denislav_kolev 2 #1 Публикувано 28 Март, 2016 Здравейте колеги, карам от известно време въпросния Сивик. Колата има обикновено АГУ с което съм нямал проблем до сега. От време на време на свободен ход губеше обороти все едно ще изгасне но много рядко и бързо се оправяше. Днес обаче след като запалих на бензин и колата загря отказа да прехвърли на газ (има със сигурност) и така няколко безуспешни опита. И така до работа на бензин. Забелязах обаче на бензин прикарана с между 2000-3000 оборота след като освободя от скорост оборотите рязко падат до 1000 след което се вдигат до 1250 и така около 10 сек след което се нормализират(това при нормално загряла кола). Въпросите ми са: 1 Нормално ли е такова поведение на оборотите на бензин и от какво може да е? 2. Дали има връзка между отказа на газ и въпросните обороти ? (лично аз си мисля че проблема с газ-та е съсвем отделен но..) Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Chumata 25 #2 Отговорено 29 Март, 2016 Правилно мислиш и има много теми за тия обороти на хондите.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fucNlow 0 #3 Отговорено 29 Март, 2016 (Редактирано) проблема с оборотите ми намирисва на стъпково моторче виж дали като му извадиш буксата има разлика в оборотите ако няма никаква разлика значи е за смяна или се нуждае от почистване,но за по сигурно иди на комп.диагностика да я закачат или си изкарай клемата на акумулатора за 20-30 мин да се изчистят грешките и виж после как ще е. А дето не иска да ти прехвърля на газ наскоро имах подобен проблем оказа се от копчето дето сменя газ/бензин смених също и филтърчето на газта при газаджия и проблема се оправи копчето ми беше 15лв и филтъра 5 лв Редактирано 29 Март, 2016 от fucNlow Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #4 Отговорено 29 Март, 2016 (Редактирано) Абе как ще я закачат тая кола с комп на диагностика бре. И.да откача плюсовата клема за 42 минути, колега наблегни на.въздържание към писането. Автора - газта при газаджия.Обороти сваляш чистиш ИАЦВ., няма сваляш стъпковото моторче то е в голфа на съседа. Редактирано 29 Март, 2016 от fenabg 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denislav_kolev 2 #5 Отговорено 30 Март, 2016 А какво е ИАЦВ и къде се намира?? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denislav_kolev 2 #6 Отговорено 30 Март, 2016 Ориентирах се за какво става въпрос и все пак има ли някакви особености при свалянето и почистването? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emod 1673 #7 Отговорено 30 Март, 2016 (Редактирано) Здравей Денислав, Тези теми и видео може да са ти от полза - относно почистването на IACV (Idle Air Control Valve): http://honda-tech.com/acura-integra-6/***how-clean***-your-iacv-k-idle-air-control-valve-1575913 http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=56586&hl=iacv https://www.youtube.com/results?search_query=IACV%2FEACV+Cleansing+Pt.+1&oq=IACV%2FEACV+Cleansing+Pt.+1&gs_l=youtube-reduced.3...101023.103653.0.104471.4.4.0.0.0.0.172.454.2j2.4.0...0.0...1ac.1.uc8IivTfvvA А това е линк към service manual за Civic Aerodeck - клик Тук. Разгледай раздела Intake Manifold/Exhaust system (стр. 9-3), както и информацията на стр. 11-А-51, касаеща IACV, вкл. устройството му, показано на чертежа. Поздрави. Редактирано 30 Март, 2016 от emod 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #8 Отговорено 30 Март, 2016 Те това е отговор! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denislav_kolev 2 #9 Отговорено 31 Март, 2016 Да определено , Благодаря Колега за изчерпателния отговор, със сигурност ще е от полза ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
StormTrooper 4 #10 Отговорено 31 Март, 2016 (Редактирано) Ще използвам темата на колегата за да не пускам нова.Колеги, нормално ли е при Civic EK3 при палене и Idle да държи 550-600 оборота ? Редактирано 31 Март, 2016 от StormTrooper Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denislav_kolev 2 #11 Отговорено 13 Февруари, 2017 за ключ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #12 Отговорено 13 Февруари, 2017 И какво стана? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denislav_kolev 2 #13 Отговорено 14 Февруари, 2017 ИАЦВ е изчистено, нов изпарител и всичко работи нормално. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
boiskii 352 #14 Отговорено 14 Февруари, 2017 Обучение на компа след чистене на клапана? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове