madrigal 15 #1 Публикувано 18 Октомври, 2016 Здравейте! Т.к. на мен ще се падне честта да сменя съединителя на Хондата, се оглеждам за подходящи оферти за съединител комплект. Колата е Акорд 7 ген. 2003 г., 2 литра, двигател K20A6. След доста ровене, се спрях на това предложение: http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-Honda-Accord-2-0-Petrol-3-Piece-Clutch-Kit-/252548858544?hash=item3acd15c2b0:g:Q9cAAOSw7FRWXdPS Доколкото разбирам, това се води Genuine Honda Accord, парт. номерът е 22105RBA315. Цената е добра, на фона на това, което се предлага тук и на падналия курс на лирата. Т.к. има и други варианти - LUK, National, Sacs и т.н., въпросът ми е това ли да предпочета (все пак - оригинална част на Хонда )? Ако някой знае други вариант, ще се радвам да ги обсъдим. Сашо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pendoc 189 #2 Отговорено 18 Октомври, 2016 Най-добър вариант е Genuine Honda, който мисля е LUK. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #3 Отговорено 18 Октомври, 2016 Вероятността това да е ОЕМ съединител е голяма, защото по навик влизам да разгледам всички неща на потребителя и тоя продава само за Хонда неща.http://www.ebay.co.uk/sch/2006holdcroft/m.html?_nkw=&_armrs=1&_ipg=&_from=Вземай смело според мене Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1796 #4 Отговорено 18 Октомври, 2016 (Редактирано) От http://www.coxmotorparts.co.uk/genuine-honda-accord-2-litre-petrol-clutch-kit20032008-p-73.html гаранция за ОЕМ.Личен опит.Поздрави! Редактирано 18 Октомври, 2016 от JHM Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #5 Отговорено 18 Октомври, 2016 Ако съединителя е започнал да боксува, не е ли възможно да се смени само феродовия диск? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #6 Отговорено 18 Октомври, 2016 ами те К сериите май повече от притискатели страдат... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 773 #7 Отговорено 18 Октомври, 2016 (Редактирано) Аз онзи ден смених на моя СМ1 с К20А6 мотор съединителя. Купих Aisin От България (ЕлитКар), малко под 400лв излезна комплекта. Трудно ми се включваха скоростите. Всичко беше леш - на притискатeля му бяха омекнали пружините и феродовия дрънкаше като дайре с тамошните пружини и аксиалния лагер имаше луфт... ужас. А реално колата е на реални 233000км от втори собственик я купих. .. Явно просто е свършено с онова хонда качество на моделите от 80-те и 90-те, където двигателя с периферията надживяваше няколко пъти купето. Но сега скоростите се превключват супер с новия съединител, като топъл нож в масло влизат. Мисълта ми е колега, ако не ти се рискува и занимава с чакане от чужбина, в България има налични комплекти на прилична цена. Успех. Редактирано 18 Октомври, 2016 от ADH-Honda Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #8 Отговорено 19 Октомври, 2016 До колкото знам Aisin въобще не са лоши. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
madrigal 15 #9 Отговорено 19 Октомври, 2016 Мерси за отговорите! Аз нямам проблем с пазаруването от UK, просто исках да видя и други мнения. Имам още известно време да се почудя, но най-вероятно ще взема този от Holdcroft. Те между другото продават части не само за Хонда - може да се види на сайта им: http://www.holdcroft.com coxmotorparts.co.uk също ги заглеждах - те бяха втория ми вариант . Като го купя и дойде, ще кача снимки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1796 #10 Отговорено 30 Октомври, 2016 (Редактирано) Здравейте, днес акорда го вдигнах на сервизните стойки за смяна на маслото.След смяната му запалих колата и забелязах,че предните колела се въртят леко.Натиснах съединителят и спряха да се движат.За какво признак това ,на износен съединител или нещо друго?Съединител съм купил комплект оригинален от coxmotor,но все още е в кутията си.Благодаря! Редактирано 30 Октомври, 2016 от JHM Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #11 Отговорено 30 Октомври, 2016 Здравейте, днес акорда го вдигнах на сервизните стойки за смяна на маслото.След смяната му запалих колата и забелязах,че предните колела се въртят леко.Натиснах съединителят и спряха да се движат.За какво признак това ,на износен съединител или нещо друго?Съединител съм купил комплект оригинален от coxmotor,но все още е в кутията си.Благодаря! Не е признак за нищо, нормално е. Колега не се вкарвай сам във филми, когато едно нещо работи, няма причина да се прави каквото и да било. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
madrigal 15 #12 Отговорено 6 Ноември, 2016 Съединителят пристигна вчера! Ето малко снимки - ако някой може да прецени дали всичко е както трябва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 773 #13 Отговорено 6 Ноември, 2016 Всичко изглежда перфектно. Колко пари излезна с доставката? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
madrigal 15 #14 Отговорено 7 Ноември, 2016 Ами 159 лири е комплектът. В зависимост от това как се прави плащането, резултатът в лева ще варира. При мен, поради липсата на лири в ПейПал акаунта ми и трънския му обменен курс, ми излезе към 370 лв. Транспортът от UK до БГ излезе 20 лв. (комплектът тежи 8 кг.). Та общо - малко по-малко от 400 лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #15 Отговорено 7 Ноември, 2016 Еми малко са те клъцнали с около 20-тина лева. Винаги има начин да платиш без да използваш ПейПал курса, ами тоя на банката ти без значение от валутата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
madrigal 15 #16 Отговорено 7 Ноември, 2016 Знам, знам, ама аз плащам директно от PayPal Balance, т.е. от виртуалните пари Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1796 #17 Отговорено 7 Ноември, 2016 Аз пък знам, че всяко едно плащане с Visa(без PAY PAL) се превалутира по нейния си visa курс за деня,който курс е еднакъв за всички Visa карти независимо от банката издател на картата. VISA EXCHANGE RATE EUROPE.И няма общо с курса на банката.Ако греша нека някой да каже. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове