Jump to content

ivcho79

Фен
  • Мнения

    28
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ivcho79

  1. Не е така колега,аз съм с аеродек 6-та и нямам имобилайзер.Чипнаха ми ЕКУ-то и сега си карам така,на буксата за имобилайзера се връзват две жици на късо иначе не върти изобщо!!!
  2. Благодаря колега!! Надявам се е същата Д14А8
  3. ????? Хайде колеги,никой ли няма мнение по темата ???????
  4. Здравейте колеги,имам един въпрос,търсих доста но не намерих никъде инфо за това с кой компютър трябва да е колата?Със сигурност някой преди мен го е сменял,на този пише PJ1 E................... и имам съмнения,че не е за тази кола.Проблема е,че ЧЕК-а свети а няма никакви записани грешки,някой беше сложил мост между двете букси които са за четене на компа и тогава ЧЕК-а не свети,но се съмнявам,че трябва да е така.Ще съм ви много благодарен ако ми отговорите на въпроса
  5. Здравейте колеги,за много години на всички и лека и безаварийна година!!!Сега към темата,проблема е решен и познаите какво се оказа,нещо за което никой от нас не се сети и дори не предположи.Клапана за обратния бензин на шината,не държеше налягане.При запален автомобил налягането трябва да е 2,8 при рязко подаване на газ налягането трябва да падне до 2,15,при мен стойностите бяха плачевни.Недостиг на гориво,смяна на клапана и колата заработи като нова.Много съм ви благодарен за опитите за помощ и за отделеното време!
  6. Е,та аз като ходих да не би да ми я оправиха.Утре отивам при поредния разбирач който ми препоръчаха.Не знам вече при кой да ида и да се консултирам,имам чувството че проблема е фатален и няма оправия!
  7. Колеги,възможно ли е да е нещо свързано с акомулатора,ще ви кажа от къде ми идва тази мисъл.Днес до като си правих степените на парното си слушах музика в колата без да е запалена,вратата беше отворена и плафона светеше съответно акомулатора се поизтущи.След като събрах парното и сложих жабката пробвах да запаля но нали пущината не пали и завъртя няколко пъти и умря,обадих се на един приятел да дойде да ми даде ток да запаля и докато го чаках мина доста време.И сега съществената част,вързахме кабелите и хонделата запали от половин оборот е оборотите пак започнаха да играят като загря но важното е че запали много лесно и бързо,което ме навежда на мисълта дали не е нещо свързано с батерията???
  8. Здравейте и от мен колеги,и аз имах същия проблем на аеродека.Понеже съм чел някъде,че съпротивлението е около 1 ом,си купих от магазина два резистора със стойности 10 вата на 1 ом и 5 вата на 1,5 ом,такива имаше Запоих ги и парното заработи като ново,та мисълта ми е дали има някакъв проблем като са с различни стойности.На 1-ва степен сложих 5 вата на 1,5 ома а на 2-ра степен запоих 10 вата на 1 ом.
  9. Като извадя кабела от свеща хвърля по 5-6см искра и от 4-те цилиндъра,даже оня ден така ме тресна,че изтръпнах забелязах,че сега малко се поуправи от самосебеси и като загрее пали добре но оборотите са много не стабилни и падат до 200-250 колата е готова да изгасне,цялата се тресе и след това се вдигат до 1000 и пак падат.Също така,като загрее няма този проблем с зачудването при подаване на газ ами се форсира без проблем,остава само един реглаж а клапаните да направя и ако и тогава не се оправи не знам какво ще я правя!
  10. Колега,ток да те убие баш кога требе бензин да те удави и за въздух проверявахме да не взима от някъде и все тая ПАЛИ ТРУДНО!!!По скоро ми се струва,че не и стига въздуха,от колкото да е в повече,не знам вече видях се в приключение! Благодаря ви все пак за съпричастноста!
  11. И аз чета и ти казвам че съм обиколил всички големи (читави) сервизи в града и всички казват че нямат идея какво може да е.Единствено в кастрола пича ми каза,че се съмнява за някакъв въздуховод,който евентуално е запушен и има недостиг на въздух,но не се наема да го бара.Правиха и диагностика според компютъра всичко е на ред,но колата не работи добре и това си е! В бош гледаха като тръби и се чоплиха 2 часа и НИЩО,не знам какво да правя вече.В Бултрако бараха некви настройки по дросела и направиха разхода 15/100,а ти ми кажи кой е читав според тебе и при кой да ида,като всеки предполага.Айде със здраве!
  12. Колега,четеш ли??Казах че обиколих сумата и сервизи в Пловдив,и всички гледат колата като нещо от друго измерение и само гадаят,може да е това,може да е онова и аз знам че може да е това и онова!
  13. Не,колега не съм го чистил тоя клапан,но проблема го имам и при загрял мотор даже като загрее оборотите играят повече и гасне като освободя от скорост,не винаги,но го прави.
  14. И това пробвах,колега,все тая няма разлика.Трудно пали,оборотите играят и като и подам газ в първия момент прекъсва все едно ще гасне
  15. Няма оправяне колеги,всичко смених и бобината проверих и е все тая,трудно пали заглъхва при подаване на газ и оборотите играя както си искат по някога дори гасне като натисна съединителя,а за паленето да не говорим въртя като луд до като запали,не знам какво да и гледам вече обиколих сумата и сервизи и всички вдигат рамене и я гледат като голям камък.
  16. Здравейте,от скоро карам,хондичка,с аеродек съм D14A8 два пъти я засичам с пълен резервоар на 100 км. градско и двата пъти един и същ разход 8,5 мисля че е нормално за това купе и климатичните условия в момента!
  17. Аре да ходиш да избиваш комплекси някъде другъде,щом си свободен отлитай,а това дали съм дребен можеш да разберш!
  18. Виж,пич,не ми трябват свободни съчинения,никога несъм споменавал,че имам газова уредба или,че карам на газ,просто искам компетентен отговор от човек който е имал или има в момента сходен на моя проблем.Ако нямаш идея по проблема моля те да не драскаш повече безмислици,благодаря ти!
  19. Батка,смених и скапания въздушен филтър смених и горивния
  20. Здравей и от мен колега,елементарно е защо загрява на място,защото няма въздушна струя която да охлажда радиатора,аз също съм на мнение,че проблема е в термостата!!!!
  21. Колега,с това започнах,всичко си е на ред с моторчето,свещите,ламбда сондата,кабелите но................ проблема си е все още там,след лека корекция на центровката нещата се оправиха в известен смисъл но си е все така,трудно пали,оборотите са нестабилни и при рязко подаване на газ заглъхва и след това се форсира.Когато загрее даже гасне по някога при връщане на газта.
  22. Колега,а ако е ламбда сондата,не би ли трябвало да ми свети лампата на компютъра?А и защо толкова трудно пали,въртя по 4-5 секунди и чак тогава пали???
  23. Колега и центровката проверих всичко си е както трябва,по някога работи добре и не мени оборотите,но в повечето случай играят и то много.Единствено остава да проверя бубината и ламбда сондата и ако се окаже,че не е от тях незнам тогава какво ще правя :confused:
  24. И аз имам същия проблем,само,че при мен пали трудно и като загрее,при рязко подаване на газ в първия момент заглъхва и тогава се форсира.Оборотите играят доста и на студен и на загрял мотор даже доста често гасне на свободна.Проверих всичко свързано с паленето,кабели,свещи,моторчето за празен ход,всички вакуми и всичко си е на ред,нооо не пали и не пали!
×
×
  • Създай нов...