Jump to content

V4st*r

Фен
  • Мнения

    132
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от V4st*r

  1. Сменени всички крушки за дългите и късите светлини с Osram Night Breaker Silver, при което съм затегнал и разхлабващите се със времето конектори.
  2. В момента е на 247000 км (от 239000 през 2016). Цена 3500 с два комплекта оригинални джанти.
  3. Вече се продава и с двата комплекта оригинални джанти (лятите са като на Accord type-R) Колата е стегната и стабилна като спортен автомобил на гуми 205/50! Маслото се сменя всеки 2-3 хил км (два пъти годишно) Полиран и изпръскан с УВ-защитен лак ляв фар.
  4. Продължавам да си я карам само с Ромпетрол А100
  5. Да се включа и аз. Пила не знам как се прави, ако изображението просто се инвертира, то това което е по-долу, е резултата 1) Автомобил – Honda Accord 1.6i бензин 1999 г.; 2) Масло – Yacco VX600 5W40; 3) Маслен филтър – Mahle или Knech (не помня); 4) Общ пробег на автомобила - 245705 км; 5) Пробег на маслото в момента на вземане на пробата - 880 км; 6) Цикъл (извънградско/градско) – 0/100; 7) Средна скорост - около 40 км/ч; 😎 Сезон на експлоатация – Ноември 2019 - Февруари 2020; 9) Моточасове – не зная; 10) Изразходвано гориво - не зная; 11) Kтм =.......; 12) Пробата е взета от напълно загрял двигател (15 мин след гасене) и се е сушила 24 часа на стайна температура; 13) Обем на налятото чисто масло при смяната - 3 л.; 14) Доливане на масло – не е правено 15) Други – предходни масла: същото, за горе-долу същите км и няколко месеца експлоатация (лято - есен), но чакаха старото масло (Lube GDI 5W30) да изстине преди да го източат, 100% градско, опитвам да избягвам светофарите, не я гася за кратки спирания до 10 - 15 мин. Капката съм я снимал с телефон, опитах да изкарам цветовете макс. близо до тези от листа, сравнявайки го с изображението на екрана edit: emod; добавена "пила".
  6. Цецо, а ти доволен ли си от Хондовското масло? Т. е. ако има течове, може би синтетик бленда на Хонда, ще да е по-добрия избор? А някой да е ползвал Honda ultra LTD 5W30 маслото? https://www.ato24.de/de/honda-ltd-sn-5w-30-4-l.html
  7. А лошо ли е ако има и минерално, в смисъл, ако има леки течове, това масло има ли преимущества / слабости спрямо PAO / Ester?
  8. И аз моля за мнения относно тези две масла, понеже са достатъчно евтини за да ми позволяват смяна и по 2 пъти годишно.
  9. Вземи си от Мосю Бриколаж две силиконови маркучета, едното по-тънко, за щеката, другото малко по-дебело за помпичката. Стотинки са. Не трябва да са много дълги, иначе трудно ще изпомпи, колкото щеката + още 5 см. Изчакай маслото да поизстине (защото маркучетата омекват доста) и ги сложи на една помпичка от душ гел или шампоан. И си изтачаш малко от маслото през щеката.
  10. А има и 5W30 с HTHS 3,7 - повече дори от 5-40 масло, това не е ли по-добрия вариант за задръстванията?
  11. Добре, но в таакъв случай не трябва ли да смятаме и стоенето в софийско задръстване, както и карането при горещина над 32° (според сервизната книжка на Хонда) също за тежък режим? И дали използването на "неекологично" масло няма връзка с не-членуването на Швейцария в ЕУ? И още нещо, не е ли точно HTHS-а на маслото фактора от който зависи предпазването на цилиндровите стени и сегментите? И ако е така, ако ще наливаме 5-30 не е ли по-добре да изберем такова 5-30 с по-висок HTHS?
  12. Само не ми е ясно от ЕРА как още не са ги погнали за такова "богохулство"
  13. Ravenol i Shell. Shell директно сравняват своето уж по-долно API SL масло с API SN i настояват че е по-добро: Shell Helix ultra.pdf
  14. Това не може ли и с един крик крокодил да се направи? Бтв, забелязвам, а се оказва че и Шел го пишат по техн. характеристики на маслата си, че по - старите API SL и BMW Longlife 98 масла май имат и по-добри характеристики:
  15. Значи за европейката, която по-бързо цапа маслото да не и търся специално high mileage?
  16. А с помпата на Ravenol, през щеката няма ли да стане? Последния път оттам си източих малко масло защото в Бош сервиз наляха в повече. Бтв, чувал съм че било добре нивото на маслото да е 2-3 мм под макса, по-малко масло горяли и т. н., има ли нещо такова?
  17. Ами добре, но щом е под 1,25 все пак не е твърде много? Или е? А какво мислиш за high mileage спесификацията?
  18. Малко се кара, с 3.0 американския двигател J30A1. Но има доста течове. Затова исках някой ако е ползвал high mileage масло, да сподели какви са му предимствата. Катализатора..... Мисля че щом от Бултрако пускат ония пушещите и им дават сертификат за еврокатегория, а на моята която не пуши и грам не искат, защото била американски модел, като му свърши живота ще го махна поне да знам защо плащам данък.....
  19. Парите СА фактор, но сега просто искам да знам какво ще е по-доброто. Защото може и по-евтино масло, но пък да се сменя два пъти годишно. Не го сменям сам, може би два пъти годишно да е по-добрия вариант, защото доста старо масло неминуемо ще оства неизточено. Иначе вде едно отвсякъде ще ми помахват и ще се подсмиват това е абсолютно гарантирано ако им кажа да ми го изтеглят със спринцовка...
  20. Е това че е за голям пробег, каручката има 250 х км, няма ли преимущества? Бтв, нейният двигател цапа маслото по-малко, вероятно защото идва от по-топъл климат (от Испания)?
  21. Равенол казват че е с волфрам и молибден като противоизносни добавки? Амсоил-а въобще не е по евтин. И двете са от порядъка на 50 € за 4 л. А това? https://www.ravenol.de/produktgruppe/pkw-motorenoele/ravenol-sve-standard-viscosity-ester-oil-sae-5w-30/ Дават го кaто high mileage
×
×
  • Създай нов...