Jump to content

V4st*r

Фен
 • Content Count

  106
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

About V4st*r

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Пол
  Мъжки
 • Място
  1990's Honda

Recent Profile Visitors

541 profile views
 1. Точно с това масло на трансмисията съм го смятал. Трябват 5 смени за да излезе 90% от старата мизерия..... Стига да не го чакат и да изстине, разбира се
 2. Ето го: §1065.740 Lubricants. (a) Use commercially available lubricating oil that represents the oil that will be used in your engine in use. (b) You may use lubrication additives, up to the levels that the additive manufacturer recommends. Текста се намира тук: https://www.ecfr.gov/cgi-bin/text-idx?SID=7fab0418a6981d44379d1103d8b9a13b&mc=true&node=pt40.37.1065&rgn=div5#se40.37.1065_1740 И са го изписали адски завоалирано с нарочно неясен език, и двусмислено. Все едно четеш адвокатска реч. Предполагам автопроизводителите получават указания на нормален, човешки език на четири очи, преди процедурата....
 3. Друг път..... Бтв, аз ще намеря и онзи текст на сайта на американската ЕРА, където е регулацията за изпитване на двигателите. Пишеше нещо от сорта на "използвай масло каквото ще бъде препоръчано на потребителите" . И оттам изчезнаха и табличките за избор на масло според околната температура. И още някъде, май в YouTube, коментираха че след като получат колата си, собствениците получават и писмо с препоръка за "правилното" масло което да използват!
 4. А човека в Yacco казва, особено в България маслото да не минава повече от 7 к км. Виж секцията за технически въпроси на сайта им. И друго, те нарочно увеличават сервизните интервали. Или има някаква тайна псевдо "еко" регулация за това или нарочно, за да изкарват колите до малко след края на гаранцията или, най-вероятно: и двете..... Аз на европейския Акорд му взимам една евтина синтетика. VX 600 и сменям по 2 пъти в годината, излиза колкото да му купя скъпо" еко", "горивоспестяващо" дрън-дрън масло. А и без това майсторите като сменят го чакат да изстине че им парело на пръстченцата, така че.....
 5. https://www.comparis.ch/carfinder/marktplatz/details/show/25773403 Neupreis / Basispreis CHF 39'900
 6. comparis.ch пускаш едно търсене с твоя модел и цената излиза в швейцарски франкове
 7. Е нали точно АСЕА С З не бяха за препоръчване заради намаления TBN? И не е ли повече от съвпадение че изкараха тази категория точно след като новите турбо двигателчета започнаха да ядат масло като хали? Няма разход на масло=няма нужда от намалени SAPS. Има разход на масло=намален SAPS за да не губят пари от гаранционна замяна на ката..... Демек един проблем ("еко"малоумията на управляващите) води до втори (даунсайзинга) , той до трети (горенетона масло) и накрая плащайте за скъпо масло с малък ресурс! Всичко пак излиза на наш гръб!
 8. По искане на dandilov ще копирам тук последния си пост с едно видео: И няколко въпроса, общо-взето припокриващи се с казаното във видеото: Т. е. ,ако двигателя не страда от LSPI, може и да няма нужда от масло с магнезиеви детергенти? Бтв, забелязал съм че маслото стои изключително чисто... Номе притеснява, че макар и с голям обем този двигател честичко дига оборотите до 3-4 хил. И особено през лятото става като същинска фурна.... Хонда са категорични за 5w30, че дори от следващата година (от 2001) препоръчват 5w20, но и от американските ЕРА са категорични че ще глобяват до дупка ако Хонда не спази изискванията за горивна икономия или препоръча масло, различно от това с което са правени тестовете за горивна икономия..... Та, не е ли по-добре за мен да си сложа една обикновена синтетика VX1000LL 5W40 пък нека си гори с 200 мл повече? И друго, ако пепелното съдържание на VX1000LL е над 1 (Якко го дават 1,1) дали наистина ще "съсипе" за нула време катализатора или това е поредният блъф на ЕРА? Все пак когато е била произведена колата маслата са имали пепелно съдържание доста над 1?
 9. Т. е. , dandilov, ако двигателя не страда от LSPI, може и да няма нужда от масло с магнезиеви детергенти? Бтв, забелязал съм че маслото стои изключително чисто... Номе притеснява, че макар и с голям обем този двигател честичко дига оборотите до 3-4 хил. И особено през лятото става като същинска фурна.... Хонда са категорични за 5w30, че дори от следващата година (от 2001) препоръчват 5w20, но и от американските ЕРА са категорични че ще глобяват до дупка ако Хонда не спази изискванията за горивна икономия или препоръча масло, различно от това с което са правени тестовете за горивна икономия..... Та, не е ли по-добре за мен да си сложа една обикновена синтетика VX1000LL 5W40 пък нека си гори с 200 мл повече? И друго, ако пепелното съдържание на VX1000LL е над 1 (Якко го дават 1,1) дали наистина ще "съсипе" за нула време катализатора или това е поредният блъф на ЕРА? Все пак когато е била произведена колата маслата са имали пепелно съдържание доста над 1?
 10. Значи мен ме касае това което прочетох в bobistheoilguy че магнезия като по-твърд метал от калция можел да действа като абразив. Доколко може да има основание такова твърдение? Ясно че не е чист магнезий, а негово съединение, но? Защо в такъв случай едва напоследък почнаха да го увеличават и какво значи това за един по-стар двигател, който може да и да няма нужда от магнезиеви детергенти?
 11. Yacco Lube GDI 5W30 слагам на 3 литровия Акорд (J30A1 двигател) по препоръка на човека в Якко, който м-у другото беше супер отзивчив и ми обяснява поне половин час надълго и нашироко. С GDI работи без проблем, но въпреки това мисля да го заменя за VX1000LL, защото си е конвенционално масло без всичкия политически булшит за "еко" и "горивна икономия". Като ги гледам сега американците препоръчват 5w30 дори за коли от 70-те! НО, какво означава че маслото е "подсилено с магнезий"? Магнезия не е ли абразив???
 12. Коя година е колега Акорда , 1.6 си писал. Не е ли 1.8 с тия 115 коня. Търсих такава , сега взех СРВ фейслифт 2.2 дизел. Не ме кефят големите пари по тия коли. Не те ли интересува бартер , моята ми стъпи на 10000

 13. Приказвах си с него. Наистина на човека Хондите са му присърце. Ще му закарам колата при първа възможност.
 14. Това че НЕГОВАТА Хонда е уникална значи ли че ако друг поиска да му направи колата по същия начин ще го направи? 😉 И каква, все пак, е Хондата?
×
×
 • Create New...