Jump to content

ortho

Фен
  • Мнения

    30
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно ortho

  • Ранг
    Начинаещ
  1. Ами аз имам и хонда и субару, просто това са 2 различни погледа към автомобилостроенето. Ако искаш динамика - варианта е Хонда, стоковите субарута и тези без турбина са тромави, отчасти и заради скоростите, които са много дълги, отчасти и заради това, как отдават мощността си. При Субаруто, силата е в средните обороти, докато Хондата (поне моята) се развърта във високите. Ако обаче се търси стабилност при всякакви условия и проходимост, избора клони сериозно към суби. За мене лично, най-добрия вариант поне откъм динамика е аутбек 3,0. Там автоматика е с 5 скорости и двигателя разполага с много тяга. При 2,5 литровите двигатели има и ръчни скорости с демултипликатор, това пък е най-проходимия вариант.
  2. Хонда Акорд аеродек 2,0 96-97г, на газ, газова уреддба Фобос. При каране по магистрала с 140-150 - разход 12 л/100 км При скорост 180 +/-10 - разход 14,5 л/100 км. газ.
  3. Да се включа в тема та и аз. От 8 години карам Акорд аеродек 2,0 '96 г. Газов инжекцион Фобос. Проблема с придърпването се появи веднага след монтирането на уредбата и до ден днешен не може да се изчисти. Сменявахме дюзи с бързи и по-бавни такива - има ефект, но не е дифинитивно отстраняване. В момента пак придърпва, но по-фино, дюзите са ловато. Предлагат ми монтиране на некакви "Баракуда", били свръх бързи и щели да оправят проблема. Не знам дали си струва...
  4. Като цяло не е оправдано да се изправят дискове, пуста сиромашия, ама нема как. Споделям личен опит - на страта ми каруца след едно аварийно спиране се изкривиха леко дисковете на предните спирачки. Реших да си спестя парите за нови и ги изправих на шлайф - не на струг. Резултата бе впечатляващ - лъскави гладки дискове, които не биеха въобще. За 2 месеца обаче, после единия се счупи - радиална пукнатина по цялата широчина на диска. Купих нови - евтини някакви италиански и проблема се реши. Оттогава съветвам всички да си купуват нови дискове.
  5. Определено не тече масло отникъде. Проверено е! Благодаря за отговора, определено си има значение вида на маслото. На баща ми хондата - сивик от 85-та година не гори масло въобще, освен ако не и сипеш Арал. Един път направихме тази грешка и изгори 1 литър за 3000 км. Изхвърлихме го и сложихме мотул - нещата си дойдоха на мястото.
  6. Точно в горенето на масло е въпроса. Допреди 2 смени не гореше хич, сега започна да гори стабилно по 1 кило на 5000 км, което стана рязко и отведнъж, със смяната на маслото.
  7. От години ползвам масло Motul, но последните 2 смени ме карат да се съмнявам в качеството на внасяните и достъпните ми масла на марката. Въпросът ми е има ли някой опит с маслата на Repsol, и какви препоръки бихте дали.С уважение: Д-р ТодоровПС. Колата е акорд 2.0 комби от '96 година :-)
  8. Oт многото гуми, които съм карал през годините, най-добро съотношение цена/качество поне до момента са показали HANKOOK Ventus Prime K105. Карал съм и други модели на фирмата, също изключително добри. Но К105 е наистина много добър. В директно сравнение с повечето от другите дискутирани гуми на мене лично повече ми е харесвал ханкука.Мнението ми е изцяло лично и не искам да го налагам.
  9. Мда, става дума за качество. Иначе хубав пример за качествата на 4х4 задвижване е този:
  10. 10000 км по-късно. След една камара доуточнявания системата проработи както си трябва. При умерено каране гори 10,5, а при каране на магистралата с около 150 постоянна скорост +/-10 отива на 12,5 - 13 в зависимост от вятъра.Нямам проблеми с работата на автомобила. Продължава да работи по-добре на газ в ниските обороти. Във високите е по-слабичка.Единственото, което не можахме да сборим е едно леко придърпване в режимите около 3000-3200 оборота, ма със всичко се свиква :-)
  11. Старата си кола (дърто Волво) карах само с Мотул и това беше единственото масло, което дъртия гурел не гореше и не цапаше. Хондата карам с масло от сервизите на Хонда, много съм доволен.
  12. Здравейте, вчера един приятел се сдоби с хонда стрийм 2.0 автоматик и изникна въпроса, има ли филтър на автоматика. В аутодата дават 3 литра масло, но не се упоменава дали има филтър.Моля помогнете!
  13. От няколко години карам с различни нови гуми и най-доволен съм от последните - Hankook Ventus prime K105. Уникално поведение в завоите на сухо и мокро, нисък шум, добра возия.Предишните бяха Йокохама С драйв и твърдо заявявам че ханкука е по-добър.
  14. Както вече казах не пуши, маслото е много рядко, жълтеникаво и много прозрачно. Определено не е двигателно масло, което е добре. Искам да кажа, виждал съм какво става с двигателно масло, което се стича от изпуснали гумички върху клапан. Просто остава там като нагар и запушва въздуховода. Това изгаряло изцяло. Така поне казаха. Твърди се, че въпросната мазителна система намалява риска от изгаряне на клапаните. Говорих със сервиза на Хонда в Пловдив и казаха че била задължителна.Налага се и редовното им регулиране. Маслото се дозира да капе по една капка на около 10 секунди при свободни обороти.
×
×
  • Създай нов...