Jump to content

Johnny_V3

Фен
  • Мнения

    48
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Всичко публикувано от Johnny_V3

  1. @Val_002 Здравей! Арматурното табло се сваля за секунди. В таблото има 2 или 3 вида крушки. Най-добре е да свалиш таблото, да извадиш изгорелите крушки и с тях да отидеш и да си вземеш същите (или подобни). Пиша "подобни", защото аз също имах изгорели крушки и не можах да намеря същите. Взех много подобни крушки, които много леко модифицирах (не таблото, а цокъла на крушката) и всичко си пасна. Крушки се продават навсякъде - аз си купих крушки от едно магазинче в Горубляне. Дано съм бил полезен.
  2. Здравей! Извинявай, но съм пропуснал въпроса ти в бързината. Иначе при мен виене няма.Знам за какво говориш, но нямам такова виене. Може би най-добре ще се чуе, ако я вдигнеш на крик и слушаш отдолу, докато има някой в колата и включва скоростите.
  3. Зелената лампа не мига. Просто вдига обороти и не превключва на по-висока предавка... Държи се шашаво. Иначе не се сетих да снимам маслото вчера, а днес съм на работа и довечера вече ще е тъмно, като се прибирам. Иначе маслото си беше направо прозрачно (с червен цвят) и беше точно на нивото МАКС на щеката. Аз в събота съм се разбрал с един приятел, дето има сервиз, ама не прави Хонди. Ама ще му ползвам крика да ги свалим и да ги тестваме. Разбрах, че трябва да се чува щракане, като им подадеш 12 волта. И съпротивлението трябва да е между 12 и 25 ома. Въпроса ми е, дали едно почистване ще свърши работа? А и от къде (преди събота) мога да си купя масло за опресняване? Това, което сега е в Хондата е оригинално на Хонда. Нови такива соленоиди могат ли да се намерят някъде? Благодаря!
  4. Здравейте отново! Мога ли да помоля някой да ми каже къде точно се намира (и как изглежда - може и снимка) линеарния соленоид? Горните ги виждам и са лесни за демонтаж, но долния не знам къде е. Питам, защото и моята Хонда започна да прави каквото си иска с предавките (тя е автомат, 127 к.с.). Вдигнах щеката на маслото - то е прозрачно и розово и е сменяно преди 15-16 хил. км. Явно, че е от тези соленоиди, които мисля да почистя и да опресня маслото. Затова, ако може да ми пратите снимка (и ако имате някакви инструкции за линеарния соленоид) ще съм Ви много благодарен! Или да почистя само горните 2, които може да се демонтират и без източване на маслото? Дали това ще е достатъчно? Или да купя чисто нови (или такива, втора употреба) и да ги сменя? Предварително благодаря!
  5. @CARPERA Вече съм на газ и аз. При Иво Ленков сложих газовата. След 2000км има изключителен разход - не знам как е в литри, защото на всяка газ-станция сипвам различно количество, но София-Бургас ми е 35лв. Оказа се, че при нова газова уредба не е задължителна незабавната смяна на талона, а това може да се направи до 3 години след монтажа на газовата, което си е направо чудесно. Само й направих първичен технически преглед. Благодаря на всички за съветите и напътствията. Утре ще се опитам да сменя и датчика за температурата на таблото, че все не стигах до него. Ще споделя и резултатите.
  6. @Val_002 по окабеляването няма какво да се променя, освен, ако не искаш да си включиш и задната камера, ако я има в комплекта. Тогава ще трябва да прокараш една жица до отзад. И евентуално да я монтираш някъде. Моята е вътре в купето и гледа през прозореца отвисоко. Ако не слагаш камера - няма какво толкова да се преработва. Ако буксите са различни - да се снадят ще трябва. Хубавото е, че зад мултимедията има много свободно място. Най-големия проблем е да свалиш старата, че доста се разглобява. Но пак не е проблем...
  7. Моята е стара. Не знам каква марка е - някакви цифри. S605 или нещо такова, но си е оригинална китайска! В Али-то има много мултимедии. Моя приятел от там му взехме. Тя е с Андроид (моята е с Windows CE). Ако избираш Андроид - гледай да е с повече РАМ (3-4GB) за да не влачи. А и неговата е 1 DIN, но има 7 инчов дисплей, който е подвижен (скрива се и се вади). Според мен, ако взимаш китайско - всичките са едни и същи, само корпуса има разлика.
  8. Здравей @Val_002, Аз на моята Хонда й махнах жабката под радиото и сложих 2-din мултимедия. Сега имам и задна камера, та дори и DVD мога да гледам. За съжаление тези устройства са предимно китайски, макар че един приятел вече 2 години кара с такова и има много приличен звук. Има и такива по 70-80лв, които звучат ужасно и нямат никакво радио (извън града). За мен този вариант отваря много автомобила. Мое мнение.
  9. @CARPERA И през това минах! На връщане от Бургас, като заваля един дъжд... Жената вика - тече ми в краката! Гледам - верно тече. Напълни на кучето каничката за нула време. Преди да публикувам тема тук - реших да потърся и намерих тази чудесна тема и сега всичко е изчистено, само ламарината не е ламарина, ами е една пластмасова купичка, ама става! Очаквам на следващия порой да нямам тези проблеми! Още веднъж благодаря за помощта!
  10. Разбрах какво пропускам. Грешките вече са изчистени. Забивам кламера където трябва. След това натискам спирачката и чак тогава давам контакт. ABS-a светва и чак когато изгасне отпускам спирачката. След това ABS-a светва пак и натискам, изгасва - пускам. Следват двете кратки мигвания и всичко се нулира. Надявам се да съм бил полезен.
  11. @CARPERA Това взех днес от първото магазинче за резервни части. Мисля, че е това. Надявам се, че не трябва да се пои нищо, че тук, в Бургас, нямам поялник. Кабела е на букса е, нали? Струваше ми 12лв.
  12. Здравейте, Опитах днес да изчистя грешките на ABS-а. Сигурно нещо пропускам... Забивам кламера, давам на контакт. ABS-a веднага започва да брои грешки, а аз колкото и да натискам спирачката - нищо не се случва. Какво пропускам?
  13. Проверих - много е сложно да се поръчат. На склад ги нямат. Не може да отидеш с мостра и да потърсиш такава, каквато да пасне. Поискаха от мен да си поръчам по каталожен номер, ама на снимките хич не се разбира кое става, а кое не. Така че си свалих всички фасонки. Почистих ги. Едната беше леко спукана, но горе-долу я възстанових. Взех само крушки, ама не такива, каквито трябва. Тук взех 12В, а трябват 14В. Ще ги търся онлайн да ги закупя от някъде и като дойдат пак ще ги сменям - поне това е много лесно при Хондата... Благодаря все пак за съветите!
  14. @CARPERA Сигурно съм се изразил не много точно. Исках да кажа, че съм сменил маслото на 10 хил. и сега съм с новото масло на 6 хил. След още 4 хил. ще го сменям и това. За маслото съм се доверил на един приятел, който работи при вносителите на тези масла. Не знам, дали е уместно тук да споменавам марка - ако резрешите - ще споделя. При следвашото обсужване ще опресня и хидравликата и спирачната система. Със сигурност.
  15. @CARPERA, Благодаря за съветите. Когато взех автомобила съм сменил всичко. Маслото на автомата и задния диференциал с оригинални на Ходна. Преди време ми беше пращал график на обслужването, който ще спазвам стриктно. От тогава съм минал 16 000км (с една смяна на масло). Имам и някакви грешки на ABS-a, но намерих една тема тук - сега ще я прочета, да видя как се чистят. Иначе грешките ги записах, но са в автомобила - ще видя какви са кодовете и ще потърся нещо за тях.
  16. Значи така... След като лампичката не искаше да светне, а стрелката вече спадаше под последната бяла отметка на "Е"-то, реших да не рискувам повече и заредих резервоара до горе. Събра точно 55.44 литра. Предположително в резервоара съм имал около 5 литра бензин... Което, според мен, означава, че лампичката така и нямаше да светне... Ако намеря някоя свободна събота или неделя ще видя какво мога да направя. Но засега ще я карам така...
  17. @aleksandur Много благодаря за отговора. Предполагам, че и при мен е това. Все пак автомобила е на 25 години... Трябва да отделя някоя събота или неделя, за да се позанимавам с това. Само да намеря време.
  18. Да, и моята стои точно така. А понякога зацепва на 1/4 и не мърда от там (както е на снимката по-горе). Относно лампичката за нивото на бензина - вчера я паркирах с носа нагоре. Поседя така час, но не светна. Все още не съм заредил с гориво. Стрелката е под нулата, но все още е върху бялата отметка. Скоро ще излезе от нея... Четох как се проверява лампичката (под задната седалка се укъсява), но не ми се разглобява... Днес ще взема малко бензин с мен и към бензиностанцията да заредя. В друг форум четох, че тази лампичка май е си е масов проблем при CR-V-тата от нашата генерация, но това беше само мнение, непроверено... Но доста хора пишат, че не знаят кога светка тази лампичка. Би трябвало, като светне да останат 8 литра бензин в резервуара. Ама как да видя какво има в резервуара, като не е прозрачен? Минал съм 610км от пълно зареждане. 400 от тях извънградско. 200 в града. Започвам да се съмнявам, че имам още поне 8 литра бензин в резервуара... Ще видим, дали ще светне днес...
  19. Това, което наблюдавам аз, че стрелката е в това положение само, когато е по-топло. Лятото, ако ще и 40 градуса да е - там застава. Зимата (или когато е по-студено) си седи, като по учебник, в средата, като покрива вълничките. Досега никога не е минавала над средата. Освен това и вентилатора се включва от време на време (усещам го, когато съм спрял на светофар). Затова се зачудих дали е грешка в имерването или е някой датчик. Не пречи да го сменя...
  20. Благодаря за отговора - ще сменям датчика. Четох, че ще светне, когато в резервуара останат 8 литра. Следващия път, когато излизам ще я кача на баир (предницата по-високо, предполагам) и ще видя, дали ще светне. Ако и тогава не светне (защото сега е точно на "Е" - ще си заредя бензин и ще гледам да не стига до там. По форумите много се оплакват, че не им светва лампичката за нивото на горивото. Относно газовата - благодаря за съветите - ще ги последвам. Оказа се, че всички били много натоварени сега и ще трябва да изчакам до средата на октомври. Навсякъде е с предварително записване. Някакъв съвет къде може да се сложи качествена (и качествено) газова уредба в София?
  21. Ето тук седи, но понякога е и малко по-надолу. И още един въпрос имам. Досега не съм видял лампата за гориво да ми светне. Проверих я - там си е, не е изгоряла. Кога трябва да светне. В момента искам да я накарам да светне и съм на "Е" на показанието за нивото на бензина. Как мога да я проверя дали тази система работи? На контакт (преди да запаля) - не ми светка... Да я покарам ли още така или по-добре да заредя? Просто искам да знам, дали ще светне някога! Предварително благодаря!
  22. Здравейте, приятели! Има два въпроса, несвързани един с друг. Първо за температурата. Прави ми впечатление, че понякога температурата се вдига много малко и си стои така (на 1/4). Т.е. вдига се малко стрелката и си остава така през целия път. Горе-долу на една четвърт от показанията на уреда. Моето предположение е, че термостата се отваря доста рано и не позволява температурата да се качи (т.е. показанието да стигне до средата на уреда). Второто ми питане е за газова уредба. Мисля, че е време да си сложа и аз. Хондата ми е 128кс, автомат (1997г.) Въпроса ми е, дали е удачно на този двигател да се монтира газова уредба? И ако да, то бихте ли ми препоръчали къде мога да си сложа наистина хубава газова уредба в София? Предварително благодаря!
  23. Здравейте, Оказа се, че трябва да сменя фасонките с крушките в таблото на моята Хонда. Фасонките са много нагорели и се ронят. Трябва да сменя и тях. Има 2 вида (доколкото видях). По-малки (черни) с крушки 1.2W и по-големи (жълтеникави) с крушки 3W. Имате ли идея от къде може да се закупят такива? Трябват ми всички жълтеникави (5 броя са мисля) и няколко от черните. Предварително благодаря!
  24. Ако решите - обадете се! И аз моята я търсих много. Имам един приятел на Горубляне. Продава автомобили, но е много точен. От него съм взел 3 автомобила. И си станахме приятели. И CR-V-то ми е от него. Дори сме се разбрали - ако реша да продавам CR-V-то да му го върна.
×
×
  • Създай нов...