е на правилната честота, тъй като ключа се продава за Хонда Акорд. Това е описанието на продукта: Replacement Remote Key Fob 3 Button 433Mhz ID48 for Euro Honda Accord CR-V Campatibilty: CR-V 2005-2006 Accord 2003-2005 Brand new, never been used, high-quality aftermarket replacement key to replace your old remote keys. Comes complete with: Blank uncut New remote control key fob Battery Frequency 433MHz ID48 Chip Този ключ купих, като търговеца е с рейтинг 99.7% https://www.ebay.co.uk/itm/Replacement-Keyless-Entry-Remote-Key-3-Button-433Mhz-ID48-for-Honda-Accord-CRV/333268198163?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #91 Отговорено 2 Декември, 2019 Виждали сме ги какви ли не описания. Нищо няма значение . Важното е да го продаде. Фактът че натискаш новият , след натискането на оригиналният и не се чуват вратите. А като натиснеш оригиналният , се чуват. Значи не е твоят ключ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gmarinov 36 #92 Отговорено 2 Декември, 2019 Аз си поръчах този ключ https://www.aliexpress.com/item/32844833418.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dyrn4ai и този чип https://www.aliexpress.com/item/32835619211.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dyrn4ai но чипа след няколко проби на ключаря не поиска да проработи, сложи ми негов чип, срещу скромната сума от 50 лева Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CHIPSI 1 #93 Отговорено 5 Декември, 2019 Здравейте , при моя Акорд 2007 г. оригиналният чип е 8Е.Имам нов ключ който е с ID46 .Аналогичен ли е този чип и дали ще може да се обучи за колата или да си търся 8Е ? Благодаря предварително 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CHIPSI 1 #94 Отговорено 21 Февруари, 2020 На 5.12.2019 г. at 17:42, CHIPSI написа: Здравейте , при моя Акорд 2007 г. оригиналният чип е 8Е.Имам нов ключ който е с ID46 .Аналогичен ли е този чип и дали ще може да се обучи за колата или да си търся 8Е ? Благодаря предварително Никой не ми отговори , но НЕволята ме научи.Колата не пожела да се научи на вграденият в дистанционното ID46 и за това си намерих един 8Е.Махнах електрониката с вградения чип от кутийката на ключа , сложих правилния чип (8Е) и веднага колата се обучи и започна пали.Дистанционното не можа да се обучи , може би защото има вграден чип в него , но не мога да си намеря обикновенно дистанционно (без вграден ID46) , но за резервен ключ това ми е достатъчно да отключва ръчно вратата и да пали колата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
xm_net 4 #95 Отговорено 21 Февруари, 2020 Преди 2 часа, CHIPSI написа: Никой не ми отговори , но НЕволята ме научи.Колата не пожела да се научи на вграденият в дистанционното ID46 и за това си намерих един 8Е.Махнах електрониката с вградения чип от кутийката на ключа , сложих правилния чип (8Е) и веднага колата се обучи и започна пали.Дистанционното не можа да се обучи , може би защото има вграден чип в него , но не мога да си намеря обикновенно дистанционно (без вграден ID46) , но за резервен ключ това ми е достатъчно да отключва ръчно вратата и да пали колата. Колега, ключовете с чип ID46 (схемичка с крачета запоена върху платката) не се обучават с ръчна процедура. Твоят чип 8Е няма нищо общо с ID46 и двата не са взаимозаменяеми, което вече си разбрал сам по трудния начин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CHIPSI 1 #96 Отговорено 21 Февруари, 2020 Преди 1 час, xm_net написа: Колега, ключовете с чип ID46 (схемичка с крачета запоена върху платката) не се обучават с ръчна процедура. Твоят чип 8Е няма нищо общо с ID46 и двата не са взаимозаменяеми, което вече си разбрал сам по трудния начин. Да , така е , но с такъв разполагах и го пробвах за да разбера , че не става.......сега ми остана електрониката на дистанционното с 3 бутона и вградения ID46 , което не може да се обучи , може би заради чипа и не ми трябва , а всъщност ми трябва електрониката на дистанционно без запоен транспондер , което да си обуча и да имам пълен комплект резервен ключ като оригиналния ми , но не мога да си намеря такова за съжаление.Ако на някой може да му послужи такова с ID46 му го подарявам. Поздрави: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
xm_net 4 #97 Отговорено 21 Февруари, 2020 Преди 3 часа, CHIPSI написа: Да , така е , но с такъв разполагах и го пробвах за да разбера , че не става.......сега ми остана електрониката на дистанционното с 3 бутона и вградения ID46 , което не може да се обучи , може би заради чипа и не ми трябва , а всъщност ми трябва електрониката на дистанционно без запоен транспондер , което да си обуча и да имам пълен комплект резервен ключ като оригиналния ми , но не мога да си намеря такова за съжаление.Ако на някой може да му послужи такова с ID46 му го подарявам. Поздрави: Грабваш един от някой китайски сайт и понеже там в повечето случаи ги компплектоват с чип ID48 (Megamos Crypto), поръчваш отделно и един чип 8Е (Sokymat), сменяш 48-цата с 8Е-то и... останалото вече си го правил! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #98 Отговорено 7 Април, 2020 Ако някой има нужда от обучаване на ключ за гр. София моля нека ми пише. Останете си в къщи ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове