Jump to content
crown_bg

Вътрешно Каре - Как изглежда и кое точно се прецаква

Recommended Posts

Преди малко ходих на тест драйв Мездра- Враца и обратно.  Сега усетих за какво става на въпрос.

Но за мен не е вибрация , а бучене с миниатюрни паузи което се усеща като вибрация.. Нещо като ту-ту-ту.....

Появява се след 70 кил до около 90.

На връщане понеже има повече за употреба на спирачка установих ,че въпросното тупкане се усеща и чува по-силно при леко натискане на спирачка.  Това пак при скорост 70-90 кил. При намаляване на скороста се увеличава паузата на бученето, тоест са свързани.

При падане под 50 вече го няма. Тоест при градско каране никакъв проблем. За мен е проблем в спирачките и то клоня към задно дясно. Миналата седмица сложих зимните гуми и вибрацията при монтажа и по-тежки гуми предполагам е допринесла за увеличаване на проблема.

Иначе преди две седмици се возих сто километра без поява на проблема.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги, исках да попитам дали знаете за начин на проверка на вътрешното каре без да се налага сваляне на полуоската? И при мен подобен случай, тресене около и над 100км/ч само при ускорение. Доста е силно тресенето, играе волана и телефона на стойка се клати. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-общо казано - вътрешно каре при ускорение, спирачки при спиране. Ако тресе при спиране, общо взето почти винаги са виновни спирачките. Ако тресе при ускорение и то при определен интервал на км, ясни са нещата с върешното/ите карета. 

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера возих един майстор от сервиза където ще я карам. При ускорение го нямаше бученето, но при натискане на спирачка се яви. Сега чакам за цена за два задни диска и накладки и кога да я закарам. Да се надявам, че това ще реши проблема с вибрацията която е усещал сина.

Майстора каза , че не усеща вибрация от каре. И че при разбито каре се усещана и странично 

клатене (сеене) в предницата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
16 hours ago, Mkilla said:

ясни са нещата с върешното/ите карета. 

Мерди. Правилно съм разбрал. Само не знам как да проверя ляво или дясно каре без да го свалям. Ще ми се веднъж да се занимавам със сваляне на полуоска по възможност. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...