Jump to content
niki_honda

Нов собственик на Акорд7 2.4. Проблем с VSA?

Recommended Posts

Здравейте колеги, от днес съм горд собственик на тази уникална кола с двигател 2.4. Колата е с Type S пъкет със спортно окачване и много ми харесва както визуално така и като возия и ускорение. Нов внос от Швейцария. Ще кача снимки в последствие.
Единствения проблем е лампата на VSA, която свети заедно с един триъгълник с удивителен до него, тоест VSA не работи.

Въпроса ми е от какво може да и колко може да струват съответните варианти на повреда?

И още един страничен въпрос - с какъв вид масло и каква марка да я обслужа. 5W30 Repsol добре ли е?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито най-напред!

Колега, бих ти препоръпал да ползваш търсачката с ключови думи, в Акорд темите за 7 ген. Там ще намериш отговори и насойи за VSA, а за маслото колкото хора толкова и мнения. Гледай да не слагаш нищо над 5х40, и нищо под 0х20.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"И още един страничен въпрос - с какъв вид масло и каква марка да я обслужа. 5W30 Repsol добре ли е?"

Честито колега!Пожелавам ти много безпроблемни километри.А това е въпроса на въпросите!Чети си Manual-ла, или книжката на колата. Там са писани вискозитетите. Относно предписанията на производителя и предписанията на дилърската им мрежа има огромна бездна. Незнам защо....?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, намерих темите и ще ги прочета. Все пак сервиз в София, който ще ги разчете да препоръчате?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито и от мен. Потърси сервизите на Юби-Ко  или  Омбре. Разгледай в "сервизния" раздел за локациите им.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси. Също така имам въпрос относно показанията на таблото. Освен километрите тези Trip A и Trip B какво значат. Показва ли среден разход на гориво за определени километри и външна/вътрешна температура? 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Термометърът е независим от Trip A / Trip B - показва текуща външна температура. Trip A ти е първия дневен километраж, Trip B ти е втория. Не си казал дали колата е фейслифтова (2006-2008) или не. Ако е фейслифтова, ще показва среден разход за всеки от триповете. Ако не е, няма показание на средния или текущия разход.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Термометърът е независим от Trip A / Trip B - показва текуща външна температура. Trip A ти е първия дневен километраж, Trip B ти е втория. Не си казал дали колата е фейслифтова (2006-2008) или не. Ако е фейслифтова, ще показва среден разход за всеки от триповете. Ако не е, няма показание на средния или текущия разход.

Преди фейса е. А от къде се сменят трип А и трип Б всъщност, за да изкарам термометър?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

врътката от която се наглася силата на осветлението по таблото( а тя се намира на самото табло- стърчи)

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за отговорите. Също искам да попитам дали е нормално, че радиото на моменти не хваща добър сигнал дори и в София. Има ли някакъв вариант да се сложи усилвател на сигнала или друга антена?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди карах преди-фейслифтова седмица и нямах оплаквания от работата на радиото в София (поне рок радио станциите си ги хваща перфектно). Радиото на осмицата работи аналогично. Но и двете коли са с Premium Audio (с навигация).

Не знам дали има разлика, пък и ти не си казал каква ти е аудио системата - premium audio ли е или не. Но се чудя дали нямаш проблем (като разкачена антена или прекъсната - тя е интегрирана в задното стъкло).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди карах преди-фейслифтова седмица и нямах оплаквания от работата на радиото в София (поне рок радио станциите си ги хваща перфектно). Радиото на осмицата работи аналогично. Но и двете коли са с Premium Audio (с навигация).

Не знам дали има разлика, пък и ти не си казал каква ти е аудио системата - premium audio ли е или не. Но се чудя дали нямаш проблем (като разкачена антена или прекъсната - тя е интегрирана в задното стъкло).

С обикновена, свири си много добре. Въпроса е, че на моменти губи чист сигнал дори и в София.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няколко пъти съм идвал в София с моята кола и си работи радиото повече от добре спрямо който и да е друг град.
С най ниското изпълнение на радио съм :D - и най качествено свирещо :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...