Jump to content

tison

Фен
  • Мнения

    29
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от tison

  1. Като човек имал и преди и след фейса колата с моторите 1.8 и двете бяха спорт мога да кажа, че нямат разлики в окачването- само като модел се води спорт, а не базовия конфорт или следващото ниво с кожата и панорамата. За вървенето мога да кажа, че преди фейса вървеше повече тя беше на 90 к км, а след фейса на 30к. , аз си го обяснявам с евро нормите 5 и 6 и реално че не е разработена още. Ключа е като на джаз след 2011 така че се прави около 200лв някъде по спомен, менюто се сменя от настройките няма грижи всички имат английски.
  2. Да попитам и аз за инфо за тази ако я е гледал някой и имат ли разлика SI изпълнението освен визия и софтуерно увеличена мощност на 205к.с. - само за седан и купе се предлага за Америка и Канада https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11658991252217944&slink=peq11u
  3. Където са двете скоби ми е теча и още си капе като я спра, дали ще се оправи със смяна на маркуча само или трябва и на вътрешното тяло?
  4. Кабелите заводските с една бяла букса ли са явно са за оригинални говорители и трябва да се отреже, а иначе измерих че има 16.5 см между болтовето по диагонал ама дупката в средата е много малка за такива говорители и по добре да се сложат 13 ки.
  5. Ами нз от какво, може да е корозирала нещо каза ми че има като дупчица на тръбичката...сега сложих зелен антифриз, май и преди това беше такъв. Майстора е сложил втора скоба като е изместил оригиналната ама гледам че където е била старата скоба и е леко протрито и оттам излиза балонче... нз дали ще стане да овия термолента нещо или ще трябва се сменя целия маркуч в един момент, а за въпросната тръбичка нямам идея как да се ремонтира
  6. Проблемът се оказа от износена алуминиевата тръбичка на която стои термостата и капе като надуе от маркуча. Майсторът каза че ще провери дали може се сменя тази тръбичка ако не с друга скоба ще се опита да затегне маркуча, който видимо е здрав.
  7. Няма газ, скоро и аз и правих пълно обслужване- термостат, антифриз, клапани и т.н. ама ми направи впечатление, че като я взимах антифриза беше на дъното на разширителния, явно си е имало теч...пак добре че не го гори Ще оглеждаме съединения и радиатор, нз защо капе точно под картера или по кората се стича там.
  8. При топъл двигател след спиране има леко капене на антифриз под колата, което изчезва като изстине мотора. Първоначално помислих че е масло, но като го пипна е антифриз. Мисля, че се стича от блока около колектора някъде.
  9. Може ли оттам да има теч на антифриз под колата след като се спре загряла и капва малко надолу под картера,но не ми прилича на масло?
  10. И аз имам лек теч откъм там на антифриз ми се струва основно при топъл двигател. Има ли решение на проблема?
  11. Колко см тонколони влизат там на оригиналните места 10см или 13 см, че няма как да се измери ако някой е слагал?
  12. Да ползвам темата и да попитам за задната чистачка. Някой правил ли е опит да я раздвижи или трябва да се смени моторчето, моята пръска течност, но чистачката стои застопорена на 45 градуса надясно и не мърда нито с натиск нито със спрей, стига ток до нея не е от бушон.
  13. Някой махал ли е часовника и да сложи направо 2 дин радио с тъч дисплей, смисъл дали ще има място и дали ще е проблем като се махне часовника?
  14. Сузукитата съм ги изключил, предвид неадекватно високата цена спрямо година и състояние...иначе на Пинина Супер селекта е голям плюс...но като хондаджия клоня към Харви и си мисля, че с подходящи гуми би се справил. Последния път се качихме с Форестър, който ми се струва даже по нисък и без да включваме бавните. Вече за по-тежки условия като сняг и кал нещата може би ще са тежки, но пък колегите с Паджеро и Лендкрузъра ще ме теглят. А дали има възможност за повдигане или не си заслужава инвестицията?
  15. Да попитам според вас дали късо харви 4Х4, по всяка вероятност 105 к.с. би се справило с проходимост по време на лов по горски път до хижата прокаран от дървосекачите с Виетнамки и заравнен с грейдер като на места има доста висок градус на изкачване и съответно спускане наобратно. Питам като фен и собственик на хонда- за двигателя ми е ясен имал съм преди Сивик купе със същия... други варианти са ми къси бази на Митсубиши Пинин с капризен мотор с директно впръскване и Рав 4 с голям обем и висок разход....принципно ще го карам на бензин предвид малкия годишен пробег и като втори автомобил за по-тежки условия.
  16. Решението се оказа като се почисти цедката, в която влиза машинката. Толкова се беше затлачила с наслагвания и мръсотии, че като свалих маркуча даже и не прокапа... до нея се стига след сваляне на долната дясна кора и подкалника се разкача, малко е тегаво...
  17. Промих казанчето като издърпах течността през отвора, но проблема остана. Самите пръскалки са под пластмасовия централен панел до прозореза, но не успях да ги сваля, за да продухам с компресор или нещо друго - или се издърпват нагоре само или се завъртат, но определено не искат да се извадят и ме е страх да не ги счупя. Ако някой знае как се свалят- в ръководството нищо не пише...
  18. При доливане на лятна течност пръскалките ми почнаха да пръскат много слабо и да приплюват като да са запушени. Задната отказа, а машинките си работят и течност минава по видимия маркуч под капака. Възможно ли е да се е пресякла нещо течността и да не може да преминава. Откакто е при мен съм доливал зимна концентрат, вода и сега готова за употреба лятна... Има ли начин да се източи от някъде и прочисти казанчето без да се сваля?
  19. Пробвах 4 и ми хареса вървенето, има и хубава генерация, но годинките 93регистрация (по вин може и 92 да е) и км 275000 ме спират и затова съм се насочил към 5 а и в тази ме озори малко слизането и качването- бая едричък съм и сега ще търся 5 дано не върви по-малко и да е по-широчка вътре макар и външно 4 да ми харесва повечко
  20. Да попитам малко страничен въпрос- прелюд 4 и прелюд 5 с 2.0 ръчки имат ли разлика във вървенето, ако се е пускал някой. По каталозите им дават равни времена за ускорения и макс. скорост като 5 е по тежък с около 40-50 кила и дали ще окажат разлика в ускорението? Да предположим че колите са в близки технически състояния, макар че вероятно 5 ще е по-запазен предвид годинките вече на 4
  21. d16a9 e 130 коня и за него пише че е без катализатор фабрично, другите са по 124
  22. Техническите характеристики са еднакви и аз това го знам, мен ме интересува сравнение от някой който е имал или е карал и двата и открил ли е някакви разлики спрямо вървене, здравина...... а е възможно и да са напълно идентични като разликата е само в наименованието спрямо пазара за който са предназначени. Лично аз съм ги гледал и двата и не открих разлика поне външна на моторите.
  23. tison

    Crx D16a8 Vs D16z5

    Да попитам за сравнение между двата двигателя, каква е разликата между тях при еднакви коне, кой е по-сполучлив, по-вървежен , по-нов от техн. гл. точка и т.н. , с две думи ако трябва да избера един от двата кой да бъде, защото повечето рексове са с един от двата.
  24. Снимки нямам но мога да я опиша горе долу лошото е че е пребоядисвана и то в жълто като има малко ръждички, оригиналният цвят е бил червен и може би собственика и е искал да кара жълта кола, защото удар не личи. Иначе двигателя беше на 98000 км и отгоре е със смазката още- което ме навежда да са оригинални Звука на гърнетата не ми хареса особено. Иначе колата е с всички екстри без клима и много запазен кожен салон, по талон е 91 регистрация ама не съм я проверявал по вин. Ама най ме смути смукача- макар че викат че пести гориво, пък и кола с ръчен не съм карал от жигулата Иначе в мобилето до скоро се продаваше още една с този двигател само че автоматик. Колата си заслужаваше ама доста парички ще дръпне за добър вид. Ама би си струвало ако е рядкост. Та някой ако е чувал за този модел нещо да сподели.
  25. tison

    Crx D14a1

    Попаднах на един много интересен модел рекс. Колата е производство 91година и е с двигател D14a1 с два карбуратора и ръчен смукач. Отначало помислих че е със сменен двигател, защото по каталозите няма такъв модел, но така си е оригинално и отзад е с барабани. Кажете нещо за този двигател- характеристики, подръжка ,вървене, горене. Изобщо сполучлив ли е и заслужава ли си рекс с такъв двигател, който е технически поостарял. Колата е внос от Испания ако това има значение
×
×
  • Създай нов...