Jump to content

junker

Фен
  • Мнения

    423
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от junker

  1. Колеги, от скоро- има- няма месец, вече съм на газ. На бутилката пише 35 дм3, а на Петрол- Нова Загора ми заредиха 37 литра от празна бутилка. Помислих че ме изгавриха. После където и да заредя, не зареждам по- малко от 30 литра, а има газ в бутилката и изминати около 300 км. пробег. Колата е Мазда 5 при около 100- 120 км/ч извънградско. Сега зареждам на една местна в Сливен- Ямбол- Геомекс и все едно и също. Сега се сещам че и на геомекса заредих празна- пълна и пак беше около 37 литра. Объркаха ми се представите за тая газ пропан- бутан! То верно, че и след като се прибрах от Украйна, на любимия ми "Омакс" метан станция в Ямбол вече ми зареждаха 13,8 кг, метан, при първо зарежданепреди 7 години в тез бутилки 11,8 кг. , и последни рекорди преди да замина преди две години от почти 13 кг.- говорим за една и съща станция.
  2. Колега, и аз бях в същото положение като теб! Не се филмирай с разделяне и др. Аз предпочетох да се напъна малко финансово (но съответно имах и тази възможност) и се насочих към Мазда 5. Не исках да изневерявам на японското, макар и с фордов мотор, което пък явно не те притеснява, щом предпочиташ Галакси-то. Сега маздите доста паднаха като цени. Все пак аз избирах много заради ръждата ; след като гледаха една кукла от Германия, която отдолу беше доста захапана, подминавах директно "австрийки", "германки" и даже "швейцарки". Взех си купувана и карана в БГ. Ако пък държиш на Хонда и мислиш да използваш "само половината пространство"- FR-V е също вариант, но пак е в по- горния ценови сегмент..., а и не е лесно да отстояваш индивидуалността на избора си с тези три седалки отпред. Аз не успях... Та те така, те- Мазда 5.
  3. Имам много останали 15- ки: 2 бр.- 195/65/15 2- 3 бр. 205/60/15 и/ или тия 1- 2бр. 185/65/15, като всички вече са почти за хвърляне/2-3-4 мм. грайфер/, но ако на някой сливналия му затрябват за нещо, да драсне едно лично. Цената е около подарък до 5-10 лв. на гума, зависи от зора.
  4. За триене, ще пускам нова, до тогава има части от климатика (без радиатор и компресор), седалки- почти подарък, десни врати- оборудвани, части от всички врати. Части по окачването вече няма (освен реактивните щанги и една две греди.), АБС помпа, задни АБС датчици контролери, задна вънншна дръжка, оказа се че имам и една лява вътрешна, които са идентични предна и аздна и др.
  5. Колеги имам много неща които са подарък или разни контролери и лостчета, на цена много близко до подаръка. След като от вкъщи братята роми ми отмъкнаха предния мост, всички шенкели и носачи, компресора за климатика, генерация, дискове и др., това което е останало буквално го подарявам или се отървам за 5- 10 лв. Питайте. П.П. Искам да се отърва от седалките- пасажерска и задна- в отлично състояние са, цената е много ниска, ще се споразумеем само да ги махна, моля.
  6. уп, преди да направя нова тема, че тази много остаря и повечето неща ги няма.
  7. Последен опит, вече нарязах една гума около Болград, но този размер не ми е много подходящ.... Възможна доставка на комплекта около 02- 03 май по релацията Гурково, В. Търново, Бяла, Русе. Възможен бартер за 205/60/15
  8. Аз лично приветсвам хората, които пускат жалби и "жалбички" за да се размърдва системата и да няма "изграждане на мнение", което води до изграждане на предразсъдъци. Описаната система в КАТ София не ми се нрави и на мен. Обикновено държавните администрации работят по ситеми, практики и обичай, допуснати от обслужващите. Поздрави от скрежасала Украйна, и аз вярвам че не минусите а плюсовете трябва да променят мнение.
  9. Колега dindin, ако четеш само "24 часа", няма да понаучих кой знае повече от малоумните ченгета. Полицаите регистрират по наредба издадена от министъра на вътрешните работи, а не за както им скимне. Министъра е онзи чичко, които е назначен от ония 240 - те които повечето искат да изчистят с АК 47, а допускат всеки път до заветното място. За това че в момента се налага България да пререгистрира автомобили, заради това че в в част II на свидетелството за регистрация не се намират основни за ЕС реквизити, вината не е на Ушев, а на други малоумници. Същите тези малоумници, вместо да обиждат по форумите, като тръгнат за Гърция, мога да седнат да почетат какво се иска за тази държава и какво не. В случая част I на свидетелството върши работа...
  10. Колеги малко е стара темата но ще помоля да ми разясните как стоят нещата с метана. преди да тръгна нищо не беше ясно. кой проверява и издава паспорт на бутилки втора употреба? трябва ли да се надуят? колко години им е годността по новата наредба?остана ли 20год.
  11. Колеги, понеже сега пътувам често към Украйна и маршрута ми е минава през Румъния- от гр. Галац за гр. Калъраш, търся надеждна пътна помощ за репатриране до Силистра, ако се наложи. Смятам, че при повреда е по- добре да потърся познати и колеги българи. Обръщам се към Вас да предложите помощта си или препоръчате познати, които да помогнат в нужда, защото не мисля че е лесно да се оправя с румънския, а и кой знае какви са сервизните услуги в този край на Румъния. Разстоянието Силистра- Галац е в порядъка на 170 км. и ще се радвам ако разменим контакти с намерението договорената цена да е изгодна и за двете страни. Разбира се едно наум и за доверен сервиз за отстраняване на евентуалната повреда ще е добре дошло. Поздрави.
  12. Без бензинова помпа. Вече не вдигам телефона, откакто трябваше да обяснявам 5 минути че нямам делко, което е даже за следващия модел. Разберете м =тел са ме надушили, и вече всичко което продам май ще е за техните сметки...
×
×
  • Създай нов...