Jump to content

omax

Фен
  • Мнения

    50
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Всичко публикувано от omax

  1. На бензин нямам никакви проблеми. Търся човек в София именно, който познава ГИ Романо за да я направи тази настройка, за която говориш
  2. Добър ден колеги, на Хонда Сивик 8, 1.4 (100 к.с.), 2011 година, преди 3 месеца е монтиран най-висок клас газов инжекцион Antonio Romano. Монтажа е извършен прецизно и настроики са правени по време на движение. Всички компоненти са си на AR. Има само един симптом, който на моменти се превръща в проблем: При преминаване от бензин на газ (настроена е на 35 градуса да преминава), след около 2 до 3 секунди след като е минала на газ, оборотите пропадат с около 600 до 700. т.е. от около 1200 оборота (при студен двигател и достигнати 35 градуса), оборотите пропадат до към 500 и колата е на път да загасне. В повечето случей явно електрониката компенсира и не се стига да угасване на двигателя и оборотите се връщат до 1200. Но днес, при минус 6 градуса, оборотите пропаднаха и колата угасна. Нямам светещи грешки по таблото. Няма забележки от към работа, вървене, разход и т.н. Само тази досада сутрин като запаля колата. Да ме насочите към причината за този проблем и преди всичко, към човек познаваща този ГИ като настройки и работа, който би могъл да го отстрани(описания проблем). За град София иде реч но не е проблем колата да се разходи до съседни градове ( в радиус на 50 км, например) Много ви благодаря предварително за мнения и съвети. Успешен ден на всички
  3. Добър ден, търся сервиз или човек от София, който може прецизно и качествено да монтира оригинален спойлер от Хонда Сивик 8 Type S на стандартна Хонда Сивик 8 (5 врати) За съжаление не разполагам с необходимите инструменти, а и може би умения за тази интервенция. Ако имате съвет, опит или идея, можете да я споделите тук и/или на ЛС. Поздрави и благодаря. Изпратено от моят SM-N950F с помощта на Tapatalk
  4. Много благодаря за информацията и усилията. Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
  5. Добър ден колеги, налага се да бъде сменен start engine бутон на Сивик-а. Поогледах тубата и различни теми но не успях да открия някаква инструкция кои панели от арматурното табло и по какъв начин се свалят. Ще бъда благодарен ако някой от вас е правил тази манипулация и/или е намерил инструкции за това да сподели тези свои знания тук в тази тема:-) Благодаря ви предварително.
  6. omax

    F1

    Може и да чувства малко дискомфорт все още в началото на уикенда....мерна ми се в едната сесия, че май облиза серизно огражденията.
  7. omax

    F1

    Времето на Шарл във втората тренировка наистина впечатлява - 1:11.684. Съпоставимо с времето на Хамилтън от втора тренировка през 2019 1:11.118. Като отчетем факта, че таз годишните коли са все още по-бавни от тези през 2019, нещата определено са в полза на Ферари. Квалификацията от 2019 беше спечелена с време от 1:10.166 мин, така че аз очаквам пол с ниво от около 1:10.450 - 1:10.550. Ще бъде изключително интересно. Но най-впечатлявощото е, че МазеСпин е по бърз от Мик Шумахер и в двете тренировки:-)
  8. При последният ми разговор с тях на тема "ремонт на рейки", споменаха, че мястото което ползват за рециклиране използват ОЕМ компоненти. Аз лично незнам дали е така но някак се съмнявам да има ОЕМ ремонтни компоненти по подобие при ремонт на хидравличната помпа (например). Но може и да греша. Навярно за това и цената е по-висока и то в частта за самия ремонт на рейката.
  9. omax

    F1

    Петък им е шопинг дей....политичски коректно ако трябва да се изразя:-)
  10. omax

    F1

    Съгласен съм напълно, иначе да си стоим на парна тяга още. Но, конкурента ще реве винаги, докато не интегрира успешно или не, дадена "копирана" и/или "открадната" иновация.
  11. omax

    F1

    Колеги, ако погледнем обективно, номерата не са мръснишки....или ако са такива, то поне не са в една посока. Това си е "духа" на Формула 1. Всички помним как и колко време се рева срещу режимите и парти тайм-а на задвижващата система на Мерцедес. И нещата не се успокоиха, докато ФИА не ги забрани. Не че имаше ефект за конкуренцията но поне разликата не остана огромна в квалификационния режим и в обиколките преди предстоящо влизане в бокса за гуми. По същия начин се процедира и срещу ДАС системата.....и срещу берилия в ДВГ на Мерцедес преди време.....и срещу активното окачване....и срещу огъващите се крила на Бенетон, Лотус и Рено.....и срещу F-duck на МКЛ.......срещу всичко и от всеки. Така е било, така и ще бъде. Много пуканки ще ни трябват за шоуто, което ще се разиграе с новите правила от 2025г. Е, тогава ще е сеир:-)
  12. По спомен, някой производители монтират информационна табела с тази информация в багажника, при/под резервната гума.
  13. За съжаление...но, продължавам да не мога да си реша проблема. Ще се гледат явно и тампоните на долни носачи. Вече се изчерпвам от към идеи Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
  14. Добър вечер. Ъпдейт на ситуацията. За съжаление, ефект нулев след смяна на шарнири и тампоните на стаб щанга. Всичко друго било "бетон". Позволявам си да кача клип и да ми кажете, този звук дали е нормален при движение на волана на ляво-на дясно при спрял и изгасен автомобил. Звука идва от долу, ниско при педалите. Същия звук има (това глухо притропване) при по рязко потегляне (когато купето се накланя назад от тягата) и при преминаване на леки неравности. Благодаря предварително за мненията ви https://mega.nz/file/C88ElDIT#gUQO6juXWBoQTxu0rM5PMta1rlhkG1xARvv6ZiDzUeQ
  15. omax

    F1

    Агресивен подход на Макс при старта, безпорно. Ноо, само в хипотзата, че това действие беше извършено от Хамилтън, щеше да стане страшно из социалните медии (предвид "любовта" която струи към него последните две години) Яд ме е само, че от амбиция и при 2,5 секунди изоставане, ХАМ направи онази нелепа грешка. Исках да гледам пряка битка при променливите условия между ВЕР и ХАМ.....нищо. Още 20 старта има да ги гледаме.
  16. Аааааа не, няма такова нещо?:-) Само дай знак и е отмък при теб
  17. Да, това е сервиза. Не исках да го споменавам, защото не знам дали е позволено от правилата. Другите два сервиза, които бих искал да ползвам, за съжаление в момента не мога да се възползвам от техните услуги. Русе ми е далеч за подобна интервенция, а в Дупница месец април е в заслужена почивка. Други не познавам. Дано не ми се и налага да познавам:-)
  18. Благодаря на всички ви. Беше ми полезно да чуя всички ваши мнения, насоки и съвети. Надявам се и аз при шофирането през предстоящите великденските празници да изпитвам И удоволствие:-)
  19. Сервиза е в Овча купел, под носа ми е. При огледа от тях установиха и предложиха да се подменят шарнири и тампони на стаб щанга. Тампоните ще са ОЕМ поради добрата предложена от тях цена. Шарнирите ще са алтернативни, предложени и ползвани от тях, защото не са имали рекламации. Ще разбера марката като се видим и поговорим. Те ги предложиха, защото офертата за ОЕМ доста ми накиселя. Но поне ми предложиха избор хората.
  20. На 26.04. е записана за пореден оглед с евентуално подмяна на шарнири и тампони на стаб щанга (по съвет на сервиза след направен пореден оглед вчера). Сервиза обслужва само Хонди и се надявам да отстранят проблема. Отново с тях ще изговоря да анализират и поведението на рейката. А след това ще търся и добър стенд. Дано и от въпросния сервиз ме насочат към стенд с добра репутация. Ще ви държа в течение какво се случва, ако няма да е досадно за читателите.
  21. Благодаря за съвета. Сега ще трябва да търся и " у наше село" някой да го провери този Акорд:-) Па ако го залепи за асфалта, ще има много много черпня:-)
  22. Благодаря за насоките....да, точно тове е усещането, което и вие добре описахте: "...., направо колата ставаше неуправляема, както в леки завои така и на прав участък - все едно всеки момент ще отлепи предницата от пътя. Пълен кошмар и дори на малки разстояния ,винаги слизах от колата като пребит."
  23. За сега явно всичко отива към рейка но там където се нявият да я правят (предпочитам сервиз, ремонтиращ хонди. Те да я демонтират/монтират и дадат за ремонт) ще ги помоля да проверят и цялата кормилна уредба от волана до рейката в какво състояние е. Да не е повредено нещо и там при напъването на волана по завойте без хидравлика. Не знам....просто гадая.
  24. Благодаря, колата скъса ремък буквално след 30 км след като я взех. И нямах наблюдения. Но при тестовото каране мисля не забелязах подобно поведение. Но и не съм я карал дълго време с висока скорост:-( Освен да я оставя в някой сервиз, който може да я рециклиара рейката на ново и по правилата. Започвам да се отчайвам. Относно помпата, не мога да допусна подобно нещо. Човека е изключителен професионалист и съм сигурен в неговите действия. Не знам, хидравличиня маркуч дали е оригинален (из темите и него обвиняват за пулсациите), а не някой от китайските алтернативи. Но при преглед на око, мнението е на сервизите е, че маркуча си е ОК:-)
×
×
  • Създай нов...