Jump to content

5yo

Фен
 • Мнения

  44
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

2 Neutral

Относно 5yo

 • Ранг
  Селанин

Profile Information

 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Последни посетители

2102 профилни разглеждания
 1. Леко да вдигна темата, че все забравям, пък после бърша прах, като Нанси
 2. Здравейте, Продавам следните неща: Coil over пружини Skunk2 0700.250.006s - 17,8cm дължина, 64мм вът. диаметър, 6kg/mm или 350lbs/inch. Слагани са за около само 100на км, понеже са ми твърде къси на заднкя мост на англичанката. Цена - по договаряне или бартер за по-дълги Стабилизираща щанга 20mm от англичанка, трябва да става и за др модели, мисля 5-gen. Няма капка ръжда, като нова. Давам съответно всичко за монтажа, биалетки тампони и т.н. Цена 85лв Стабилизираща щанга 18mm от пак от англичанка с всички части. Цена 70лв. За контакт, моля пишете на лични съобщения!
 3. Добавям комплект секретни гайки подарък!
 4. Здравейте, продавам джанти железни 14 4х100 et 45, с тазовете и гумите. Гумите са Унироял Rainexpert 175/65 R14 dot 2013год. Две имат 5мм грайфер, другите две са 6мм. Свалени са от англичанка 99, мисля, че трябва да са заводските. Продавам ги, понеже си имам комплект от стара тотализирана Хонда. Тазовете може и отделно да ги дам. За всичко търся 115лв. За София, Дупница и Самоков мога да ги дам лично, и така предпочитам. За куриер само с наистина сериозен купувач. Съжалявам, че на са съвсем измити, понеже аварира електричеството. Заинтересованите моля да пишат на лични.
 5. Здравейте, аз се включвам с 1x71598-SL4-013 Spacer, Bumper Side 1x $2.35 3x 91503-SP0-013 Clip A, Bumper 3x $2.82 = $8.46 3x 90540-SA7-000 Washer, Bumper 3x $1.76 = $5.28 1x 71144-SR3-013 Grommet, Bumper Side 1x $0.99 2x 91516-SK7-013 Clip, Cover (Lower) 2x $3.37 = $6.74 2x 90657-SB0-003 Clip, Splash Shield 2x $2.76 = $5.52 5x 91512-SM4-003 Clip, Fender (Inner) 5x $1.18 = $5.90 Общо = $35.15
 6. И аз се включвам с 2x 51225-SR0-A01 Boot, Ball Dust (Lower) (Technical Auto Parts) 2x $2.72 = $5.44 Имаше и още нещо, но ще се сетя. Дотук 16лв дадох в петъка покрай маслата.
 7. Това не е вал колега, а кобилична ос . Заедно с нея ще се наложи и кобилиците на клапаните да смениш, защото и при тях сигурно има същото износване . Джапи, за двигател Д16 говорим, чети и заглавията на темите, та си го пише . Извинявям се за неточния термин, но не знаех как е точно. Кобилиците ще ги ги сменям и от няколко дни издирвам целия комплект ос и кобилици. маслото го смених последно 6 май 2014 и още няма 8к км, с всяка смяна слагам добавка (последните последните няколко смени на бардал) за почистване на маслената система от поне 8 години. двигателя е d16y3.
 8. За тоя вал става дума. Последните 100к км (от 250) е слагано читаво горе-долу масло (мотул кастрол от доверени места) на около 10к км. Преди винаги е бил много тих двигателя и често съм се запитвал, дали не е угаснал за бензин. А напоследик от година и повече започна да трака яко особено отпред кум изпускаъелния колектор. Дригите чаркове на мерене са добре иза това, не искам да вярвам да е от маслата. На 5 вала за всмукателниъе няма нищо извън нормите. нормите.
 9. Здравейъе колеги, моля за ви за малко съвети. Понеже оня ден разглобих главата и като видях вала на кобилиците за изпускателните клапани ми стана лошо, още на око си личеше износването, дори и на пипане, от долната страна на вала, където се явява опорна точка на кобилицата (дето е каналчето за маслото във вътрешния диамдтър на кобилицата). На какво се дължи това, възможно ли е да е от неправилен реглаж на клапани, ако е направен без почти никакъв луфт вместо на 0.25мм. Понеже след 30-40k km от последния реглаж, реших да го направя лично и първоначално бяха на около 0.10mm, преди да започна. Нямам идея от какво друго да е, има го и на 8-те места на изпускателните.
 10. Добре, че не сме медицински форум, че там няма връщане назад. Как па все се намират мин по 5 човека да закючат веднага, тфа е гарнитура, сменявай. Почвам да се чудя, дали случайно не са назначени агенти от сервизите, да им генерират работа. Ако толкова ви притеснява гарнитурата, във всеки оборудван сервиз има тестери за CO2 в охладителната система. Но май пак не е 100% сигурно, понеже пукнатината може да се проявява след голям товар. Все пак има и други неща, които да бъдат проверени първи поред. Аз ти предлагам, да пробваш да надуеш през маркуча на казанчето с компресорче за помпане на гуми, задължително на студен двигател. За да не спада налягането с температурата и да не се изпарява течността. Аз при сивика нанизах на вътрешния диаметър на маркуча един от накрайниците на компресорчето ми, и помпах до 1,2бара, въздуха минава през малкия клапан, който действа за засмукване на вода от казанчето, при вакуум. Чуваше се леко цъскане през капачката, но това е нормално; когато е застанала въздушна тапа около капачката, а и въздуха по-лесно минава под уплътнението. След това налягането спада до 0.5бара и седи някъде там, но докато е високо може да се поослушаш и поогледаш навсякъде, на студен двигател ще се видят течовете. Ако не можеш да я вдигнеш, вземи някакво малко огледалце. Гадното е звука от капачката, пречи да чуеш ако е по горната част на радиатора. Забравих да кажа че съм с капачка с бутон за освобождаване на нялягането, с обикновена капачка няма как да разбереш какво налягане е останало в системата, но ако я оставиш така за през нощта, като отвориш капачката можеш да установиш дали задържа налягането.
 11. Даааа и аз ги следя тия неща и мога да кажа, че след 2011, сега е най-ниската цена на бренд, задържала се толкова дълго време. По мои изчисления бензинът трябва да е към 2,20, макс 2.26. И дизелът някъде там +5ст(зимни добавки, потребление, дрън дрън). Но това е, докато си траем и си го преглъщаме. Може да погледнете тук: http://www.energy.eu/fuelprices/, за какво безочие става въпрос, не само от страна на Валентин Златев, а на всички компании в България. Гледайте най-долната таблица озаглавена "Diesel and Unleaded Fuel Price Components" и по-точно Excluding taxes, демек крайната цена на горивото без акциз и ддс, като тази крайна цена включва рафиниране, транспортиране, др разходи и печалба. Само в 6 от 27 страни е по-скъп бензинът и О, ЧУДО дизелът е 2-рият най-скъп в ЕС. Няма да коментирам с колко са по-скъпи, че почва да ми се гади. Още преди когато Валентин Златев се жалваше как Лукойл била на загуба, горивата в България далеч не бяха най-евтините в ЕС. А като добавим и контрабандата, която извършваха преди да имат всички измервателни уреди, не че сега е спряла де. Поне качеството да беше на ниво, каква и ще добавка да слагат, файда. Правиха и проверка за картелно споразумение, от която резултата бе да свалят достъпа на обикновени потребители до цените на едро в сайта на Лукойл, все едно, че точно пък от там си сверяват информацията отделните вериги. А за олиото, захарта Започвам да се чудя, дали не изпитваме някаква садо-мазо наклонност, а?
 12. водороден генератор

  http://www.thesun.co...like-stink.htmlKoй каза, че не става с лайна А наистина ли няма никакъв вреден ефект за двигателя при работата на водородния генератор?
 13. Мерси за отговоритеЗначи щом е в блока на помпата, се насочвам към конектора на помпата. Днес го гледах, нещо са наставяни кабелите и с годините явно са се разместили, сменяни са пиновете на някои кабели, единият от които е белият - захранващ, излиза от бушоните на абс-а. То и това трябва да означава светещата непрекъснато лампичка, че няма захранване или компютъра е изпърдял. Да обаче като върнах конектора, лампата спря изобщо да свети !!!И сега мисля да сменям кебелите направо, дали ще стане толкова лесно колкото си мисля - няколко щраквания на конектори и прокарване под стойката на акумулатора?Предполагам, че цветовия код на кабелите при схемите с капсолован и външен компютър са горе долу еднакви.
 14. Уж го дават да е огледално на ECM, зад кората до левия крак на шофьора на нивото на ръчката за предния капак. Ама свалям кората и го няма там, а пък ако е откачен, не би следвало да ми свети лампата за ABSС риск да пусна 3-та тема и да си отговарям сам за 3-ти път, все пак да опитам да си спестя време
×