Jump to content

HondaPower

Фен
 • Мнения

  54
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Всичко публикувано от HondaPower

 1. HondaPower

  2 Гуми 185/60/14 за Варна

  Колега, наличен ли е още ханкуука? Малко се получава след дъжд качулка, но все пак се надявам да има.
 2. HondaPower

  Д15Б2 не пали

  Запушена бензинова помпа, това е проблема, всичко дошло от батака в резервоара.
 3. HondaPower

  Д15Б2 не пали

  Здравейте колеги, понеже не намерих тема по въпроса ми във форума та реших да направя (извинявам се ако съм объркал нещо не е нарочно). Та от няколко дни насам когато колата е студена много трудно пали на бензин (има и обикновенно газово), иначе като запали няма проблеми. Реших, че щом започна изведнъж да го прави значи нещо не е наред и днеска щях да я карам на сервиз. Обаче вчера вечерта с компания решихме да се поразкараме до спортна зала(около 23-00 часа), но за съжаление останахме там. Та какво се случи? Колата запали вдигна 1500об. (нормално при студен двигател) и после угасна, пак я запалих вдигна 1000об. и пак угасна, пак я запалих вдигна 600-700об. дадох и газ (реших че може да помогне) и пак угасна(това става въпрос само на бензин) после вобще и не запали нито на бензин нито на газ. Дръпнаха ме до нас и викам тя като не пали как да я закарам до сервиза... по едно време (около 15-16 часа) реших да я посетя, влязох, завъртях ключа и запали без проблеми, форсираше се, разходих я 4-5км. и няма проблеми(това в топло време). Викам явно се е оправила и към 18:30 отивам пак паля и няма проблеми, оставих я запалена и минаха 3-4 мин. започнаха да падат и да се вдигат оборотите и угасна самичка (аз бях извън колата) после пак 2 пъти запали и угасна. След това реших да пробвам на газ, запалих я и се форсираше и всичко. Накрая реших да я оставя да си почине малко и да еи попитам вас. Та имате ли някаква идея за какво иде реч, само да поясня, че миналата седмица сменях дист. Капачка и бобина, свещите и кабелите са на около 7-8 хил. Км. Гледахме с едни познати и установихме, че има ток към свещите, бенз. помпа работи, не е грешка в компа.
 4. Аз лично съм много доволен от Ромпетрол Топливо и за вървеж и за икономия, със 32л. изминах 410км. градско със д15б2, а на Еко със 32л. изминах около 330-340 не се сещам точно и вървеше по-зле, прекъсваше и т.н. другите не съм ги пробвал, но чувам, че на Петрол била хубава газта. иначе избягвам всичко без Ромпетрол, като стоя най-далечко от ОМВ и Лукоил
 5. Здравейте колеги, мисля че това е точната тема за моя проблем, та на 1 април си купих кола със ГУ, обаче няма никакви документи, нито лепенка абе нищо, можеш да разбереш, че е с газова само ако намериш от къде се пълни, което е скатано, та понеже съм примерен гражданин се чудя дали мога да си направя документи(паспорт), за да мога да сменя талон и да мина преглед на газовото и дали ще мога да мина ГТП без документи за газово?
 6. Благодаря ви за съветите Поздрави!
 7. Благодаря за съветите, подготвил съм се психически за основен ремонт още преди да я платя, а съм замислил и ревизия на двигател искам да му върна заводския вид, но това е съвсем различен въпрос, а по въпроса с маслото в момента се колебая между Yacco VX300 10W40 и Yacco VX500, колебая се понеже така и не мога да разбера какви са разликите. Поздрави.
 8. HondaPower

  Лампа за бензина

  На 90% съм сигурен, че имат.
 9. Здравейте колеги. Знам че темата е стара, но все пак има и хора, които четат аз също искам да си запазя заводската светлина с обикновенните крушки а не с диодни ленти. Та за сега търсех прословутите крушки за копчетата и пбиколих цяла Варна - магазини за авточасти и аксесоари, автоморги, складове и в интернет търсех, но така и не намерих такива само в Хонда и в още един магазин(не се сещам за името беше близо до ж.п. гара) и на двете места ми казаха 10лв. бройката. Благодаря на колегата за подробната информация и снимки. Поздрави!
 10. HondaPower

  Лампа за бензина

  Аз съм със същата кола 1993г. и нямам такава лампа, че и не ми показва правилно, та аз си я карам до червената стрелка и отивам до бензиностанцията. Иначе и аз доста разпитвах за въпросната лампа и на мен ми казаха, че повечето 5 ген. нямат. Поздрави.
 11. Честно да ти кажа нямам представа, като я взех беше с такова и не съм разпитвал за подробности(не мога да ти помогна "assfull"). Иначе има разход и той е към 500-600мл/1000км, но това е при положение че имам гарнитура на картер за спешна смяна. Иначе ако не е гарнитурата мисля, че разхода ще падне драстично понеже пуши само на високи обороти. Благодаря за съвета "Колега". Поздрави.
 12. HondaPower

  Масло за D15B2

  Карам с такова масло, защото я купих с такова, а иначе ми отива към 1000км от максимум до минимум(на щеката), а това мисля че се пада около 500-600мл. Но при мен гарнитурата на картера е стамилно омаслена (ще се сменя скоро) и като карам на газ да речем и като я изрежа (без да искам) и отзаде става облак демек и го гори стабилно. Не знам защо го гори, но скоро ще разбера. След смяната на гарнитурата обмислям да слагам или 10W30 или 10W40 не съм решил още. Моля ако някой мисли, че говоря глупости да ме поправи. Поздрави
 13. Извинявам се за допълнителния пост, но със маслото какво още трябва да се сменя (това е малко тъп въпрос но съм нов в автомобилния свят). А двигателя е D15B2 със газ, ако това има някакво значение и главно се кара до 2500 об/мин
 14. Здравейте колеги. Изчетох доста теми за масло и също така и разпитах доста хора и всеки ми препоръчва да слагам 10W40 но в сервизната книжка на сивик 5 ген за 1500куб. пишеше, че е хубаво двигателя да се кара със 5W30 до 200000км.(не съм на 100% сигурен за километрите) а след тези километри да се слага 10W30 а аз в момента съм с yacco 15W50 та другия месец ми предстои смяна и се чудя дали да слагам 10W30 или 10W40 понеже съм вече на 237000км. Някакви съвети? Поздрави!
 15. HondaPower

  Тресе при над 100км/ч

  Здравейте колеги. Като си взех Сивика имах същия проблем (като натисна спирачката и волана тресеше и то много) и последва чисто нови дискове+накладки и проблема се реши, оказа се че дисковете са биле доста изтъркани окошо 1-2мм навътре бяха и накладките бяха неравномерно изтъркани. Поздрави.
 16. HondaPower

  Пропадане в пода

  Колега "hndcvc" разбра ли от какво е? Питам понеже моя под и от деете страни е вълнист(не знамкак да го кажа по-точно) и то видимо. Така де и аз се чудя от какво е понеже отдолу не се вижда да има ръжда а като слагах диодните ленти видях, че и отвътре няма ръжда но така и не разбрах защо е така.
 17. Здравей колега, аз имам същия проблем със Д15Б2 но успях да намеря временно решение. Като минаваш от газ на бензин просто изгаси колата и я запали на бензин. Поне при мен става. Малеее благодаря ти за твмата, току що като прочетох коментара на "Янушев" осъзнах защо моята не е искала да вдига повече от 125км/ч на бензин щото тогава си карах на газ и обърнах на бензин и явно на 125км/ч = 3000об/мин. Моля сподели все пак ако намериш някакво решение.
 18. HondaPower

  D15b2 забиване

  Моята също се оправи след няколко гонки вече няма прекъсване, няма бавене.
 19. Е това е малка подробност
 20. Здравей колега, при мен изцъква като минавам на газ а иначе за да превключи автоматично трябва мисля че испарителя да е загрял аз лично предпочитам да не я чакам и като вида че стрелката за температурата ми е на половината и си цъкам копчето. А иначе като превключи на газ било то автоматично или ръчно след това трябва да подадеш газ за да може двигателя да си поеме съответното гориво аз винаги в движеное превключвам и винаги между 1500-2500 оборота без значение на коя скорост съм. Пак същия д15б2 двигател а за това играене на оборотите при мен го има същото, само че на ниските, и като я настъпвам прехълцва и ми казаха, че може да не ми е наместена плочката на моното или въздушния филтър да е за смяна та се оказа, че и двете са верни
 21. HondaPower

  D15b2 забиване

  Колега и аз го имам същия проблем, само че чри мен има и малко подробности. Когато е студен свигателя и го настъпя върви отлично. Когато съм на скорост примерно на 1500-2000-2500+ оборота също върви отлично. Когато тръгвам от 0 при загрял двигател и като и дам яко стъпка и тя се чуди какво да прави да върви ли, да спира ли и се получава едно забиване на муцуната и след това изстрелване. А вчера се случи друго нещо за което нямам отговори също карам си аз извън града(на загрял двигател) 90-100 на газ на 5-та и следваше едно много леко баирче(ако съм с колелото няма да го усетя) и тази кола от 90-100 започна да пада 80-70-60 и на 60 вече бях върнал на 4 и се чудех за 3-та и така после излязох на равното и без значение колко газ и подавам тя си стои на 60 минах на 3-та да вдигне малко обороти и пак 60км.ч. после дойде надолнището и взе че стигна до 150 и след това и на равно и на баири си беше ок. Забравих да кажа двигателя е д15б2 а за забиването ми казаха че е доста възможно да не ми е наместена плочката на моното както трябва и въздушния филтър ми е за смяна.
 22. HondaPower

  ЛЕД мигачи

  Колега Zlatozator, къде мога да намеря такива крушки, чувал съм за тази марка и много ми ги хвалеха. Дали ще се намерят в Гарван?
 23. Аз имах същия проблем, само че на 5-та хеч и след дълго размишляване разбрах, че от едната страна не ми се захваща багажника и просто го бутнах малко по-силно и се оправи. Всъщност при мен светеше постоянно. А при теб, според мен датчика ти се е изместил и не може да отчете както трябва. Надявам се съм бил полезен. Поздрави.
 24. Аз съм със седалки от 5-та хеч корейка и веднъж ми се наложи да измина око 1000км. за един ден и така и не се схванах, нито чувствах умора става въпрос пак за кола Хонда Сивик 5-та хеч много съм доволен от тях, но там е работата, че съм виждал само 2 пъти през живота ми и то единия път беше като гледах обявата.
 25. При мен е същия проблем само дето има и един страничен ефект, като я опъна на магистралата стига до 125 и не иска повече. При мен свещите са нови, нови кабели и ми казаха, че е от плочката в моно инжекцията(нещо не била наместена както трябва), а може и да е от въздушния филтър понеже е за смяна. Тия дни мисля да тествам как ще е без въздушен филтър и ако проблема го има все още значи, че ще си играя със моно инжекцията. Ако получа някакъв резултат ще споделя
×