niki_honda 8 #1 Публикувано 24 Юни, 2016 Здравейте колеги, от днес съм горд собственик на тази уникална кола с двигател 2.4. Колата е с Type S пъкет със спортно окачване и много ми харесва както визуално така и като возия и ускорение. Нов внос от Швейцария. Ще кача снимки в последствие.Единствения проблем е лампата на VSA, която свети заедно с един триъгълник с удивителен до него, тоест VSA не работи. Въпроса ми е от какво може да и колко може да струват съответните варианти на повреда? И още един страничен въпрос - с какъв вид масло и каква марка да я обслужа. 5W30 Repsol добре ли е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #2 Отговорено 24 Юни, 2016 Честито най-напред! Колега, бих ти препоръпал да ползваш търсачката с ключови думи, в Акорд темите за 7 ген. Там ще намериш отговори и насойи за VSA, а за маслото колкото хора толкова и мнения. Гледай да не слагаш нищо над 5х40, и нищо под 0х20. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1796 #3 Отговорено 24 Юни, 2016 "И още един страничен въпрос - с какъв вид масло и каква марка да я обслужа. 5W30 Repsol добре ли е?" Честито колега!Пожелавам ти много безпроблемни километри.А това е въпроса на въпросите!Чети си Manual-ла, или книжката на колата. Там са писани вискозитетите. Относно предписанията на производителя и предписанията на дилърската им мрежа има огромна бездна. Незнам защо....? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_honda 8 #4 Отговорено 24 Юни, 2016 Да, намерих темите и ще ги прочета. Все пак сервиз в София, който ще ги разчете да препоръчате? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6056 #5 Отговорено 25 Юни, 2016 Честито и от мен. Потърси сервизите на Юби-Ко или Омбре. Разгледай в "сервизния" раздел за локациите им. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_honda 8 #6 Отговорено 26 Юни, 2016 Мерси. Също така имам въпрос относно показанията на таблото. Освен километрите тези Trip A и Trip B какво значат. Показва ли среден разход на гориво за определени километри и външна/вътрешна температура? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #7 Отговорено 26 Юни, 2016 Термометърът е независим от Trip A / Trip B - показва текуща външна температура. Trip A ти е първия дневен километраж, Trip B ти е втория. Не си казал дали колата е фейслифтова (2006-2008) или не. Ако е фейслифтова, ще показва среден разход за всеки от триповете. Ако не е, няма показание на средния или текущия разход. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_honda 8 #8 Отговорено 26 Юни, 2016 Термометърът е независим от Trip A / Trip B - показва текуща външна температура. Trip A ти е първия дневен километраж, Trip B ти е втория. Не си казал дали колата е фейслифтова (2006-2008) или не. Ако е фейслифтова, ще показва среден разход за всеки от триповете. Ако не е, няма показание на средния или текущия разход. Преди фейса е. А от къде се сменят трип А и трип Б всъщност, за да изкарам термометър? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #9 Отговорено 26 Юни, 2016 врътката от която се наглася силата на осветлението по таблото( а тя се намира на самото табло- стърчи) 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_honda 8 #10 Отговорено 26 Юни, 2016 Мерси за отговорите. Също искам да попитам дали е нормално, че радиото на моменти не хваща добър сигнал дори и в София. Има ли някакъв вариант да се сложи усилвател на сигнала или друга антена? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #11 Отговорено 27 Юни, 2016 Преди карах преди-фейслифтова седмица и нямах оплаквания от работата на радиото в София (поне рок радио станциите си ги хваща перфектно). Радиото на осмицата работи аналогично. Но и двете коли са с Premium Audio (с навигация). Не знам дали има разлика, пък и ти не си казал каква ти е аудио системата - premium audio ли е или не. Но се чудя дали нямаш проблем (като разкачена антена или прекъсната - тя е интегрирана в задното стъкло). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_honda 8 #12 Отговорено 27 Юни, 2016 Преди карах преди-фейслифтова седмица и нямах оплаквания от работата на радиото в София (поне рок радио станциите си ги хваща перфектно). Радиото на осмицата работи аналогично. Но и двете коли са с Premium Audio (с навигация). Не знам дали има разлика, пък и ти не си казал каква ти е аудио системата - premium audio ли е или не. Но се чудя дали нямаш проблем (като разкачена антена или прекъсната - тя е интегрирана в задното стъкло). С обикновена, свири си много добре. Въпроса е, че на моменти губи чист сигнал дори и в София. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #13 Отговорено 27 Юни, 2016 Няколко пъти съм идвал в София с моята кола и си работи радиото повече от добре спрямо който и да е друг град.С най ниското изпълнение на радио съм - и най качествено свирещо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове