Jump to content

bguzuny

Фен
  • Мнения

    27
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

5 Neutral

Относно bguzuny

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Civic VI hatch 1.4 i s 90 hp; Honda CRV II 2.0 150 hp
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Пловдив

Contact Methods

  • Skype
    uzuna91

Последни посетители

823 профилни разглеждания
  1. Ами не съм сменял аз веригите, но доколкото разбрах само тях са сменили, без водачи и тнт. А може и да греша ..... .
  2. Смених двете вериги без нищо допълнително. Сложих верига D.I.D японска. 600 лв. със майсторлъка.
  3. Не съм правил нищо от това което споменаваш. Ще почистя дросела, настройка на газовата и въпросния IACV клапан и ще пиша какво е дереджето. Благодаря за съвета. P.S. Клапаните са регулирани както трябва.
  4. Честно казано не знам за компютър дали е вързвана. Говорих с момчетата и скоро ще я карам да видим дали ще открият проблема. Свещите са нови.
  5. С включен климатик жената отказва да я кара направо. Едвам потегля колата. Но и с изключен го прави, просто по слабо. Сменил съм свещите, регулирани са клапаните, веригата е нова....... въздушния филтър, бензиновия филтър, филтрите на газта... всичко е ново ..... Мамка му.
  6. Айде да споделя развръзката по моя филм. Та....... Човек от форума ми препоръча майстор в Пловдив който да погледне колата и да даде мнение аджеба какво се случва. При първия оглед мнението на майстора беше, че двигателя горе-доло е добре и че тея мотори били малко по-шумни по принцип. Да не се притеснявам и че можело клапаните да не са регулирани както трябва. Така ..... успокойх се .... ама не напълно. След около месец се върнах и към шума добавих и едно забиване на предницата което ме влудяваше и тогава майстора каза остави я и ще ти звъннем да видим какво сме открили. Иииииии тадаммм РАЗТЕГНАТА ВЕРИГА ........ ЦЕНТРОВКАТА БЯГА СЪС ЗЪБ И ПОЛОВИНА. Веднага поръчахме веригата и след една седмица я смениха пичовете. Положението след смяна на веригата беше къде къде по-добре от към шум, ускорение в ниските обороти и работа на двигателя. Родих се Само че: Забиването на предницата в ниските обороти пак си го има. По осезаемо на газ и по слабо (почти незабележимо на бензин). С включен климатик колата в градски условия е някакъв ад за каране. Тогава прекъсването е много здраво и трудно потеглям. Сега колата хем е пушка ..... хем не е. Изпитвам смесени чувства. Ако някой има идея да сподели от какво може да е това прекъсване, а аз ще пиша пак какво съм направил по въпроса.
  7. Аз карам с 0/30 Ravenol, което поръчах от общите поръчки във форума. Колата ми е на 295 000 км. и от смяна до смяна доливам общо 700 мл. което за мен е допустимо. Ако не ти се дават пари за Ravenol си купи масло Wolf със вискозитет максимум 5/30 и си свиркай. Вероятността да попаднеш на ментарлак при по известните марки масла е доста голяма, така че ти си решавай. Все пак по темата с маслата всеки си има мнение, за това почети из форума и ще ти се изясни картинката, обяснено е от доста по-вещи хора в областта от мен.
  8. Относно цените, не съм аз човека който може да помогне. Мога да споделя какво смятам да направя аз тази седмица. В Пловдив има сервиз който се занимава основно с Хонди. Препоръча ми го колега от форума, за което съм му много благодарен. Та .... пичовете ми предложиха верига (двете, защото нашите автомобили са с две вериги) на цена общо със труда 600 лв. Казаха че не е оригинална, била японска и ми гарантираха едни 200 - 250 хил. километра с нея. Аз до сега на автомобил повече от 90 хил. не съм навъртал преди да го сменя, така че ме устройва и не мисля, че ще съм първия нито последния с верига различна от оригиналната. Надявам се да не излезе някоя и друга карантия за смяна покрай веригата, защото тогава цената ще скочи, но това ще стане след като се отвори капака и се свалят старите вериги. Дано да съм бил полезен. Не съжалявай за веригата, след смяната и ще си спокоен, и ще си даваш газ на воля. Автомобилите ни са добри, просто си искат поддръжка, но много хора не искат да го осъзнаят. Както каза майстора, всички искат като дойдат в сервиза и да чуят: Автомобила ти е перфектен, карай и си свиркай. Е да ама не, козата си иска пръч
  9. Аз бих посъветвал колегата просто да отиде до някой сервиз и там да диагностицират проблема. Тук може само да гадаем..... това забиване може да е от много неща. При мен забиването беше силно изразено на газ, и по слабо на бензин. Бях сигурен че е от тоците нещо а то се оказа разтегната верига..... . Неприятна диагноза, но за нашите автомобили на 200 к + е нещо нормално. Иска си обстоен преглед и при нужда отваряне на капака на клапаните, да се видят хлабините и състоянието на веригата. Това е като съвет от мен на база преживявания. Успех на колегата и дано да излязат свещи или бобина ....... P.S Готов съм да поема критика от по вещите лица във форума
  10. Кажи само до кой колега да отскоча? И другия ми въпрос, колкото и лаишки да звучи: Какво ще рече да взема данните за състоянието на веригата?
  11. Ще проверя клапаните отново и ще пиша какво е дереджето. И все пак продължавам да мисля, че веригата трябва да изкара повече .... В противен случай, всеки бъдещ купувач на същия модел трябва да е подготвен за смяна на верига и всички карантии покрай нея. Да не говорим и за проблема с виенето което понякога се появява след нейната смяна за което има изписано доста във форума. Не претендирам изобщо да имам майсторски познания. Разсъждавам като един от многото ползватели на този 14 годишен автомобил, и съм сигурен, че 90% от произведените бройки вече са минали 200к а някой и 300к. Всички ли са сменяли верига? Да не влизаме в излишни размисли и дискусии. Ако има някакво развитие по темата ще пиша тук. А относно сервиза на Хонда, мисля да ги ползвам само за части. И продължавам да търся добър майстор Хондаджия от Пловдив или региона. Поздрави!
  12. Регулираха ми ги в Хонда Пловдив веднага след покупката, написал съм в първия пост. Все си мисля, че в Хонда трябва да са ги направили като хората ама найстина ще ги проверя първо, преди да търся друго. Не знам каква е логиката веригата да чука само като е студен мотора а после да си работи като мушица а и каква ще е тая верига на 280к да е свършила курса, а и като гледам постове на колеги който казват че на 200 е за смяна ми звучи доста нереално.......
  13. Дупница ми идва малко далече, но ако се наложи бих отишъл до там. Весе пак искам машинката да живее, но все си мисля че и в Пловдив ще има сериозен майстор който да даде експертно мнение и да смени веригата.
  14. Такаааа..... Смених маслото. Сложих Ravenol 0W30, маслен филтър Хонда, но..... лекото дизелово звучене остана и това не ми дава мира. Възможно е найстина да съм за смяна на верига но цената която ми обявиха в Бултрако е към 2500 лв. което за мен е откачена работа да налея толкова пари в тая кола. Смятам да направя консултация наживо с някой който найстина знае какво да слуша, та молбата ми е, моля за съвет аджеба при кой в Пловдив да ида да я чуе и съответно да умуваме как да действам. Поздрави!
  15. Добреее. За сега спирам да дълбая темата. След смяната на маслото ще видя как е машинката и ако има нужда тогава ще търся контакт с някой местен майстор, който разбира и взима присърце проблемите на любимата ни марка. Поздрави!
×
×
  • Създай нов...