Jump to content

madzhara

Фен
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by madzhara

 1. +1 за среща, като нямам предпочитания за място и дата. Обикновено съм свободен чак след 20:30 - 21ч., но пък винаги може да дойда по-късно.
 2. От страницата на Бултрако има линк към honda.co.uk: https://www.honda.co.uk/cars/owners/recalls-and-updates.html Интересното е, че с моя VIN казва, че няма какво да търся - освен на място да питам. There are currently no active recalls/updates on this vehicle.
 3. Колеги, вече няколко пъти чета за въпросната акция на пиро патрони по гаранция. Значи ли това, че се сменят само "изгърмели" такива или въобще всички пиропатрони и как се установява дали са изправни или не. Аз например при първоначалната диагностина се поинтересувах и бях уверен, че моите са "в готовност" поне от компютърната диагностика. За кои модели се отнася и как се определя?
 4. @Pen4ooo, колега като спомена газ - интересувал ли си се по темата къде да слагаш и какви са ефектите? Аз все още си карам моята на бензин, но от време на време се замислям дали не е редно да се спестят едни няколкостотин на месец... Демекври ми даде градско 20 Тъй като обслужвам моята при Слави в овча купел съм коментирал с него за газта - неговото мнение беше, че ако има възможност е по-добре да не се слага тъй като поради високата температура на горене се случват 2 неща: 1. Клапаните трябва да се регулират на около 20.000км. Това можело да се прави 3-4 пъти, след което резбата им "свършвала" така да се каже и се стига до ремонт. 2. Износвал се цилиндъра в средата, цитирам "добива формата на бъчва образно казано" и отново се стига до ремонт. Цената на подобен ремонт можела да достигне до 7.5 - 8.000лв. И един вид не знам дали инвестицията - инжекцион + ремонт няма да е по-голяма отколкото спестеното от бензин. От друга страна питах и Маркони във форума, който е специалист по ГИ и той ми каза, че според някои руски форуми такива коли издържат до 230.000 км с газова. Само че не можеше да го потвърди от опит. Като купувах моята забелязах, че на пазара има някои бройки с ГИ и сега се замислям дали не им е дошло времето за големия ремонт и затова да ги разкарват хората, което би потвърдило тезата на Слави, ама ... малко съм като в небрано лозе.
 5. Аз отчасти съм съгласен и с двете горни мнения: - От една страна наистина колкото по-малко електроника, толкова по-добре. - От друга обаче ранната диагностика много ми харесва - например веднъж съм спасявал гума, тъй като беше задна дясна и не бях видял, че е мека - реално заради една рапидка щях да хвърля гумата, ако не беше светнало. А всъщност за задните светлини оня ден мръднах на задна и една кола зад мен дори не разбра, че ще мърдам назад, т.е. явно не светят, както и факта, че паркирам в тъмен гараж ме наведоха на тая мисъл. Не че е болка за умиране, ама както казва колегата - например има лампички, които няма да забележиш. Примерно ако номерът ти не е осветен може дори да те глобят.
 6. Това е доста тъжно - кола която има active noise canceling да не казва кога е изгоряла крушка, ама надявам се само това да е проблемът де. Offtopic: Иначе не са само немските - преди карах едно пежо, което сигнализираше за всяка крушка с отделно съобщение.
 7. @nicki, не сме се разбрали - на конзолата камерата показва перфектно, там се вижда всичко, дори като влезна на тъмно картата става автоматично в Dark mode. Проблемът е, че няма крушка отзад при фаровете, която да свети като карам назад -
 8. Не знам дали беше шега или не Но въпреки това пробвах - няма задна светлина без значение дали фаровете са загасени или не. Може би проблемът е при мен само, но бих очаквал ако има изгоряла крушка да получа сигнализация за това...
 9. Привет, Колеги, тези дни ми се налага да паркирам в доста тъмен гараж и се оказва, че или: а) Бялата светлина, когато давам на задна е изгоряла (за което нямам никакви сигнали) б) Не се предлага такава по дифолт, заради камерата и нейното осветление Карах жената да седи зад колата и да казва дали свети бяла крушка, което струва ми се стандартно за всички автомобили. Вие имате ли наблюдения върху вашите коли - дали свети крушка, когато се кара назад?
 10. Благодарение на форума и аз разбрах за сервиза на Слави и с оглед добрите мнения реших да го посетя за пълно обслужване. Запазих си час около 10-ти май и се разбрахме за средата на Юни, тъй като частите идват след 10-15 дена (ремъци, ролки и прочие). Когато са получили частите ми се обадиха и се разбрахме за 18-ти. Закарах си в уречения час и си я взех след първоначално уговорения период, т.е. на следващия ден след обяд. За мен не е толкова важно дали ще почакам, важното е работата да се свърши качествено, а и мисля че в това отношение бяха супер коректни хората, в крайна сметка това, че имат запазени часове за седмици напред говори за доверието на клиентите. За самото обслужване мога да кажа следните неща: - Всички сменени части бяха оставени в багажника (нещо което не всеки сервиз прави). - След цялостен оглед ми беше изготвена препоръка и по всяка една от точките ми беше обяснено лично от Слави кое защо мисли, че е за смяна и какво е забелязал. - Сумарно отдели от времето си 15-тина минути за разговор, което оценям изключително високо (само да вметна, за пръв път се запознавам с човека). - Беше прегледал сервизната книжка на колата и изкоментирахме доста неща и по нея. (Например, че водната помпа вече е била сменяна и т.н.) - Като цяло се беше запознал и със състоянието на автомобила, говорихме за бъдеща поддръжка, какво е мнението му за АГУ и куп други неща. - Помолих да впише в книжката на колата обслужването, тъй като за мен това е плюс, ако евентуално реша да я продавм. Той разбира се откликна, нещо съвсем нормално, но отново - не всеки сервиз го прави. Опитвам се да измисля нещо, което не ми е допаднало, но честно казано не успявам. Определено препоръчвам!
 11. Заводско всички излизат с камера за заден ход. Която обаче е само за да помага, не за да се паркира основно с нея. Също така за разлика от камерите на повечето други марки - не показва чертички за разстоянието, а само видео. Споре мен няма парктроници заради факта, че се произвежда за САЩ, където улиците и паркингите са традиционно широки. Моята например е швейцарска и има и предни и задни сензори. Очевидно обаче са добавяни допълнително. И са доста по-простички, сравнено с други. Например на старата ми кола Пежо 607 бяха обвързани с тонколоните - заден ляв сензор задейства задна лява тонколона и т.н. Можеше да се паркира почти само по звук. В крайна сметка се паркира лесно, защото са добавени допълнително сензори, а и камерата помага в доста случаи. Друг минус е, че отпред имам само 2 сензора, тоест трябва да се внимава точно в средата... отстраните е по-лесно. Sent from my iPhone using Tapatalk
 12. Привет Колеги, Имате ли познат или фирма в София, които да се занимават с изработката на стандартните за мазета и гаражи рафтове от винкел и дървени дъски? Може и да не са дървени - въпросът е да се изготвят конкретно за моята ниша и да са здраво хванати за стената. Аз нямам нито нужните умения, нито инструментите необходими и бих искал да си поръчам такива на някой, който се занимава с това. Мерки могат да се вземат на място. В гугъл срещнах голяма трудност да намеря някой такъв човек, затова и се обръщам към хората във форума. Отказал съм се от готовите рафтове в стил - "сглоби сам". Имам такива в мазето си и са доста паянтови, както и не позволяват да се използва цялото пространство, тъй като едва ли ще ми попдне точният размер.
 13. Честито, Колега, пожелавам много безаварийни километри! Аз тъй като от скоро съм собственик на Леджънд - съвсем ми са ми пресни линковете към ръководството (в същата тема): На английски език са. Когато попитах в Бултрако за хартиени такива казаха, че нямат и имат само английска версия в електронен формат. Единствено мога да ти отговоря на въпрос №5 - като натиснеш бутона ACC можеш след това с кръглия бутон долу вдясно за дистроника да променяш дали караш на Cruise Control или на Adaptive Cruise Control. С еднократно натискане на бутона се променя съответното показание на дисплея и съответно режима: - В единия случай задаваш скорост. - В другия случай задаваш дистанция. От ръководството пише, че натискайки ACC бутонът, ако светне зелено на таблото, значи системата е изправна. Ако светне оранжево - значи има проблем. Този сигнал е съпътстван и от съобщение на големия дисплей - CHECK ACC SYSTEM. Вече може да потърсиш за Adaptive Cruise Control в прикачения PDF - стр. 89 и стр. 277.
 14. Привет Колега, виждам че в момента има 9 обяви за коли след 2007-ма, което означава че са се увеличили. Аз като търсих преди 1-2-3 месеца бяха 7. Едната която гледах в Пловдив я няма - за нея ни се стори, че е доста по-експлоатирана отколкото показваше километража - говоря като състояние на волан, лост, копчета, табло, уплътнения и прочие. Тази на Симеоновско също не ми се стори най-запазената, както и фактът, че е внесена от Италия (за където се твърди, че собствениците не са от най-грижовните) ме отказаха. За тази от Велико Търново (2009-та с газ) мога единствено да кажа, че обявата се трие и се добавя поне 4 или 5 пъти само откакто аз гледам - с различни снимки, описание и цена. Цената варираше между 12.500 и 22.000лв специално за нея. Искаше ми се да отидем до Бургас да видим бройката там, за която се твърди, че е на 107.000км, но не остана време. В крайна сметка приключих с поръчка от Швейцария. Успех с търсенето!
 15. Прикачвам 2 ръководства за Acura RL, които открих през последните дни на английски език. Основното ръководство е за модел 2008г. А другото ръководство е за навигационната система. То е за модел 2007г. Знам, че има разлика между Акура и Хонда, но открих двата файла за доста полезни и разликите в табло/волан/меню са нищожни. Надявам се да са полезни на някой. acura-legend-manual.pdf Acura-2007_rl Navigation system manual.pdf
 16. Благодаря за включването. Тъй като колата вече беше проверена за всички тези неща преди да ми я докарат реших, че е нещо дребно. Близо 400км след смяната на бушона всичко заспа и в действителност стрелката е на около 40-45% от хода на уреда (преди средата). Бушонът се оказа доста специфичен, успях да намеря такива в магазина на Евро07 на бул. Черни Връх. А по повод това как точно съм го изгорил, имаме следната теория. Колата не беше карана 5-6 дена и със стария си акумулатор, през което време съм цъкал някакви неща за да разглеждам. А не беше карана, защото нямаше регистрация все още. Точно денят преди да минава КАТ акумулаторът беше паднал и съответно го откачих и го заредих. Но при закачането бях оставил отворена шофьорската врата (закачане първо плюс, после минус). Та според въпросната теория - наличието на консумация при свързването може да е причина бушона да изгори. Когато ми докараха колата я карах 200м и също не светеха лампи, така че това ми се струва като най-явната причина. Надявам се да не съм досадил с дългото обяснение, дано информацията е полезна на някой в бъдеще, относно това какво значи лампата и къде се продават такива бушони.
 17. Не намерих как мога да редактирам горния пост затова просто отговарям - установих, че е изгорял 50-амперовият бушон, който се намира под червения капак на плюса на акумулатора. Изглежда така - https://drive.google.com/file/d/1o-spxTN3nLJoeDjQjuXnOCkiiyQuVnXC/view?usp=sharing Надявам се заради това да не се е включвала перката, но не успях да намеря такъв бушон по бензиностанциите снощи, та днес продължавам търсенето в някой магазин.
 18. Благодаря! Малко след като пуснах горното мнение забелязах, че при каране градско ми загрява колата повече от средата. Ето я и снимката: https://drive.google.com/file/d/1kE-MM-7jCrhO3GwjL_1a1pA8uEIa2J7b/view?usp=sharing Комбинирано с това, че прилича на перка (малко по малко снадавам нещата) и ми изглежда, че перката не се включва. Малко по-късно ще слезна да проверя отново... кофти първи експириънс. Иначе колата е от Швейцария и доверен човек я е карал там след като я е изчакал да работи около 40 мин на място за да загрее напълно. Каза, че този проблем не го е имало. Може би при транспорта нещо да се е прецакало, надявам се да е нещо дребно.
 19. Здравейте, от няколко дена и аз се сдобих с една легенда и тъй като си дойде с Немско ръководство ми се иска да ви попитам дали някой няма линк към английско или българско такова? Намерих някакво в нета http://www.hondatrading.ro/uploads/manuals/Manual_de_utilizare_Honda_5D.pdf но не ми се струва достоверно... А иначе се опитвам да издиря какво означава оранжевата правоъгълна иконка с петолъчка/звездичка вътре? Светна ми днес но за пръв път виждам този символ и не знам какво значи. Предполагам, че щом не е червено не е нещо фатално, но въпреки това е добре да се знае.
×