thunderRS 2 #1 Публикувано 15 Ноември, 2016 Здравейте, Имам проблем с осветлението на бутоните за климатроника под дисплея на радиото. Дисплеят свети, но всички бутони не светват, даже и нощем. В много редки случаи се включват - не мога да определя дали от някоя дупка или по друга причина. Въпроса ми е дали тия бутони са свързани към датчика, който променя яркостта на таблото с уредите или е просто някаква лоша връзка. И този датчик, горе при датчика за дъжд ли е или е топчето отпред на таблото до предното стъкло. Ако някой се е сблъсквал с този проблем моля да пише! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobchoo 139 #2 Отговорено 15 Ноември, 2016 (Редактирано) Колега, ако топчето за което говориш е както при 6-та, то това е температурен датчик за климатроника. На коли с климатик го няма. Ако светват рядко и то примерно след преминаване на дупка или просто си карал повечко може да става дума за слаба връзка. Имах същите признаци на сивика (часовника) и при единият акорд (бутоните на климатика). Успех и ако ще го разглобяваш направи снимки кое, как и защо. Подробно да знаят колегите тук след теб. Редактирано 15 Ноември, 2016 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #3 Отговорено 15 Ноември, 2016 (Редактирано) тука са показани къде има диодчета за подсветката на конзолата Редактирано 15 Ноември, 2016 от aleksandur Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
thunderRS 2 #4 Отговорено 15 Ноември, 2016 Благодаря за отговора, но при мен всички диоди са изправни и когато се включат, светят нормално. Проблема ми е, че по някаква причина не светват винаги, а когато си пожелаят. Предпазителите са здрави, затова предполагам, че е някакъв датчик. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #5 Отговорено 15 Ноември, 2016 Не знам да има такъв датчик ,нещо с плюса или масата не е наред на бутоните. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
thunderRS 2 #6 Отговорено 15 Ноември, 2016 Не знам да има такъв датчик ,нещо с плюса или масата не е наред на бутоните. Значи ще го намерим... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ВесКо 139 #7 Отговорено 18 Ноември, 2016 Не търси датчик за този проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
thunderRS 2 #8 Отговорено 24 Ноември, 2016 Здравейте, продължавам да търся проблема. Забелязвам, че вечер таблото с уредите ту е по - тъмно, ту е по - ярко. Сменя се самостоятелно без причина. А бутоните на средната конзола понякога светват, но не рязко, а плавно се увеличават и след минута плавно загасват, което ме навежда на мисълта, че се управляват от някакъв електронен блок. Ако някой има някаква идея, моля за помощ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #9 Отговорено 24 Ноември, 2016 Колега, тази осветеност се регулира от бутона при одометъра. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simeonpor 8 #10 Отговорено 24 Ноември, 2016 Колега, дай повече инфо, къде и какво е този одометър. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 273 #11 Отговорено 24 Ноември, 2016 Бутона е на таблото зад кормилото. Като го натискаш ти показва км. А, Б и км. на колата. Като го въртиш променя осветеността на таблото, но не трябва сама да си се променя осветеността. Единствено като дадеш на къси /габарити/ намалява яркоста и като изключиш се връща обратно - това ако не си завъртял на макс копчето, тогава си свети ярко и не се променя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #12 Отговорено 25 Ноември, 2016 (Редактирано) Goga го е обяснил. Редактирано 25 Ноември, 2016 от crown_bg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове