Jump to content

Данчо82

Фен
  • Мнения

    69
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Всичко публикувано от Данчо82

  1. Здравейте.От вчера сутрин се чува шум от веригата. Мислих, че е някоя ролка, но не е! Веригите са на 40000 км. и от сервиза се съмняват за някой от т. нар. банани! Ясно ми е, че преди да се види, няма как да е ясно, но може да се е случвало на някой. И предполагам не е хубаво да се кара така, нали?!
  2. Здравейте. Вчера, при рутинен преглед, се забеляза да излиза пушек от турбото при подаване на повечко газ. Предполагам, че не е проблем за подценяване , но някой сблъсквал ли се с побен проблем? Само да отбележа, че е рециклирано турбо, на има-няма 100000 км. Благодаря.
  3. Купи си едно ELM OBD 2 адапторче, изтегли car scanner и си готов. На мен ми показа, че няма грешки, но все пак му дадох CLEAR ALL и след 20 км. спряха да светят. А и да светят, нека си светят - колата и така си върви.
  4. Коли на по над половин милион км., не се промиват. Таман се е затапило, не го измивай, да не изтропа нещо!
  5. Здравейте. Ако можете от опит или от споделена информация, да ми кажете кои, или кой, са разбирачите на Хонда в Сливен, а може и в близост до града. Благодаря предварително.
  6. Нищо де, кажи нещо за капак верига. 😁
  7. Дали е спазено, е спорен въпрос-правено е преди мен. Но може и семеринга да е, ще видим. Мерси.
  8. Здравейте. Днес, при редовния оглед на колата, се видя лек теч на масло. Оказа се, че при смяната на веригите, капака е намазан със силикон, вместо да е с уплътнение, както е редно. Има ли поводи за притеснение и, ако някой се е сблъсквал с подобно нещо, дали уплътнението го има като резервна част? Мерси.
  9. Здравейте. От време на време, при по-ниски температури, при палене, се вдига облак дим! По миризмата му съдя, че има масло в него и наистина, колата си пипа 1.5,2 литра от смяна до смяна! Иначе, по време на движение, не излиза нито сив, нито какъвто и да е пушек,което за печка си е добре. Случва ли се и при някои от вас и има ли повод за притеснения? Благодаря предварително!
  10. Свети си символа за ръчната спирачка, като на всяка друга кола! Плафоните на тия коли, не светят всеки път!
  11. Моята я взех със сменени и не знам каква марка са, но със сигурност не са ОЕМ! За 20 годишни коли, всичко е афтърмаркет вече!
  12. Абсолютно същите светят и при мен! Но по-странното е, че както могат да се появят по време на палене и движение, така могат и да изчезнат! Ако е спирачна течност, не светят те, а и няма да се появяват, и изчезват ей така.
  13. Много точно казано! И плюс това, какво има в добавките-нафта!
  14. Това с оригиналните масла си е, меко казано, измишльотина. Двигателно-гледаш одобренията и вече въпрос на личен избор за марка. Хидравлика-прост ATF 4, 5,няма значение, покрива изискванията на Хонда и струва 10-на лева, а не като техния спец. продукт 35,40 лв.,който пак е ATF. Спир. течност-поне Дот 4,Дот 5.1 покрива всички по-малки дотове. Антифриз-червен Long life. На някои производители е и зелен. Просто е- след 2001 година, това си важи за всички марки автомобили. А за смяната на спир. течност-карал съм една кола 15 години и не съм го правил-нищо не й стана! Няма ли проблем, не пипаш.
  15. От дистанционното не става ли? Иначе, да, това е копчето!
  16. Евро 4, на стикера е Еко 3!Еко 4 са само коли след 2015-16,а Еко 5 са хибриди и Ел. коли. Ако се притесняваш, отиди при някой твой познат на преглед и му кажи, ако той още не знае, да нагрее накрайника(това, което влиза в ауспуха) със запалка за около 20-30 секунди, и Екото става, каквото трябва да е! 😉 Разбира се, леко скрит от камерите!
  17. https://m.olx.bg/ad/disk-za-navigatsiya-honda-honda-versiya-3-c0-za-2018god-CID360-ID6u49G.html Здрасти. Оттук съм си купувал и няма проблеми!
  18. Малко извън темата, но само да кажа, че като Нисаните, повече такива коли няма да караме, за съжаление! Тотал 10w40,10000 км. не пипа и грам. Но тук нещата са различни!
  19. Да питам-еднакви ли са разшерителните съдове на дизела и бензина, защото на моята печка не й се вижда нивото,и трябва да развивам капачката,за да видя има ли, няма ли? Мерси предварително!
  20. А сигурно е нормално 2004 година да няма бордкомпютър,нали?Или да не й светят копчетата на волана и AUX-а да е скрит! Има недомислици, но като няма пари за нови, ще караме каквото има!
  21. Темата е старичка, но аз съм нов, та да питам. Ако има диск с навигация, дисплея постоянно ли ще свети или пак ще гасне? За навито не ми дреме-има телефони за тая работа, все пак не сме 2004😉. Благодаря.
  22. Здрасти. Темите ги знам, даже съм намерил от къде и как да го сваля. Но също така видях, че има и доста изисквания откъм записването, които доста хора са спазили, но не им се е получило! Затова и питам за закупуване на нов или на копие, а ако не е оферта, здраве да е!
  23. Хич не са кът,ама 5 цифрени суми не вървят за 13-14 годишни коли,без значение какви са.Хубави,хубави,ама чак пък толкова...!!
×
×
  • Създай нов...