Jump to content

civic1.5

Фен
  • Мнения

    137
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от civic1.5

  1. 0878 507 900 Деян, ако не си продал сондата

  2. То е моментно, само при изпреварване, когато най ти трябва, вече съм в Русе и утре работен ден звънкам на Маркони да я закача.
  3. Здравейте, имам странен проблем, някой сблъсквал ли се е с нещо подобно? Търсих подобна тема но не открих, запалва нормално, работи нормално, но на магистрала при ускорение над 160 светва чека и огасва двигателя, при повторно стартиране на двигателя всичко е наред, и отново при ускорение го прави, това е и на газ и на бензин.
  4. Здравейте, интересува ме името на клапана които стои на кожуха на термостата, създава вакум от всмукателния колектор преди дросела, счупен ми е единия накрайник. Не му знам името за да си купя нов, благодаря на отзовалите се. Ако успея ще постна снимки.
  5. Благодаря

  6. Фене купуваш си една нова гарнитура, не помня колко е , но не е 200лв. в сервиза ти свалят картера, измиват го, обезнасляват го, и го зглобяват с новата гарнитура и готово, а може и сам да я направиш тая гимнастика. Това е .
  7. Изчакайте колегата да свърши с ремонта и го питайте цилиндрите бутал ли ги е, и в какво състояние са били.
  8. Аман от разбирачи на Хонда това да не е на татко ти москвича бе колега, нямам нерви с такива професори, кога откри топлата вода ХОНДА, че и маистор стана, ти за никасил чувал ли си? ей тъй от обща култура, не драскай глупости по форумите, да не бъркаш хората.
  9. Правилно колега, и сегментите,но не ремонтни а нормален размер, като извадите буталата, погледни и биелните лагери, ако се наложи смени ги, не помня колко струваха но не бяха скъпи, ако ги сменяш сложи нормални не ремонтни.
  10. Фене имал сам две ЦР-Вта сега карам ХР-В зимата работя на Боровец или на Банско, последните 2 зими на Банско, колите са невероятни за това за което ги търсиш, наистина няма да збъркаш. Разлики има но.......... ХР-Вто е по кола, по не се накланя в завоите, по пъргава е но и по малка, по тясна, преди два дни пътувах Русе-Сандански-Русе, като в Сандански вземах багаж и наобратно около 1 150км. и честно ме поумори, докато преди с ЦР-Вто не сам имал проблеми. За в градски цикал предпочитам по малкото. Успех с покупката.
  11. Колега аз съм с иридиеви на Denso, всеки сам решава какви да си купи, колкото хора толкова и мнения, ако ти се занимва с по-често обслужване си сложи обикновенни Denso или NGK, само тези марки нищо друго (това е мое мнение)
  12. Колега като сложиш газ си регулирай клапаните, съвет от мен а и не само от мене, и аз сам с пропан бутан те всичките ми хонди са били на газ, че мн километри на година се навъртат каде е Русе къде е Боровец, но от две години сам на Банско на работа зимата.
  13. Колега, от къде купи оригинално?Колега лятото работя в Сл. Бряг и го купих от Хонда Бургас, но във Варна си имате представителство и от там е най добре.
  14. Колега 100%, че няма да текне, това да не е някоя европейска лейка, досега на всичките си Хонди (а те са били 5 до сега), сам сменял спирачна течност и никога не са текли, течноста се сменя като консуматив, на километри или на години, аз лично през година,има сервизи който правят и промивка на системата и наливат нова под налягане.
  15. колега да ти кажа, но и вече си знаеш имаш духнал клапан от изпускателната двойка, още като си я палил преди да я купиш чек контролната лампа на таблото не е трябвало да изгасне, ако не свети когато я дадеш на контакт явно са я махнали, в най-добрия случай ще се разминеш с един нов клапан и пасването им плюс гарнитурите, успех не е болка за умиране.Шпилки недей да купуваш, не се сменят като при повечето европейски коли, и ги стягай на правилните килограми.
  16. Аз за ХРВ то купих оригинално и го смених, остана ми толкова колкото и да сменя на бащата на ХРВ то, всеки сам решава какво да си налее, колкото хора толкова и мнения.
  17. Омбре, не ме е посаветвал, просто колата е не 250 000 км. и не знам в какво състояние е катализатора, притесняваше ме да не я спъва, не мога да преценя. Това ми е 5та ХОНДА и имам странен проблем, стрелката на температурата се отлепя, преминава второто деление а е още на смукач, не си връща оборотите, чак като подгони нормални градуси тоест средата тогава падат на 800-900.
  18. Газова инжекция ще слагам.много малко мнения по темата що така
  19. Колеги, знам че не е тема за всеки ( не се обиждайте) но наистина питам за последствията, колко човека са го правили и какво да очаквам. Трудно е да се гадае, какви грешки ще възникнат като инфо от ланди сондите, хайде температурния датчик ще показва,че всичко е ок. защото няма да се нагрява толкова много, но ланди сондите...........ще приемат информация за по ниска температура на изгорелите газове, от там богата смес, като ще се стреми да я компенсира с повече въздух, тя ще обеднее в следващия момент и найстина ще вдигне градус но не толкова, че сондата да го приеме като инфо, защото тапата наречена катализатор я нямаи постоянно ще карам на бедна смес с всички последствия от това......чакам мнения
  20. Здравейте колеги, много четох, но искам конкретен отговор. Имам Хонда ХРВ с дв.D16W5, на който искам да му махна катализатора и да сложа резонансно гърне, това ми е 5та Хонда и до сега само на сивиците 5то поколение сам го правил. Вапроса ми е ще има ли последствия за ЕКУто тъй като имам лабда сонда в катализатора и температурен датчик след него, наясно съм, че трябва да ги монтирам отново в резонансното гърне, Колата ще се газифицира както всички останали до сега.Благодаря Ви за търпението.
  21. Фене когато спускаш на скорост без газ, всички двигатели на Хонда изгасват, а ти като и подадеш газ го запалваш и усещаш това придърпване, опитай следното засили я и я остави на скорост без да буташ газта, когато почне са намалява и падне на около 1500 оборота ще осетиш същото придърпване защото тя сама ще си запали двигателя, всичко си е на ред не се шашкаи, и мн безаварини километри.
  22. И аз сам за сегменти, второто ми CR-V, гореше масло и по нищо не можеш да разбереш, свещи перфектни, грам дим няма, ауспуха сух, обачеееееееееее като свалихме главата ела да видиш какво става, и нормални сигменти и биелни лагери, така и така съм я отворил, и гарнитури нови, ииииииии всичко си дойде на мястото, и на мен ми бе странно и небосновано но така излезе.
×
×
  • Създай нов...