Jump to content

Ръдо

Фен
  • Мнения

    29
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Ръдо

  1. Купувам теглич за сивик 2004 г. седан. Тел. за връзка 0895997088. Софиянци са с предимство.
  2. Смятам да сложа край на тази тема. Ремонтът завърши!!! От ремонт на разпределителен вал, стана почти основен ремонт. Смених разпределителен вал...... който имаше леки забележки, но можеше без неговата смяна, но понеже вече беше купен евтино го смених - новият изглеждаше перфектен за втора ръка. След това гарнитурата изгоря, което беше доказано с тест за газове в антифриз. Свалих главата и изкарах буталата, измих пътищата на вход, бяха запушени, както и пътища на ЕГР клапана. Измих всичко което можеше да се измие, бутала,леглата на сигментите, изтърках остатъци от стари гарнитури.. Сигментите бяха износени,и спекли. Ключът на горният компресационният - 0,35. След смяна 0,20влизаше трудно. Шлаифах глава, като се разбра че между 3и 4 целиндър имаше сянка,каквото и да значи това. Паснах клапаните. Смених семеринга на разпр. вал . Сигменти и биелни лагери-използвах комплект гарнитури на Елринг-на глава, изпускателни колектори, вход на глава, агр, гумички и гарнитура на капака. Гумички на клапани. Използвах масло 5:30 Петро канада . За картера използвах силикон на В. реинц. След 2000 ще сменя маслото. Използвах схема за ключовете на сигментите, . Ще качя и снимки с параметрите на сигментите може на някой да му трябват. Разход за части:Сигменти - 440лв биелн. лагери- 456лв комплект гарнитури 163лв обезмаслители, шкурка и др - 30 шлаиф глава-20лв. Цените са без отстъпка. Благодаря за подкрепата.
  3. Здравейте колеги. Както казах по рано, причината да продължа темата е, че ремонтът на този мотор D16V1 продължава.Имах намерение да отложа свалянето на главата, но изгоряла гарнитура ме принуди да отворя двигателя. След като свалих главата, реших да продължа по надоло. Сигментите на 2,3,4 цилиндър бяха спекли ( масленните), което обеснява 250мл на 1000 км масло. Биелните лагери, горните чирупки, първият слой защитният е паднал. Долните са добре смея да кажа в оргинален вид.Мисля да сменя сегменти,и биелни лагери. Имам нужда от съвет от онези който са опитни и могат да смятат, ключът на сигмента ми е 0,35. Може ли някой да ми каже допустими норми? Когато поставя буталото в целиндъра, колко е допустимият луфт между буталото и целиндъра? И когато сменяш стандартни сегменти, трябва ли да се шкурят целиндрите? Или трябва да останат огледални? благодаря на всеки който сподели, мнение.
  4. Не на хонда не съм, но този мотор изглежда не сложен, така че изобщо не се притеснявам да я сваля, колкото знам свалянето не е толкова сложно, колкото качването😀
  5. Благодаря за съвета. Но мисля аз да си я направя, омръзна ми от майстори. А и ми харесва. Не да съм майстор а да си поддържам моята кола, без да съм зависим доколкото е възможно от МАЙСТОРИ. Трудно ми е да избера качествени части, ще трябва да направя проучване.
  6. Благодаря за съвета, мисля да си набавя частите и да действам. Дано не смеси маслото с антефриза до тогава, че и маслото и антефриза са от седмица.
  7. Да, така си е, ясно е че ще и отворя главата, Но сега зимата малко ми е неприятно да се занимавам с нея. Пролетта ще действам, ако позволи до тогава. Питам се понеже минах на 5/30 възможно ли е това да е изиграл роля? Чета също и че има разни добавки който могат да спрът теча, макар че аз лично много се съмнявам.
  8. Здравейте, помпата беше в гаранционен срок, така че ми я смениха, но сега като се замисля, имах проблем с антифриза, помпата не изпускаше , или не се виждаше. Накрая протече, но незнам тя ли е била причината в системата да влиза въздух? Няколко дни преди да протече помпата, забелязах че от гарнитурата на главата тече масло, и сега се чудя и не мога да определя, как се стигна до тук. Все още не е смесила антифриза с маслото, но имам чувството че скоро ще го направи. Течът си е сериозен. Помпата ли беше причината за да избие масло през гарнитурата или, гарнитурата е причина водната система да надува антифриза, така че да избие през гарнитурата на помпата?Ще се радвам да споделите вашето мнение.
  9. Сигурен съм че е така, все пак това беше първата ми тема, и съм наясно с недостатъците свързани с нея. Благодаря за забележката. Лично аз бих изкал темата да бъде изтрита.
  10. Проблема е решен, отговорите ги намерих. Има два начина единият да се обърнеш към специалист, и пак да поправяш, поне това е от личен опит, и другият е да търсиш познание там където го има, ако не ти го дадът - както в случая, учиш се от собствените си грешки. И това не е толкова лошо, стига да не се учиш цял живот. Оставам с добри чувства, желая успех на всички.
  11. За 11год. през който имам хонда, не съм намерил сервиз да направи диагностика, ремонт и гаранция. От майстори и сервизи косата ти побелява, само цифри в главите им и накрая пак поправки след тях. Въпроса по темата беше...... Следите на леглата на разпределителният вал, могат ли да се пренебрегнат или понеже не подлежат на шлайф сменяш глава на мотор. Никой дори от онези който знаят не взеха отношение по темата дори не се опитаха да ръзсъждават, и сега излизат прави. На какво отгоре излизат прави, за това че имат познание и то им дава право да критикуват онези който се опитват да учат и да се развиват? Е на това какво да кажа нека да са прави, за мен е по важно да науча нещо, отколкото да изляза че съм прав.
  12. Ако някой прочете темата ще разбере че трябва да смени глава, а не разпределителен вал. Така от моята грешка някой друг ще извлече полза..Разбира се за теб е трудно да признаеш че е така.
  13. Смирението носи полза с това да имаш добри отношения с хората с който общуваш, както казах за теб темата може да е глупост, но други ще извлекът полза. Затова не мисля че има смисъл да продължаваме да разговаряме, нямам нужда от твоята помощ, има и други хора който могат да споделят, мнение и опит. Тук всички се учат. Освен онези който са се научили.
  14. За теб може да е глупост, но има хора който се учат и си помагат, а има и такива като теб дето са научили всичко, и забравят че познанието възгордява и пречи на човещината, докато скромността и смирението са за хората който разбират проблемите на другите и се стремят да им помагат, защото не всичко е ПАРИ трябва и човещина.
  15. Тъй като никой не се отзова на темата, понеже и може би никой не се е сблъскал с този проблем реших да напиша как постъпих и какво разбрах, та може някой друг да извлече полза от всичко това. Смених разпределителен вал и реших да пренебрегна следите от драскотини върху самите легла. Резултат е малко по изчистен звук на мотора, но при подаване на газ има съпътства шум и дори дразнещт. Предполагам че шумът се дължи на някакви вибраций който идват от разпределителният вал . Мисля след време да сменя главата. Но засега върши работа, до кога е друг вапрос. Ако сменя глава ще пиша за резултата.
  16. Благадоря че се отзовахте, днес след като станах, реших че това не може повече да продължава, измих мотора, защото беше червен от антифриза, подсуших го, налях антифриз и стартирах мотора, започнах да следя с прожектор всеки съмтиметър, така форсажи и оглед два часа. Накрая когато се отказвах, забелязах малко антифриз на дясната страна пред мотора, след това забелязах картера и накрая.... Водна помпа на 7 хил км. Това изобщо не го очаквах, почти се бях решил да сменям гарнитура. Благодаря за отговорите.
  17. Здравейте на всички, тъй като имам сходен проблем, реших да пиша тук, моят проблем се със в това че системата ми надува в казанчето за антифриза, и когато се напълни до горе го изхвърля върху мотора през капачка та на казанчето, мотора остава без антифриз и вдига градуси. Спирам веднага източвам с шлавка това което е над мах., и го връщам в радиатора, смених термостат и едно водно съединение, системата няма пропуск, Но вече два месеца съм в чудо. Купувам антифриз, колкото и зарежда с газ, моля всеки който може да помогне е добре дошъл. Не разбирам защо казанчето ми се пълни до горе, а не се върти така че да си охлажда мотора, кое го прави да влиза в разшерителният съд?!! че чак да ми къпе мотора с антифриз, моля за помощ.
  18. Сивик 2004. 1.6куб. 81 kv. Странен шум от мотора на ниски обороти... с времето шумът стана по силен... Търсих на много места регулира клапани сменя помпи ролки ремъци, сензори.... Накрая свалих разпределителният вал. Масло 10/40.и зимата 5/40.така 10год...Кажете ми чертите на главата на леглото на разпределителният вал, трябва ли да ме притесняват? Колата е на 210000км реални. Клапани регулирах само веднъж. Аз навартях 160000 хйл на 200000 рег. Клапани
  19. Здравейте, Бих искал мнението на всеки, който се е сблъскал с проблема, описан по-долу. Предварително благодаря на всеки. След дълго ходене по мъките накрая реших да отворя мотора отгоре. Стигнах до разпределителният вал, като внимателно свалих ремъка. Свалих разпределителния вал и намерих много черти по него. Най-лошото е, че на самото легло на главата, където стои вала, също има черти. Въпросът ми е - ще си реша ли проблема с един вал или ще трябва да шлаифам глава??? Благодаря на всеки.
  20. Здравейте, първо ИЗКАМ да се извиня ако това писм е натрапчиво за вас. Но не намирам помощ. Прочетох доста ваши коментари, от тях разбрах че вие можете да ми помогнете. Затова реших да се обърна за помощ към вас. След дълго ходене по майстори и смяна на доста здрави части, ми казаха основни и биелни лагери. Така сега поръчах си динамометричен ключ лагери, но незнам самата процедура, тъй като един от основните лагери бил труден, за някой невъзможен за смяна, защото бил от страната на кутията. Моля за вашето съдействие ако благоволите, относно редъ, колко нютон кг... и има ли нещо за което да внимавам при самата процедура. Целта е да не отварям мотора от горе и ако не успея всички лагаре, проблем ли е? Карам Хонда сивик с мотор 1.6,  81 кv. 2004  двигател D16v1. Радко.       Г. Делчев     С уважение

×
×
  • Създай нов...