Jump to content

nikolasko

Фен
 • Мнения

  20
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

4 Neutral

Относно nikolasko

 • Ранг
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  Honda CR-V
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Стара Загора
 1. Би трябвало да се намира в дясното огледало.
 2. По-практично е ( и по-изгодно) при такъв проблем първо да се проверят гумите, накрайниците и най-накрая каретата.
 3. Налягане на климатика

  Сложил съм точно толкова фреон и 5% масло. Машината има Автоматичен режим и просто се задава марка , модел .... и т.н. Заложеното к-во в базата данни на машината е толкова 475 гр. Направих ресет ( с комбинацията от копчетата - само този начин знам), но положението е същото (може и аз да си внушавам).
 4. Налягане на климатика

  Според мен не охлажда добре купето, когата работи на AUTO, на 22С ( например). Започвам да си мисля, че проблема е в управлението на климатроника. Не знам още как да го ревизирам. Климатика съм го заредил както трябва - с к-во фреон и масло съгласно спецификацията. Просто не знам логиката на работа на климатроника (кои са сензорите и кой какво прави).
 5. Налягане на климатика

  Наляганията са ми добре. Сега остава да проверя сензорите за температурата в купето.
 6. Колеги, Някой знае ли какво трябва да е налегането в климатичната система (Високо - Ниско)?
 7. Колко е количеството фреон в системата на CR-V 2 2005г 2.2 ICTDI?
 8. Е, поразчиства се малко. Сваля се единият поддържащ тампон на двигателя ( мисля, че двигателя трябваше да се подпре). Някое и друго казанче, хидравлчната помпа. Пластмасовите кори на подкалника. За тази работа мястото е достатъчно. Общо взето досга, каквото съм сменял по Хондата, не съм имал проблеми с достъпа. Според мен е ремонтнопригоден автомобил.
 9. Процедурата е следната. 1. Трябва повдигач. 2. сваля се "магарето" - понеже пречи да се свали картера. 3. сваля се картера - там се намира скъсаната верига. 4. дюзите се свалят, за да може да се свали капака на клапаните. 5. сваля се капака на агренажа и ... воала. 6. правиш си някоя и друга контролна белязка и сваляш обтегачите плъзгачите (при мен на маслената помпа бяха счупени), веригата и зъбните колелета. 7. препоръчително е при смяната на верига да се сменят всичките зъбчатки, плъзгачите ; обтегачът - по желание. 8. обтягането на веригите е посредством хидравлични обтегачи , които спред мен се задействат от налягането на двигателното масло - конструктивно така изглеждаше. 9. спазваш всички белези и монтираш. Важно е да се забележи, че има белег за положението на вала на маслената помпа. Към нея има вал с противотежести, които се използват за уравновесяване на двигателя. Няма го тракането от веригите , но се появиха шумовете от ролките.
 10. Ремък на алтернатор

  Може да пропуснеш и смяната на ролката. Поне при моята хонда можеше да се сменят лагерите на ролкита. Така и направих.
 11. Всичко за CR-V 2г. (2003г.-2006г.)

  Някои знае ли какъв е размерът на ключа за капачката на масленият филтър? Из нета го дават 76 х14, а аз го меря 74.
 12. Може да е малко късно, но и аз да споделя опит от скъсана верига. HONDA CRV 2.2 ICTDI При мен се чуваше характерното тракане за разпъната верига. Но ....още малко, още малко... и един ден по време на движение светна лампата за маслото. След като проверих че нивото на маслото е добре, а през датчка за налягане на маслото не излиза такова, ми светна и моята лампичка. След заплахата от много страшния и "скъп" ремонт (цените започнаха от 3000лв), реших да си го направя аз. След разглобяване (в интернет има достатъчно информация - не е нужно сваляне на двигателя...), се оказа , че е скъсана въпросната верига на маслената помпа и бяха счупени обтегачите. Все пак реших да сменя и ангренажната, въпреки че след като я премерих с новата, нямаше никакво разпъване. Цена к-т верига, зъбни колелета, обтегачи и плъзгачи - около 1400лв. За зацепването не са нужни приспособления, просто трябва да се спазват белезите по веригите и зъбните колела. Един от основните проблеми е да се извадят дюзите. След като стояха накиснати 3-4 дена (докато чаках частите), нямаше проблем при ваденето. Цялата работа костваше 1 ден - за човек, който за пръв път прави такъв ремонт. Не е страшно, само трябва ентусиазъм и повдигач.
 13. Радиото си иска кода!

  Здравей Преди време си купух CRV 2006 и разбира се нямах код за CD-то. След обстойно търсене по сенници и др подобни места които са описани във форумите не открих такъв код. Трябва да провериш какъв е модела на CD-то. За моето като натиснеш и задържиш бутон 1 и 6 се показва код. С този код отиваш при най близкия официален дилър на HONDA и ...... има две възможности: или ще ти кажат кода безплатно или ще ти поискат някъква сума. При мен стана по първия начин понеже дейставах чрез познат. Поздрави
 14. Здравейте., Според мен нещата отиват на износени синхронизатори. Изключва ли при рязко подаване на газ на 1 предавка и последвало отнемане на газта?
 15. Здравей колегаКато си купил полуоскита внос от Англия няма ли възможност да има разлика поже както знаем там колите са десен волан. Според мен проблема е в полуоската тя има гумена тежаст за баланс които ако се рамести е възможно да се появява някъкъв дисбалнс при определена скорост. Моят съвет е да си вземеш полуоска която не е внос от Англия
×