Jump to content

madzhara

Фен
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

madzhara last won the day on April 13 2018

madzhara had the most liked content!

Community Reputation

11 Neutral

About madzhara

 • Rank
  Начинаещ

Contact Methods

 • Skype
  i.madzharov

Profile Information

 • Кара
  Legend
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

260 profile views
 1. madzhara

  CMBS i ACC

  Преди време ми бяха сваляли предната броня за боядисване и взимайки колата светеше VSA, CMBS, ACC не работеше и т.н. Понеже собственикът на сервиза ми е приятел съм сигурен, че нищо не са правили, само че някак си разкачайки някой кабелак (абсолютно не знаеха как е станало) един от датчиците нещо се е "напил" и затова вдигнеш ли над 30-40км/ч. веднага светваше. Иначе момчетата триеха грешката с оригиналната програма на Бош и още някаква за диагностика. Оказа се, че само с програмата на Хонда може да се "калибрира" или каквото там са го правели и всичко си дойде на мястото. Друго предположение, което бях прочел из форума е да е заминал радара, но както казва и колегата най-добре диагностика.
 2. Муцев газ на Ботевградско шосе (част от D-bros automotive).
 3. Включвам се в темата за размера на газовите бутилки. В моя сервиз човекът каза, че е монтирал 30-литрова пура на Леджънд и човекът в последствие е дал обратна връзка, че трудно минава 200км извънградско. Разбира се всичко е въпрос на стил на каране, условия, гориво и т.н. Аз лично сложих тороид 650х225 на резервната гума. Обемът й е 59 литра, реално събира около 47-48, в зависимост от налягането в колонката. На бензиностанции с налягане около 7-8 бара "вкарват" по-малко газ. Кората над резервната гума е една идея надигната, но сега е изравнена с лявата и дясната част на багажника. Ако някой се интересува мога да снимам и да изпратя как изглежда.
 4. Здравейте Колеги, на колко оборота ви стартира колата? Знам, че принципно на място работи на около 750 (видимо стрелката е посредата между 500 и 1000) и си мислех, че при запалване на студен двигател би трябвало също да работи на толкова. Преди седмица обаче ми направи впечатление, че като я запаля - първите 1-2 минути работи на 1000 оборота. После се "нормализира" до 750/мин. Мисля, че преди не беше така, но не съм 100% убеден. Помислих си, че може да е заради високата температура - бях на 35 градуса, а обикновено я паля на около 20 в гаража. Но и вкъщи е така, забелязвам го сутрин. Колата е 2008г. KB1.
 5. Аз ще се опитам да се присъединя, без да обещавам, че децата са болни и е мега-тегавия преди да са заспали. До колко бяхте там на миналата среща, да знам ако се освободя след 8 дали да мръдна?
 6. Аз лично ходих в Бултрако след като внесоха моята от Швейцария. Не можаха да ми дадат инфо за колата, тъй като според приемчика сервизите от една страна не споделят история със сервизите от друга в обща база данни. Тъй като си поддържам колата в сервиза на Слави в Овча Купел - питах и тях относно това, потвърдиха казаното. Тъй като там се занимават и с Мерцедес - обясниха ми, че при тази марка били сключили договор с мерцедес германия според който ползвали обща база от данни. Съответно били задължени след всичко правено по колата да вписват в общия регистър промяната. Нещо което при Хонда не било така. А иначе при покупката на втората ми хонда (една Джазка за жената) - си запазих час за диагностика отново при Слави. Получих препоръка за смяна и обслужване на доста неща на база огледа и в последствие след покупката ги отремонтирах. Като цяло съм доволен, тъй като имам вяра на работещите там. Единственият проблем е, че запазването на час е малко тегаво - може да се наложи и да се почака. Успех!
 7. Колеги, някой от вас успявал ли е да си купи секретни болтове за гумите? Всички гумаджийници, в които проверих ми заявиха, че тези са специфични и нямат.
 8. Привет, Колега. Набързо на въпросите ти: 1. Да. Можеш да настройваш 3 различни дистанции (не знам коя колко метра е). Когато радара засече кола ти се отбелязва на таблото. След кратко време, ако продължиш да я настигаш ти набива спирачките. А ако се махне, например преместиш се в друга лента си ускорява до посочената от теб скорост. Работи и с мотори! Отделно, ако те изпревари някой с по-висока от твоята скорост и застане веднага пред теб - ако се отдалечава то тогава колата не ти набива спирачки, отчитайки този факт. 2. Само някои екземпляри го имат. Долу вдясно на волана имаш опция за 2 неща - въпросното спазване на дистанция (дистроник) и лайн асиста. Ако бутонът е “празен”, значи няма такава екстра. Не знам и как би се справяла тя с маркировките в България. 3. Да, колата е доста добре шумо-изолирана. И ако уплътненията са в ред е много тихо вътре дори на 120-130км/ч. 4. Да. Като има особености. Като запалиш трябва да покараш малко за да се активира. Както и ако спреш на място и искаш да го пробваш по-трудно се забелязва, тъй като идеята е да не заслепявяш евентуално преминаващи коли. Това последното дори го пише в книжката на колата. 5. Не съм забелязал, както и не съм срещал в ръководството. Иначе имаш бленда на всички огледала.
 9. +1 за среща, като нямам предпочитания за място и дата. Обикновено съм свободен чак след 20:30 - 21ч., но пък винаги може да дойда по-късно.
 10. От страницата на Бултрако има линк към honda.co.uk: https://www.honda.co.uk/cars/owners/recalls-and-updates.html Интересното е, че с моя VIN казва, че няма какво да търся - освен на място да питам. There are currently no active recalls/updates on this vehicle.
 11. Колеги, вече няколко пъти чета за въпросната акция на пиро патрони по гаранция. Значи ли това, че се сменят само "изгърмели" такива или въобще всички пиропатрони и как се установява дали са изправни или не. Аз например при първоначалната диагностина се поинтересувах и бях уверен, че моите са "в готовност" поне от компютърната диагностика. За кои модели се отнася и как се определя?
 12. @Pen4ooo, колега като спомена газ - интересувал ли си се по темата къде да слагаш и какви са ефектите? Аз все още си карам моята на бензин, но от време на време се замислям дали не е редно да се спестят едни няколкостотин на месец... Демекври ми даде градско 20 Тъй като обслужвам моята при Слави в овча купел съм коментирал с него за газта - неговото мнение беше, че ако има възможност е по-добре да не се слага тъй като поради високата температура на горене се случват 2 неща: 1. Клапаните трябва да се регулират на около 20.000км. Това можело да се прави 3-4 пъти, след което резбата им "свършвала" така да се каже и се стига до ремонт. 2. Износвал се цилиндъра в средата, цитирам "добива формата на бъчва образно казано" и отново се стига до ремонт. Цената на подобен ремонт можела да достигне до 7.5 - 8.000лв. И един вид не знам дали инвестицията - инжекцион + ремонт няма да е по-голяма отколкото спестеното от бензин. От друга страна питах и Маркони във форума, който е специалист по ГИ и той ми каза, че според някои руски форуми такива коли издържат до 230.000 км с газова. Само че не можеше да го потвърди от опит. Като купувах моята забелязах, че на пазара има някои бройки с ГИ и сега се замислям дали не им е дошло времето за големия ремонт и затова да ги разкарват хората, което би потвърдило тезата на Слави, ама ... малко съм като в небрано лозе.
 13. Аз отчасти съм съгласен и с двете горни мнения: - От една страна наистина колкото по-малко електроника, толкова по-добре. - От друга обаче ранната диагностика много ми харесва - например веднъж съм спасявал гума, тъй като беше задна дясна и не бях видял, че е мека - реално заради една рапидка щях да хвърля гумата, ако не беше светнало. А всъщност за задните светлини оня ден мръднах на задна и една кола зад мен дори не разбра, че ще мърдам назад, т.е. явно не светят, както и факта, че паркирам в тъмен гараж ме наведоха на тая мисъл. Не че е болка за умиране, ама както казва колегата - например има лампички, които няма да забележиш. Примерно ако номерът ти не е осветен може дори да те глобят.
 14. Това е доста тъжно - кола която има active noise canceling да не казва кога е изгоряла крушка, ама надявам се само това да е проблемът де. Offtopic: Иначе не са само немските - преди карах едно пежо, което сигнализираше за всяка крушка с отделно съобщение.
 15. @nicki, не сме се разбрали - на конзолата камерата показва перфектно, там се вижда всичко, дори като влезна на тъмно картата става автоматично в Dark mode. Проблемът е, че няма крушка отзад при фаровете, която да свети като карам назад -
×