Jump to content

Tqnata

Фен
  • Мнения

    47
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Всичко публикувано от Tqnata

  1. Пътувам почти всеки ден по 120 км. (по магистрала до София и обратно), с моето каране 12/100 газ. или 10/100 бензин. Опитвал съм се да засеча разхода при 100-110км./ч. но засега без успех. Не съм състезател, гледам да съм с максимум 10-15 над ограничението, но шофиране с 90км.ч. на магистрала някак си не го разбирам. Карал съм с такава скорост при силен дъжд или снеговалеж, но иначе Legend-a би си помислил че му се сърдя
  2. Имах някъде стара опаковка от 1л. масло оригинално Honda ATF DW-1 на гърба на която пишеше изрично да не се използва за диференциали. Ще я снимам ако я намеря.
  3. Кратко, точно и ясно. Бих добавил единствено нужното количество за да се добие още по-ясна представа: 1. Масло двигател - дават го 4.3л, аз повече от 4л. при смяна не съм слагал (идва доста над максимума с 4.3) 2. Автоматик - споменават се 4л. , аз при опресняване слагам 3л. (идва доста над максимума при по-голямо количество) 3. Раздатка - 0.5л. 4. Заден диференциал - 4л. общо (0.75л + 3л.)
  4. Да, старата беше на 78 000 км. абсолютно неразличима от нова. Не, не бих я запазил. Оригинална, новата е също оригинална.
  5. Здравей Наско, Линк: https://ato24.de/en/ravenol-fds-sae-5w-30.html Вид и количество: RAVENOL FDS SAE 5W-30 1x4L + 1х1L Стойност на поръчката: (11.95 + 42.95)*2.15 = 119лв Начин на плащане: Чрез наложен платеж Начин на получаване: Доставка чрез куриерска фирма Приятен ден!
  6. Равносметката за зимните месеци Декември и Януари е 6800км., среден разход 13.6. Стила на каране не съм си променил. Само със слагането на зимните гуми разхода се покачи с около литър. Под 11.5 извънградско зимата никакъв шанс при мен.
  7. При мен очаквано няма разлика защото стария клапан работеше (поне дрънкаше при разклащане). В студените месеци разхода на масло е по-малък защото не я юркам толкова. Сега съм на почти 4000км. след смяна и съм долял не повече от 250мл. Такъв разход ми е правила лятото за 600км. но малко ме е е срам да кажа как я карах. И през зима и през лято си я карам само с 5W30.
  8. И аз така си мислех в началото. След точно един месец вече бях сложил Wefa USB интерфейс с Bluetooth. Ако го монтират хора които знаят какво правят и са монтирали на Legend няма да имаш проблем. Не бих казал прекъсване, по скоро малко "по-груба" работа. Поне според мен в рамките на няколко секунди е напълно нормално. За честото включване на перката и при мен е така. Смяната на антифриза беше от първите неща които направих (в последствие се наложи смяна на радиатор - щуцера се беше напукал) но никога не съм имал проблем с температурата. Правил съм си експерименти - стрелката стои като закована.
  9. Току що пристигнал, още топъл. При разклащане трака като детска играчка. Утре заминава на място.
  10. Привет Наско, Линк: https://ato24.de/en/ravenol-fds-sae-5w-30.html Вид и количество: RAVENOL FDS SAE 5W-30 1x1L + 1х4L Линк: https://ato24.de/en/ravenol-alufelgenreiniger-intensiv-0-5-l.html Вид и количество: RAVENOL ALUFELGENREINIGER INTENSIV 1x0,5L Линк: https://ato24.de/en/ravenol-silikon-spray-0-4-l.html Вид и количество: RAVENOL SILIKON-SPRAY 1x0,4L Линк: https://ato24.de/en/ravenol-bremsen-reiniger-0-5-l.html Вид и количество: RAVENOL BREMSEN-REINIGER 3x0.5L Линк: https://ato24.de/en/honda-atf-z1-4-l.html Вид и количество: HONDA ATF-Z1 1x4L Стойност на поръчката: 11.95 + 42.95 + 7.49 + 5.95 + 3x3.49 = 79*2.15 = 170лв. - 15% = 145лв. 55.96*2.15 = 121лв. Общо 266лв. Начин на плащане: - Чрез наложен платеж (само при получаване с куриер) Начин на получаване: - Доставка чрез куриерска фирма Клубни поставки: Не Благодаря предварително! Хубав ден на всички!
  11. Разбира се че ще наливаш повече пари в Legend-a. Ти какво очакваш, подръжката да е по-евтина от на Акорд ли? За осемте дни от пускането на темата аз вече щях да съм обиколил 70% от всички обяви и отдавна да съм си направил сметка дали това е автомобил за мен или не. В раздела има много информация за подръжката му и цените на резервните части. По отношение на това, сравнение между Legend и Accord е меко казано неприемливо, но явно си опрял до там. Щом е така вземи си Accord-a, въобще не се занимавай с тия легени. Само от любопитство, колко пъти си карал Legend или Accord до сега? Не да си се качвал, да си карал. Ако искаш да ти е още по-евтино погледни Hyundai. Цените на частите варират между 2 и 3 пъти надолу от тези на Legend-a. Получаваш сходни габарити и съотношение кг/к.с., повече вътрешно пространство, по-голям багажник, по-икономичен (говоря за този от профила си, защо ли си взех тоя леген незнам). Всъщност много добре знам, това е странно чувство което съм изпитвал три пъти - сядайки в автомобила просто разбираш че той е за теб. Не мога да го опиша, просто се случва. Извинявам се ако съм обидил някого, не това е била целта ми. Успех в избора на колегата.
  12. Всички Legend-и са с камера, но не всички имат парктроник.
  13. Преди време аз бях пред същата дилема само че не беше осмака на лексус. Разликата в поведението на пътя между хондата и лексуса на задно е много голяма. Не че в Legend-a е много широко отзад и в багажника, но в лексуса е още по-тясно. Откъм екстри е ясно че не липсват и при двете. След тест драйв на двата автомобила колебанията ми напълно изчезнаха. Реглажа на клапани го правя на 30 000км.
  14. При мен излезе много лесно. Дори когато болта е стегнат има лек луфт при завъртане нагоре/надолу. Внимавайте при изваждане за да не се налага после да търсите малката пластмасова част в която влиза болта (номер 5 от схемата на колегата от пост #21). Моят беше доста мръсен, но поне тракаше при разклащане. Позачистих го малко със спрей и обратно. Поръчах си нов, този едва ли е сменян някога. Като цяло е фасулска работа, но опитът показва че винаги има какво да се закучи .
  15. Привет и от мен, Линк: https://ato24.de/en/ravenol-fds-sae-5w-30.html Вид и количество: RAVENOL FDS SAE 5W-30 1x5L + 1x4L + 2х1L Стойност на поръчката: (50.95 + 42.95 + 2*11.95)*2.15 = 253.27 лв Начин на плащане: Чрез наложен платеж Начин на получаване: Доставка чрез куриерска фирма (ще изпратя информация на лично) Клубни поставки: Да, 1 комплект Поздрави, Стоян
  16. При мен и четирите бяха тотално приключили, смених ги преди месец с оригинални (благодарско на Стефан Цонев). Интересното беше че нямаше никакви вибрации или други признаци че са заминали.
  17. Здравейте колеги, Как е правилно да се проверява нивото на маслото в скоростната кутия? От прочетеното в manual-а (италиански) така и не мога да разбера дали се мери на N или на D/R. На хюндая на щеката за маслото пише да се мери на работна температура в положение на автоматика N. Хондата винаги съм я мерил по този начин - работна температура, положение на автомата N, като гледам винаги маслото да е една идея над максимума не под него. Скоро разбрах, че това не било правилно - маслото трябвало да се проверява от двама, като положението на автоматика трябва да е D или R. По този нивото е малко над, но много близко до минимума. Бих искал да чуя какво мислите по въпроса и как е правилно да се процедира. Благодаря предварително.
  18. Намираш си диск в OLX, update-ването е елементарно. Отнема около 10-на минути и 25лв. Ако не стане, значи вероятно е четеца както споменаха колегите. Аз минах през това преди около месец. Не ползвам навигацията, но много ме дразнеше съобщението - Disc reading error, please consult your dealer или нещо подобно. Update-нах и няма грижи вече.
  19. Освен посочените от теб размери единственият избор за 17-ка е 225/55/17 който е доста по-масов от останалите. Взех колата преди година с чисто нови зимни гуми на този размер и смятам да карам с тях и тази зима. Нямам забележки за сега, но все пак си е един вид компромис.
  20. Колега, незнам как се е получило при теб, но изглежда си "частен случай". За повече от 6 месеца без преглед ще ти свалят номерата и спрат колата от движение като стой та гледай.
  21. Включвам се в темата тъй като при мен предстои същата операция. Legend-a ляга под ножа следващата седмица. Остава да уточним само къде да се монтира зареждането. Знам че при капачката на резервоара няма много място, но аз държа да не се дупчи броня , калник и т.н. Има ли колеги при които устройството за зареждане е монтирано зад капака на резервоара и ако има може ли да споделите снимка? Моят майстор спомена че няма да се монтира мазане на клапаните защото впръскването на бензин във високи обороти било достатъчно . Sonata-та е на газ вече 135 000 км. и освен редовна смяна на филтри, инжектори и хубави свещи друго не съм пипал. Дано и при хондата е така.
  22. Извинявам се за коментара, но скоро не бях чел толкова глупости в един пост.
  23. Такова е положението при мен. Почти два месеца - 5000+км., а си мислех че няма много да я карам . Градско / извънградско като проценти може би 20 / 80. На магистрала скоро не се е случвало да карам под 140км./ч. (да е жив и здрав Waze-a ) Ихтиман - Бургас с ACC на 150км./ч - 9.4 ако няма трафик и 9.6 ако има Ихтиман - Бургас без ACC 140км./ч - 9.2 Кара се само на бензин. Засичане със 80, 90, 100 не съм правил... нямам нерви . Компа е железен и почти няма мърдане. Аз си пълня резервоара и зареждам "до горе".
×
×
  • Създай нов...